Nowe ceny i prędkości(neostrada) 14.08.2012

Pytania i informacje dotyczące usługi Neostrada TP i Multipakiet TP (VOIP, Video on demand, etc)

_Puma_
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Posty: 707
Rejestracja: 06 mar 2005, 11:30
Łącze: Neostrada
Lokalizacja: Chojnice
Kontakt:

Re: Nowe ceny i prędkości(neostrada) 14.08.2012

Nieprzeczytany post autor: _Puma_ » 29 wrz 2012, 16:49

Aaaa, masz TV... możliwe. Ja mam teraz synchro 12484 Kbps / 1200 Kbps, a na speedtest jest

Obrazek

Awatar użytkownika

stalewiak
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Posty: 769
Rejestracja: 17 lut 2007, 13:48
Łącze: Neostrada
Numer GG: 7086025
Kontakt:

Re: Nowe ceny i prędkości(neostrada) 14.08.2012

Nieprzeczytany post autor: stalewiak » 02 paź 2012, 13:57

Może i jak z 10 mega skorzystam hihi

Obrazek

Obrazek

snr 1 od 2 mc i gdmt . Wskakuje i tnie z czasem do 4000kbps :)


Mogło by tak być cały czas bo neta nie zrywa no ale dlm działa pięknie ;)


pozdroo
Obrazek


michcio123
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 41
Rejestracja: 21 maja 2006, 16:48
Łącze: Neostrada
Lokalizacja: Zamojskie

Re: Nowe ceny i prędkości(neostrada) 14.08.2012

Nieprzeczytany post autor: michcio123 » 07 gru 2012, 20:24

Witam szanowne grono!
Obecnie mam umowe na neo 1mbit + telewizja do października przyszłego roku czy mogę już w tej chwili skorzystać z promocji FunPack HD czyli neo do 10mbit + tv + tel voip. I teraz tak ani konsultanci ani pracownicy w salonie nie są w stanie mi tego powiedziec i odsyłają mnie jedni do drugich normalnie paranoja jakaś. Czytałem regulamin Fanpack Hd i jesli dobrze rozumiem to mogę już teraz przejsc na funpacka. W tej chwili juz sam nie wiem czy powinienem walczyć czy może nie mam racji i dac sobie teraz spokój i czekac do końca umowy.
19393 - Telefon Zaufania


Krzysiek88
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 265
Rejestracja: 07 wrz 2008, 11:57
Numer GG: 0

Re: Nowe ceny i prędkości(neostrada) 14.08.2012

Nieprzeczytany post autor: Krzysiek88 » 09 gru 2012, 22:37

Czy zadzwonienie na infolinie i poproszenie o restart portu spowojue restart ustawien DLM? Chodzi mi o ten system co w razie bledow zmniejsza predkosc do najwiekszej mozliwej zeby nie zrywalo. Powiedzmy ze parametr sie polepszyl i uwazam ze powinno byc teraz lepiej z predkoscia. Restart portu na infolini czy na centrali?

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5027
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Nowe ceny i prędkości(neostrada) 14.08.2012

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 09 gru 2012, 22:45

Nic nie daje, trzeba czekać aż sam odda.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Krzysiek88
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 265
Rejestracja: 07 wrz 2008, 11:57
Numer GG: 0

Re: Nowe ceny i prędkości(neostrada) 14.08.2012

Nieprzeczytany post autor: Krzysiek88 » 10 gru 2012, 18:50

best-boy pisze:Nic nie daje, trzeba czekać aż sam odda.


A jak moze oddac?
Tylko wzrost parametrow?
Jest jakis sposob?
Moze podpisanie nowej umowy, chyba w tym miesiacu podpisze na DO 10ciu, a mam 6sc to sie moze co zmieni?
Tzn. kombinuje z linią i dopiero wtedy bede liczyl ze sie cos poprawi

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5027
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Nowe ceny i prędkości(neostrada) 14.08.2012

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 10 gru 2012, 18:54

Jak nie będzie błędów i nie będzie resynchro co chwile to odda.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Krzysiek88
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 265
Rejestracja: 07 wrz 2008, 11:57
Numer GG: 0

Re: Nowe ceny i prędkości(neostrada) 14.08.2012

Nieprzeczytany post autor: Krzysiek88 » 10 gru 2012, 21:18

Błędów może nie ma, ale parametr co wieczór kiepski, w dzień ok, wieczór kiepsko.
Dzieki za wytlumaczenie.

Awatar użytkownika

gregor79
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 157
Rejestracja: 06 sie 2006, 22:03
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: L-wo

Re: Nowe ceny i prędkości(neostrada) 14.08.2012

Nieprzeczytany post autor: gregor79 » 11 gru 2012, 23:30

Witam, dzis podpisałem umowe na 2 lata z opcją do 10 mega od stycznia,powiedziano mi ze pójdzie 6 mega . Do tej pory miałem 1 mega po przyjscu do domu testy pokazują ze dochodzi do 2 mega ,pytanie zatem czy to są juz jakies wstępne próby? czy mam się wstrzymac do stycznia z oceną sutuacji ?
Obrazek

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5027
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Nowe ceny i prędkości(neostrada) 14.08.2012

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 11 gru 2012, 23:47

Wstrzymaj się jeszcze nie uruchomione.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


paawell
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 114
Rejestracja: 29 cze 2006, 11:06
Numer GG: 0
Lokalizacja: z oddali...

Re: Nowe ceny i prędkości(neostrada) 14.08.2012

Nieprzeczytany post autor: paawell » 12 gru 2012, 13:47

gregor79, pokaz jakie masz parametry lacza.

Awatar użytkownika

gregor79
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 157
Rejestracja: 06 sie 2006, 22:03
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: L-wo

Re: Nowe ceny i prędkości(neostrada) 14.08.2012

Nieprzeczytany post autor: gregor79 » 13 gru 2012, 15:09

Pawell chętnie bym pokazał tylko mam taki ruter TP-LINK W8901G ze nie moge wejsc na jego strone a nie chce resetowac go do ustawien fabrycznych bo juz raz kiedys tak robiłem ze niestety hasła admin admin wchodzą tylko przy resecie rutera . Po za tym mam inny problem pewnie powszechny ,otóż często zrywa mi neta na chwile, cos w stylu jakby wyłączali prąd i ponownie włączali trzeba oczywiscie czekac ok 2 minut na synchronizacje , nie wiem czy to wina czy neostrady czy rutera(mam go rok) ,jest to męczące.Co do prędkosci po 2 dniach od podpisania umowy która wchodzi od stycznia jest taka http://www.speedtest.pl/test/50131471
Obrazek

Awatar użytkownika

gregor79
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 157
Rejestracja: 06 sie 2006, 22:03
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: L-wo

Re: Nowe ceny i prędkości(neostrada) 14.08.2012

Nieprzeczytany post autor: gregor79 » 13 gru 2012, 18:45

Jak ktos ma inny sposób na sprawdzenie parametrów niż wchodzenie w ruter to proszę o linka lub info .Z góry dzięki
Obrazek

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5027
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Nowe ceny i prędkości(neostrada) 14.08.2012

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 13 gru 2012, 18:47

Podłączyć inny router :P , ewentualnie przez telnet.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Awatar użytkownika

gregor79
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 157
Rejestracja: 06 sie 2006, 22:03
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: L-wo

Re: Nowe ceny i prędkości(neostrada) 14.08.2012

Nieprzeczytany post autor: gregor79 » 13 gru 2012, 19:05

z 6 lat temu pisałem tu o parametrach z modemu tomsona ;) DSLUptime= 856
ErrorredSeconds= 3
LossOfFraming= 3
LossOfLink= 0
LossOfSignal= 3
PhysicalLinkStatus= Up
ReceiveAttenuation_dB= 31
ReceiveMargin_dB= 31
RxOutputPower_dBm= 0
SendAttenuation_dB= 19
SendMargin_dB= 24
Obrazek

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 15 gości