Zasięg usług ADSL/ADSL2+/VDSL

Pytania i informacje dotyczące usługi Neostrada TP i Multipakiet TP (VOIP, Video on demand, etc)
Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4979
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Zasięg usług ADSL/ADSL2+/VDSL

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 11 paź 2013, 13:23

Wykres zasięgu można sobie wsadzić bo on zakłada warunki laboratoryjne a linie są różne.
Tabelkę wymagań Orange też można sobie wsadzić, bo to co pokazuje router może się różnić od tego co pokazuje DSLAM a jeszcze co innego mogą mieć w swojej śmiesznej bazie danych, zresztą już nie jedna osoba to przerabiała.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


acess
Bywalec
Bywalec
Posty: 558
Rejestracja: 21 cze 2009, 1:02
Łącze: Modem
Numer GG: 0

Re: Zasięg usług ADSL/ADSL2+/VDSL

Nieprzeczytany post autor: acess » 11 paź 2013, 17:15

best-boy pisze:Wykres zasięgu można sobie wsadzić bo on zakłada warunki laboratoryjne a linie są różne.
Tabelkę wymagań Orange też można sobie wsadzić, bo to co pokazuje router może się różnić od tego co pokazuje DSLAM a jeszcze co innego mogą mieć w swojej śmiesznej bazie danych, zresztą już nie jedna osoba to przerabiała.


Ale słuchajcie, orange mi nie mowi ze nie mogą mi podlaczyc VDSL z powodu jakichś starych kabli itd. tylko Z POWODU ODLEGŁOŚCI !!!!

więc o co tu chodzi ? bo kable mam nowe, wszyscy dostali nowe od TP.
STARE
SNR Margin: down 20 up 25
Attenuation: down 58 up 25

Neo 1Mb/s G.DMT.

Tp-Link 8910G.


NOWE
Tłumienie 8
Margines 8


Neo 20Mb/s

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4979
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Zasięg usług ADSL/ADSL2+/VDSL

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 11 paź 2013, 22:41

acess pisze:
best-boy pisze:Wykres zasięgu można sobie wsadzić bo on zakłada warunki laboratoryjne a linie są różne.
Tabelkę wymagań Orange też można sobie wsadzić, bo to co pokazuje router może się różnić od tego co pokazuje DSLAM a jeszcze co innego mogą mieć w swojej śmiesznej bazie danych, zresztą już nie jedna osoba to przerabiała.


Ale słuchajcie, orange mi nie mowi ze nie mogą mi podlaczyc VDSL z powodu jakichś starych kabli itd. tylko Z POWODU ODLEGŁOŚCI !!!!

więc o co tu chodzi ? bo kable mam nowe, wszyscy dostali nowe od TP.


Z cyklu każda ściema jest dobra , pewnie sami nie wiedzą dlaczego nie mogą (bo system tak pokazał :lol: :lol: ).
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
Lucek92
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 134
Rejestracja: 24 gru 2011, 10:38
Łącze: Neostrada
Numer GG: 5805081

Re: Zasięg usług ADSL/ADSL2+/VDSL

Nieprzeczytany post autor: Lucek92 » 13 paź 2013, 17:48

Patrząc na twój podpis
acess pisze:Ale słuchajcie, orange mi nie mowi ze nie mogą mi podlaczyc VDSL z powodu jakichś starych kabli itd. tylko Z POWODU ODLEGŁOŚCI !!!!
SNR Margin: down 20 up 25
Attenuation: down 58 up 25

To ty na ponad 5 km linii domagasz się VDSL'a? :shock: :lol:


Immortalq
Art Writer
Art Writer
Posty: 278
Rejestracja: 06 lis 2012, 18:00
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Zasięg usług ADSL/ADSL2+/VDSL

Nieprzeczytany post autor: Immortalq » 14 paź 2013, 12:10

Wcześniej pokazywał screena z aktualnymi parametrami, spokojnie się łapie na 40.


acess
Bywalec
Bywalec
Posty: 558
Rejestracja: 21 cze 2009, 1:02
Łącze: Modem
Numer GG: 0

Re: Zasięg usług ADSL/ADSL2+/VDSL

Nieprzeczytany post autor: acess » 16 paź 2013, 14:35

Czyli co ja teraz mam zrobić ?

dostaje ciągle informacje że mam włożone dopiero co nowe karty VDSL na nowej centrali do której mam 900m.

a nie moge zostac podlaczony, gdyz tor ktory mam obecnie ustawiony jest jak najbardziej na 20mb/s prawidłowy i nie pozwala na więcej niż 20mb/s :o WOW !! i usluga vdsl nie bedzie chodzila w ogole .. :O !!
STARE
SNR Margin: down 20 up 25
Attenuation: down 58 up 25

Neo 1Mb/s G.DMT.

Tp-Link 8910G.


NOWE
Tłumienie 8
Margines 8


Neo 20Mb/s


Topic author
Lucek92
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 134
Rejestracja: 24 gru 2011, 10:38
Łącze: Neostrada
Numer GG: 5805081

Re: Zasięg usług ADSL/ADSL2+/VDSL

Nieprzeczytany post autor: Lucek92 » 16 paź 2013, 20:06

Twoje tłumienie to 58/25 tak jak w podpisie? To najwidoczniej jesteś podpięty do jakiejś starej oddalonej centrali...
Nie chce się wierzyć że kabel ma tak zwiększone tłumienie...
Daj foto tej centrali co do niej masz 900m...


acess
Bywalec
Bywalec
Posty: 558
Rejestracja: 21 cze 2009, 1:02
Łącze: Modem
Numer GG: 0

Re: Zasięg usług ADSL/ADSL2+/VDSL

Nieprzeczytany post autor: acess » 16 paź 2013, 21:34

Nie, podpis to starej centrali. teraz juz stoi nowa , jest to ONU.

a parametry mam takie:

tłumienie 8
margines 8

opcja 20Mb/s - niepełna.
22500, ale to raczej wina mojego routera. bo błędy nie lecą.
STARE
SNR Margin: down 20 up 25
Attenuation: down 58 up 25

Neo 1Mb/s G.DMT.

Tp-Link 8910G.


NOWE
Tłumienie 8
Margines 8


Neo 20Mb/s


fastlopez
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 19
Rejestracja: 16 paź 2010, 18:14
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: warshaffka

Re: Zasięg usług ADSL/ADSL2+/VDSL

Nieprzeczytany post autor: fastlopez » 26 mar 2014, 0:27

odśnieżę temat,
ostatnio u siebie na wsi zauważyłem na jednej z szaf jakieś dziwne kolorki. Podchodzę bliżej, a tu
Obrazek
aż się zdziwiłem że vdsl doprowadzili w moje okolice...
neostrada do 10mbit, ADSL2+
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika

Scenic
Administrator
Administrator
Posty: 1338
Rejestracja: 29 sty 2011, 9:59
Numer GG: 0

Re: Zasięg usług ADSL/ADSL2+/VDSL

Nieprzeczytany post autor: Scenic » 26 mar 2014, 6:21

Up
To wygląda na szafe krosową/rozdzielczą.
Karty wsadzili do centrali. ;]
2+2=4

Obrazek

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4979
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Zasięg usług ADSL/ADSL2+/VDSL

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 26 mar 2014, 7:45

Scenic pisze:Up
To wygląda na szafe krosową/rozdzielczą.
Karty wsadzili do centrali. ;]


Szafę 20 letnią z zardzewiałymi krosami :lol: , no chyba że wymieniali ;)
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


fastlopez
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 19
Rejestracja: 16 paź 2010, 18:14
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: warshaffka

Re: Zasięg usług ADSL/ADSL2+/VDSL

Nieprzeczytany post autor: fastlopez » 26 mar 2014, 11:57

panowie, po waszych wątpliwościach postanowiłem sprawdzić nr telefonu który znajduje się blisko tej szafy. Okazało się, że wg strony www można tam założyć 80mbit. więc jednak coś w tym jest.
neostrada do 10mbit, ADSL2+
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika

Scenic
Administrator
Administrator
Posty: 1338
Rejestracja: 29 sty 2011, 9:59
Numer GG: 0

Re: Zasięg usług ADSL/ADSL2+/VDSL

Nieprzeczytany post autor: Scenic » 27 mar 2014, 23:03

fastlopez pisze:panowie, po waszych wątpliwościach postanowiłem sprawdzić nr telefonu który znajduje się blisko tej szafy. Okazało się, że wg strony www można tam założyć 80mbit. więc jednak coś w tym jest.

Mamy racje :)
Ale nikt nie wyklucza Vdsl.
Mówimy tylko,ze w tej szafie sa tylko kable tj. krosy
Karty Vdsl są centrali a do tej centrali akurat należy ta szafa czyli kolejny element sieci.
2+2=4

Obrazek


mikolaj211
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 28 cze 2015, 11:13
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Zasięg usług ADSL/ADSL2+/VDSL

Nieprzeczytany post autor: mikolaj211 » 29 cze 2015, 18:27

Panowie, jest ktoś w stanie sprawdzić, czy w miejscowości Nakło, gmina Lelów, woj. Śląskie jest dostępny VDSL? Jest tutaj tylko jedna centrala. Pozdrawiam


Adeqs
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 66
Rejestracja: 13 sie 2007, 16:54
Łącze: Net24
Numer GG: 0

Re: Zasięg usług ADSL/ADSL2+/VDSL

Nieprzeczytany post autor: Adeqs » 30 cze 2015, 10:15

Sprawdź sobie na zamówieniu internetowym Neostrady (wpisujesz nr telefonu i adres) i ci podaje dostępne prędkości, ew. przedzwoń na infolinię.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 13 gości