Forum Neostrada Info

Niezależny Serwis Informacyjny Neostrada.info - wszystko o usługach dostępu do Internetu
Teraz jest 30 sie 2014, o 19:28


Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5220 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 327, 328, 329, 330, 331, 332, 333 ... 348  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 19 paź 2013, o 06:57 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 maja 2010, o 19:21
Posty: 3288
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
marcinek0622 napisał(a):
Obrazek

Jaki max pójdzie na moim kablu?


Jak "system pozwoli" to może 40 dostaniesz - i tyle powinno chodzić, tłumienie spore ale szumy małe ;)

_________________
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 paź 2013, o 12:39 
Offline
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik

Dołączył(a): 8 kwi 2007, o 12:36
Posty: 291
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
klikaj i wklepuj nr tel albo id neo : http://www.orange.pl/prt/service_availability_check

_________________
Obrazek Obrazek
SNR Margin : 9.1 7.9
Rate (Kbps): 52517 8568


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 lis 2013, o 17:13 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 8 lis 2013, o 16:57
Posty: 2
Numer GG: 0
Witam

Mam neostrade 10 mb. Do maja działała bdb tz. 11,2 mb/s download.. Jak sprawdzałem na stronie wyżej to była możliwość do 20 mb/s od maja mam tylko do 10 mb/s.
W maju podnosiłem do 20mb/s umowę i ściągało 14 mb/s, więc wróciłem do 10 mb/s, bo nie chciałem płacić za nie pełną prędkość. Teraz prędkość spadła do 1,2 mb/s. Byłem w salonie TP to kazali mi pisać reklamację, bo mieszczę się w prędkości i nic nie mogą zrobić.

Czy ktoś jest w stanie mi wyjaśnić, dlaczego już nie mam możliwości podnieść do 20 mb/s.

Dzisiaj był technik z orange i powiedział, że jest niemożliwe by z taką prędkością był, download bo mam 4 km do najbliższej centralki. Potem powiedział, że mam modem livebox uszkodzony, bo mam 69db szumy. I że do 8 mb/s powinno chodzić jak się wymieni. Ok przychodzę do domu podpinam liveboxa teścia nowiutki ma 2 miesiące i to samo dalej 1,2 mb/s download. Mieszka na tej samej ulicy ma download 2 mb/s, Więc wygląda na to że to nie modem.

Dane z modemu z dzisiaj godzina 17:00

2.5 Prędkość synchronizacji DSL w górę 735 Kb/s
2.6 Prędkość synchronizacji DSL w dół 1528 Kb/s
2.7 Margines szumu w dół 29.0 dB
3.8 ATM VPI/VCI - 0/35
3.9 MTU - 1525

Co mogę poradzić w takiej sytuacji??


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 lis 2013, o 17:38 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 maja 2010, o 19:21
Posty: 3288
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
moram napisał(a):
Witam

Mam neostrade 10 mb. Do maja działała bdb tz. 11,2 mb/s download.. Jak sprawdzałem na stronie wyżej to była możliwość do 20 mb/s od maja mam tylko do 10 mb/s.
W maju podnosiłem do 20mb/s umowę i ściągało 14 mb/s, więc wróciłem do 10 mb/s, bo nie chciałem płacić za nie pełną prędkość. Teraz prędkość spadła do 1,2 mb/s. Byłem w salonie TP to kazali mi pisać reklamację, bo mieszczę się w prędkości i nic nie mogą zrobić.

Czy ktoś jest w stanie mi wyjaśnić, dlaczego już nie mam możliwości podnieść do 20 mb/s.

Dzisiaj był technik z orange i powiedział, że jest niemożliwe by z taką prędkością był, download bo mam 4 km do najbliższej centralki. Potem powiedział, że mam modem livebox uszkodzony, bo mam 69db szumy. I że do 8 mb/s powinno chodzić jak się wymieni. Ok przychodzę do domu podpinam liveboxa teścia nowiutki ma 2 miesiące i to samo dalej 1,2 mb/s download. Mieszka na tej samej ulicy ma download 2 mb/s, Więc wygląda na to że to nie modem.

Dane z modemu z dzisiaj godzina 17:00

2.5 Prędkość synchronizacji DSL w górę 735 Kb/s
2.6 Prędkość synchronizacji DSL w dół 1528 Kb/s
2.7 Margines szumu w dół 29.0 dB
3.8 ATM VPI/VCI - 0/35
3.9 MTU - 1525

Co mogę poradzić w takiej sytuacji??


viewtopic.php?f=8&t=20086&hilit=DLM

_________________
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 lis 2013, o 18:03 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 8 lis 2013, o 16:57
Posty: 2
Numer GG: 0
best-boy napisał(a):
moram napisał(a):
Witam

Mam neostrade 10 mb. Do maja działała bdb tz. 11,2 mb/s download.. Jak sprawdzałem na stronie wyżej to była możliwość do 20 mb/s od maja mam tylko do 10 mb/s.
W maju podnosiłem do 20mb/s umowę i ściągało 14 mb/s, więc wróciłem do 10 mb/s, bo nie chciałem płacić za nie pełną prędkość. Teraz prędkość spadła do 1,2 mb/s. Byłem w salonie TP to kazali mi pisać reklamację, bo mieszczę się w prędkości i nic nie mogą zrobić.

Czy ktoś jest w stanie mi wyjaśnić, dlaczego już nie mam możliwości podnieść do 20 mb/s.

Dzisiaj był technik z orange i powiedział, że jest niemożliwe by z taką prędkością był, download bo mam 4 km do najbliższej centralki. Potem powiedział, że mam modem livebox uszkodzony, bo mam 69db szumy. I że do 8 mb/s powinno chodzić jak się wymieni. Ok przychodzę do domu podpinam liveboxa teścia nowiutki ma 2 miesiące i to samo dalej 1,2 mb/s download. Mieszka na tej samej ulicy ma download 2 mb/s, Więc wygląda na to że to nie modem.

Dane z modemu z dzisiaj godzina 17:00

2.5 Prędkość synchronizacji DSL w górę 735 Kb/s
2.6 Prędkość synchronizacji DSL w dół 1528 Kb/s
2.7 Margines szumu w dół 29.0 dB
3.8 ATM VPI/VCI - 0/35
3.9 MTU - 1525

Co mogę poradzić w takiej sytuacji??


viewtopic.php?f=8&t=20086&hilit=DLM



A MTU i Margines szumu u mnie ok ?? W puszcze telefonicznej zauważyłem teraz zaśniedziałe styki czy to może mieć wpływ na szybkość ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 lis 2013, o 18:49 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 maja 2010, o 19:21
Posty: 3288
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
moram napisał(a):
best-boy napisał(a):
moram napisał(a):
Witam

Mam neostrade 10 mb. Do maja działała bdb tz. 11,2 mb/s download.. Jak sprawdzałem na stronie wyżej to była możliwość do 20 mb/s od maja mam tylko do 10 mb/s.
W maju podnosiłem do 20mb/s umowę i ściągało 14 mb/s, więc wróciłem do 10 mb/s, bo nie chciałem płacić za nie pełną prędkość. Teraz prędkość spadła do 1,2 mb/s. Byłem w salonie TP to kazali mi pisać reklamację, bo mieszczę się w prędkości i nic nie mogą zrobić.

Czy ktoś jest w stanie mi wyjaśnić, dlaczego już nie mam możliwości podnieść do 20 mb/s.

Dzisiaj był technik z orange i powiedział, że jest niemożliwe by z taką prędkością był, download bo mam 4 km do najbliższej centralki. Potem powiedział, że mam modem livebox uszkodzony, bo mam 69db szumy. I że do 8 mb/s powinno chodzić jak się wymieni. Ok przychodzę do domu podpinam liveboxa teścia nowiutki ma 2 miesiące i to samo dalej 1,2 mb/s download. Mieszka na tej samej ulicy ma download 2 mb/s, Więc wygląda na to że to nie modem.

Dane z modemu z dzisiaj godzina 17:00

2.5 Prędkość synchronizacji DSL w górę 735 Kb/s
2.6 Prędkość synchronizacji DSL w dół 1528 Kb/s
2.7 Margines szumu w dół 29.0 dB
3.8 ATM VPI/VCI - 0/35
3.9 MTU - 1525

Co mogę poradzić w takiej sytuacji??


viewtopic.php?f=8&t=20086&hilit=DLM



A MTU i Margines szumu u mnie ok ?? W puszcze telefonicznej zauważyłem teraz zaśniedziałe styki czy to może mieć wpływ na szybkość ?


MTU do dupy ale to jest w tym liveboxie "normalne".
Zaśniedziałe styki mogą być powodem, z takim marginesem szumu 6-8Mb powinno chodzić.

_________________
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 lis 2013, o 19:34 
Offline
Administrator
Administrator

Dołączył(a): 29 sty 2011, o 09:59
Posty: 1266
Numer GG: 0
moram napisał(a):
Witam

Mam neostrade 10 mb. Do maja działała bdb tz. 11,2 mb/s download.. Jak sprawdzałem na stronie wyżej to była możliwość do 20 mb/s od maja mam tylko do 10 mb/s.
W maju podnosiłem do 20mb/s umowę i ściągało 14 mb/s, więc wróciłem do 10 mb/s, bo nie chciałem płacić za nie pełną prędkość. Teraz prędkość spadła do 1,2 mb/s. Byłem w salonie TP to kazali mi pisać reklamację, bo mieszczę się w prędkości i nic nie mogą zrobić.

Czy ktoś jest w stanie mi wyjaśnić, dlaczego już nie mam możliwości podnieść do 20 mb/s.

Dzisiaj był technik z orange i powiedział, że jest niemożliwe by z taką prędkością był, download bo mam 4 km do najbliższej centralki. Potem powiedział, że mam modem livebox uszkodzony, bo mam 69db szumy. I że do 8 mb/s powinno chodzić jak się wymieni. Ok przychodzę do domu podpinam liveboxa teścia nowiutki ma 2 miesiące i to samo dalej 1,2 mb/s download. Mieszka na tej samej ulicy ma download 2 mb/s, Więc wygląda na to że to nie modem.

Dane z modemu z dzisiaj godzina 17:00

2.5 Prędkość synchronizacji DSL w górę 735 Kb/s
2.6 Prędkość synchronizacji DSL w dół 1528 Kb/s
2.7 Margines szumu w dół 29.0 dB
3.8 ATM VPI/VCI - 0/35
3.9 MTU - 1525

Co mogę poradzić w takiej sytuacji??

Podaj wartość tłumienia do tych statystyk.

_________________
2+2=4


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 lis 2013, o 22:45 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 maja 2010, o 19:21
Posty: 3288
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Scenic napisał(a):
moram napisał(a):
Witam

Mam neostrade 10 mb. Do maja działała bdb tz. 11,2 mb/s download.. Jak sprawdzałem na stronie wyżej to była możliwość do 20 mb/s od maja mam tylko do 10 mb/s.
W maju podnosiłem do 20mb/s umowę i ściągało 14 mb/s, więc wróciłem do 10 mb/s, bo nie chciałem płacić za nie pełną prędkość. Teraz prędkość spadła do 1,2 mb/s. Byłem w salonie TP to kazali mi pisać reklamację, bo mieszczę się w prędkości i nic nie mogą zrobić.

Czy ktoś jest w stanie mi wyjaśnić, dlaczego już nie mam możliwości podnieść do 20 mb/s.

Dzisiaj był technik z orange i powiedział, że jest niemożliwe by z taką prędkością był, download bo mam 4 km do najbliższej centralki. Potem powiedział, że mam modem livebox uszkodzony, bo mam 69db szumy. I że do 8 mb/s powinno chodzić jak się wymieni. Ok przychodzę do domu podpinam liveboxa teścia nowiutki ma 2 miesiące i to samo dalej 1,2 mb/s download. Mieszka na tej samej ulicy ma download 2 mb/s, Więc wygląda na to że to nie modem.

Dane z modemu z dzisiaj godzina 17:00

2.5 Prędkość synchronizacji DSL w górę 735 Kb/s
2.6 Prędkość synchronizacji DSL w dół 1528 Kb/s
2.7 Margines szumu w dół 29.0 dB
3.8 ATM VPI/VCI - 0/35
3.9 MTU - 1525

Co mogę poradzić w takiej sytuacji??

Podaj wartość tłumienia do tych statystyk.


Ten nowy Liveshit jest tak genialny że nie podaje tłumienia - po aktualizacji tak ludzi załatwili, zresztą z MTU też się nie popisali ;) - takie rzeczy to tylko w Orange :D

_________________
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 lis 2013, o 21:23 
Offline
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik

Dołączył(a): 11 lis 2013, o 11:38
Posty: 118
Lokalizacja: Dąbrowa Tarnowska
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Jest sens w moim przypadku pakować się w DO 10Mb/s? Ile mógłbym stabilnie wyciągnąć? Da rade chociaż 2Mb/s na downloadzie i 256kb/s na uploadzie? Zależy mi jednak na STABILNOŚCI, a nie na prędkości.
Poniżej daję link do screena z OrbMT. Niestety, chyba ten program nie do końca współpracuje z moim routerem, bo nie wyświetlił wszystkich parametrów. Na innych ustawieniach nie wyświetlał nawet tego. Reszta parametrów w stopce. Błędów jest poniżej 100 na dobę, zależnie od intensywności używania łącza. Parametry stopki są najgorsze jakie widziałem w ciągu ostatnich miesięcy. Zwykle Tłumienie jest 1-2dB niższe, a rano SNR Margin dochodzi do 29dB. Rozważam zakup routera TP-LINK TD-W8960N.

http://zapodaj.net/4d79826ebe9ba.png.html

_________________
TP-LINK TD-W8901G + ant. 8dBi, Neostrada 1Mb/s, Parametry Down/Up: Synchro 1312/320, Tłumienie 54/26, SNRMargin 20/21, G.DMT


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 lis 2013, o 08:45 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 maja 2010, o 19:21
Posty: 3288
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
TytusXP napisał(a):
Jest sens w moim przypadku pakować się w DO 10Mb/s? Ile mógłbym stabilnie wyciągnąć? Da rade chociaż 2Mb/s na downloadzie i 256kb/s na uploadzie? Zależy mi jednak na STABILNOŚCI, a nie na prędkości.
Poniżej daję link do screena z OrbMT. Niestety, chyba ten program nie do końca współpracuje z moim routerem, bo nie wyświetlił wszystkich parametrów. Na innych ustawieniach nie wyświetlał nawet tego. Reszta parametrów w stopce. Błędów jest poniżej 100 na dobę, zależnie od intensywności używania łącza. Parametry stopki są najgorsze jakie widziałem w ciągu ostatnich miesięcy. Zwykle Tłumienie jest 1-2dB niższe, a rano SNR Margin dochodzi do 29dB. Rozważam zakup routera TP-LINK TD-W8960N.

http://zapodaj.net/4d79826ebe9ba.png.html


Realnie więcej jak 2,5-3 Mb nie poleci..

_________________
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 lis 2013, o 11:08 
Offline
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik

Dołączył(a): 11 lis 2013, o 11:38
Posty: 118
Lokalizacja: Dąbrowa Tarnowska
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Taa, tyle to mi konsultanci mówią jak ich wyśmieję, że obiecują "panie, tu 6 mega będzie". Problem w tym, czy będą częste rozłączenia i czy nie spadnie do minimum widełek, bo znając Orange, to oni specjalnie "pogorszą" parametry aby zmieścić na centrali więcej frajerów. A mnie potrzebny stabilny net do Skype'a... Chyba jednak zostanę na starym, dobrym 1Mb/s, bo mi nawet wideo na Skype chodzi dzięki niskim pingom, a 5 złotych im za darmo nie dam. Jak mi w umowie zagwarantują te 2Mb/s down i minimum 256kb/s up, to wtedy mogę dopiero zacząć z nimi rozmawiać...

_________________
TP-LINK TD-W8901G + ant. 8dBi, Neostrada 1Mb/s, Parametry Down/Up: Synchro 1312/320, Tłumienie 54/26, SNRMargin 20/21, G.DMT


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 lis 2013, o 11:35 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 maja 2010, o 19:21
Posty: 3288
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
TytusXP napisał(a):
Taa, tyle to mi konsultanci mówią jak ich wyśmieję, że obiecują "panie, tu 6 mega będzie". Problem w tym, czy będą częste rozłączenia i czy nie spadnie do minimum widełek, bo znając Orange, to oni specjalnie "pogorszą" parametry aby zmieścić na centrali więcej frajerów. A mnie potrzebny stabilny net do Skype'a... Chyba jednak zostanę na starym, dobrym 1Mb/s, bo mi nawet wideo na Skype chodzi dzięki niskim pingom, a 5 złotych im za darmo nie dam. Jak mi w umowie zagwarantują te 2Mb/s down i minimum 256kb/s up, to wtedy mogę dopiero zacząć z nimi rozmawiać...


Nikt ci nic nie zagwarantuje na łączu detalicznym ;), niedługo pewnie i tak Cię zmigrują na "do 10" czy będziesz tego chciał czy nie....

_________________
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 lis 2013, o 12:24 
Offline
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik

Dołączył(a): 11 lis 2013, o 11:38
Posty: 118
Lokalizacja: Dąbrowa Tarnowska
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Nie mogą mnie zmigrować, bo umowa się automatycznie przedłuża na kolejne pół roku. Nawet jeśli, to niech no tylko mi spadnie synchro, lub wzrośnie ping, to już mnie więcej nie zobaczą. Mam wybór, ale dotychczas chwaliłem sobie Neo, bo pomimo niewielkiej prędkości dawało się prowadzić wideorozmowy i grac online. U mnie w gminie działa radiówka i za te same pieniądze co wątpliwej jakości "do 10Mb/s" będę miał do 6Mb/s i jedynie ryzyko przeciążenia węzła, bez ryzyka ciągłych rozłączeń , spadków synchro, czy nie wiadomo jakich przeplotów.

Ja rozumiem, że żaden operator nie gwarantuje Neta dla klientów indywidualnych, bo abonament musiałby mieć jeszcze jedno zero, ale przynajmniej się starają nieco bardziej niż Orżnąć. Minus tylko taki, że mali operatorzy też mają niedoszacowany współczynnik jednoczesności i przeciążenia węzłów w godzinach szczytu, co przekłada się na skoki pingu, jitter i pożegnanie z grami lub Skype'm. Ale transfer zwykle tak drastycznie nie spada, jak w wyniku "działalności" DLM.

_________________
TP-LINK TD-W8901G + ant. 8dBi, Neostrada 1Mb/s, Parametry Down/Up: Synchro 1312/320, Tłumienie 54/26, SNRMargin 20/21, G.DMT


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 lis 2013, o 16:50 
Offline
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik

Dołączył(a): 7 sie 2011, o 16:15
Posty: 153
Numer GG: 0
Czy pójdzie mi Neostrada 20 Mb z TELEWIZJĄ (bez HD) ? Obecnie mam 10Mb z TELEWIZJĄ (bez HD).
Obrazek


Ostatnio edytowano 20 lis 2013, o 18:01 przez rqet621, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 lis 2013, o 17:58 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 maja 2010, o 19:21
Posty: 3288
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Powinno chodzić, ewentualnie będzie trochę mniej jak 20Mb .

_________________
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5220 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 327, 328, 329, 330, 331, 332, 333 ... 348  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
[ Time : 0.053s | 18 Queries | GZIP : On ]