Nowe ceny i promocje - 2013 - Neostrada

Pytania i informacje dotyczące usługi Neostrada TP i Multipakiet TP (VOIP, Video on demand, etc)
Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5025
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Nowe ceny i promocje - 2013 - Neostrada

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 03 paź 2014, 7:34

kuba_b pisze:Trzeba mieć jeszcze atrakcyjną ofertą na krótki czas - gdzie taka jest? Która spełnia postawione wyżej warunki?


Jeśli dla kogoś atrakcyjny jest tablet który przypłynął w kontenerze razem z ryżem.... (i tak za niego zapłacisz, nie ma nic darmo).
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


marcin_ketrzyn
Moderator
Moderator
Posty: 614
Rejestracja: 28 maja 2011, 22:24
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Nowe ceny i promocje - 2013 - Neostrada

Nieprzeczytany post autor: marcin_ketrzyn » 03 paź 2014, 19:40

Ja tam zawsze umowy biorę na 2 lata ;)
Obrazek

Attenuation: 8.4 dB SNR Margin: 8.9 dB Rate (Kbps): Downstream 85198 Upstream 8567 Attainable Rate (Kbps): 93420


rqet621
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 164
Rejestracja: 07 sie 2011, 17:15
Numer GG: 0

Re: Nowe ceny i promocje - 2013 - Neostrada

Nieprzeczytany post autor: rqet621 » 03 paź 2014, 19:45

marcin_ketrzyn pisze:Ja tam zawsze umowy biorę na 2 lata ;)

Ja też, bo jest tańsza a poza Orange nie mam wyboru więc nawet za 10 lat muszę z nimi być.

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5025
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Nowe ceny i promocje - 2013 - Neostrada

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 03 paź 2014, 20:20

rqet621 pisze:
marcin_ketrzyn pisze:Ja tam zawsze umowy biorę na 2 lata ;)

Ja też, bo jest tańsza a poza Orange nie mam wyboru więc nawet za 10 lat muszę z nimi być.


Jest tańsza o ile za pół roku ceny nie spadną.
I drugi problem... niech tak im kable nagle zdechną... musisz się bujać z "1Mb" przez dwa lata.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


rqet621
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 164
Rejestracja: 07 sie 2011, 17:15
Numer GG: 0

Re: Nowe ceny i promocje - 2013 - Neostrada

Nieprzeczytany post autor: rqet621 » 03 paź 2014, 21:35

10 zł w tą czy w tą to mała różnica a u nas liczy się zajęcie portów bo potem całymi latami technicy nie chcą podłączyć szybszych prędkości tłumacząc to "brakiem wolnych portów".


jedrek
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 87
Rejestracja: 28 cze 2010, 23:21
Łącze: UPC Fiber Power
Numer GG: 3145715
Lokalizacja: kraków

Re: Nowe ceny i promocje - 2013 - Neostrada

Nieprzeczytany post autor: jedrek » 05 paź 2014, 12:52

Te zajęte porty to często są tylko na ekranie monitora, bo w praktyce okazuje się, że jak dotrzesz bocznymi drogami do źródła to na interesującym nas DSLAM-ie jest dostępne od kopa kilka wolnych portów - tylko zwyczajnie komuś w orange nie chce się ruszyć dupska i w systemie nanieść poprawkę, żeby system durnemu "konsultantowi" wskazał, że jest możliwość zapięcia. Dla mnie ten cały ich system to jakieś widmo, nikt nie wie kto ma nad tym kontrolę, czy w ogóle ktokolwiek może tam coś poprawić, czy raczej sterują to jakieś niezidentyfikowane istoty z Marsa. Potwierdzono w praktyce gdzie wielu konsultantów w czasie rozmowy dawało pokroić się żywcem, ale usługa była niemożliwa do realizacji. Po dotarciu do kumatych rodzynków w tym molochu okazywało się, że usługę się zestawia bez żadnych dodatkowych ogromnych inwestycji - wymagała tylko po drugiej stronie osób z mózgiem - a takich w orange to dla mnie jest max 5%. Dzięki takim 5% ludzi z mózgiem zdarzał się cud. Reszta osób - z którymi abonentom pozwolono się kontaktować i rozmawiać o pogodzie (bo o niczym innym z nimi się nie da pogadać sensownie) - to dla mnie stado baranów. Stado dla którego mottem narzuconym przez górę jest "nie róbmy nic, nikogo nie podłączajmy, nic nie poprawiajmy, gapmy się tylko w monitor i to co tam wypisane to świętość. Będziemy jeszcze tak z 10 lat żyć z tego co jeszcze po dawnej TP zostało, a potem to wszystko pierd...nie". Patrząc przez różowe okulary pracowników orange należało by stwierdzić, że np. w takim UPC to niezłe głupki muszą pracować skoro im się chce każdego dnia podłączać nowych, oferować coraz większą prędkość, kłaść nowe trakty kablowe i starać się wykonywać to co w orange jest niewykonalne mimo, że to ta sama lokalizacja w środku miasta na wielkim osiedlu-blokowisku.
Przyjeżdża potem technik z zewnętrznej firmy na zgłoszenie i oczywiście porty są, ale nie mogą podłączyć klienta na nie, bo madrąliński z orange nie zlecił im tego na papierze, bo przecież system jasno i dobitnie stwierdził, że NIE ma tam żadnych wolnych portów, to jak on najmądrzejszy konsultant na świecie wystawi zlecenie, skoro system wszystko zablokował, skoro system nie puszcza zlecenia to napewno w tej lokalizacji nie ma żadnego wolnego portu, na pewno ten technik co mógł pomacać osobiście dslam-a się pomylił...
Mówisz potem technikowi "Zrób pan coś z tym żeby to w końcu przeszło", a on na to "panie cóż ja mogę, my ich też już mamy dość, rozmowa ze ścianą, my swoje oni swoje i potem nam się dostaje na garba od klienta, że to nasza wina tych od brudnej roboty".
To tak sam jak kiedyś przez 2 tygodnie przepychałem się z infolinią, bo po przepięciu linii do innej lokalizacji twierdzili na zabój, że obie usługi POTS i ADSL działają już pełną parą na nowym podłączeniu i że głupoty im opowiadam, że nie mam neo.
Po 2 tygodniach okazało się, że znów miałem rację, bo ekipa od kabelków zakrosowała parę na nie tym porcie, na którym była wykreowana neo w systemie. Telefon był, sygnału ADSL brak. Wspaniały system twierdził że jest pięknie, nie wykrył bubla krosowania (system ich ponoć widział mój zapięty "wirtualny" modem :D na linii która nie była tam zakrosowana i port wisiał w powietrzu), a praktyka pokazała znów, że system bzdury pokazuje. 2 tygodnie trwało odkręcanie bubla żeby neo ruszyła ponownie - gdyby nie ówczesne znajomości to by pewnie 2 miesiące prostowanie trwało. Taki to obraz "profesjonalny" za każdym razem gdy przychodzi mi się z nimi mierzyć przez kolejne lata na infolinii się objawia. Orange to dziś taki twór jak obecne PKP, tysiące firemek jedna w drugiej i macierzysty pracownik orange nie ma możliwości na bieżąco korygować potknięcia po drodze, do nikogo nie ma kontaktu, do nikogo kompetentnego nie umie, nie może, nie chce przełączyć i tak się bujaj z nimi człowieku. W normalnej firmie dzwoni do Zenka z wydziału XYZ w orange i mówi podjedź i popraw to co rano spier.....ś. To by było za proste, za tanie, za szybkie. Po drodze musi przejść 10 biurek i wygenerować całą teczkę papieru, która zaliczy dwóch podwykonawców po drodze. W międzyczasie coś jeszcze z tych papierów zginie i od nowa będzie kolejne niedociągnięcie. Najśmieszniejsze i zarazem najbardziej żałosne jest to, że nigdy jeszcze nie otrzymałem na moją prośbę i zarazem pytanie o puszczenie tego problemu wyżej nawet do 20 działów równocześnie, może choć ktoś jeden w jednym dziale zaskoczy o co tu chodzi i pchnie sprawę. Ale konsultant nigdy nie ustosunkował się do tego - wynika z tego, że nad nimi to nikt nie stoi, z nikim wyżej się nie kontaktują i poważniejszych tematów nie rozwiążą, bo są po to by nic nie rozwiązywać. Mają tylko gadać o gruszkach na wierzbie.


rqet621
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 164
Rejestracja: 07 sie 2011, 17:15
Numer GG: 0

Re: Nowe ceny i promocje - 2013 - Neostrada

Nieprzeczytany post autor: rqet621 » 05 paź 2014, 13:22

U mnie było zawsze odwrotnie. Konsultanci zapewniali, że będę miał 10 Mb a potem przyjeżdżali technicy i mówili, że nie ma wolnych portów.

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5025
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Nowe ceny i promocje - 2013 - Neostrada

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 05 paź 2014, 21:03

Zawsze jakiś port się znajdzie ale na usługi biznesowe, lepiej mieć klienta co płaci 1000zł czy 2000zł niż jakiegoś gimbusa z neo w promocji ;)
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


rqet621
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 164
Rejestracja: 07 sie 2011, 17:15
Numer GG: 0

Re: Nowe ceny i promocje - 2013 - Neostrada

Nieprzeczytany post autor: rqet621 » 05 paź 2014, 21:17

A biznesmani są frajerami co płacą 1000 za coś za co reszta płaci 80 zł ? Rozumiem płacić tyle ale np. za wideokonferencje i to na światłowodzie.

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5025
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Nowe ceny i promocje - 2013 - Neostrada

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 05 paź 2014, 21:37

rqet621 pisze:A biznesmani są frajerami co płacą 1000 za coś za co reszta płaci 80 zł ? Rozumiem płacić tyle ale np. za wideokonferencje i to na światłowodzie.


Różnica jest taka , że jak tobie padnie kabel to technik wystawi BMT a jemu przywiozą nową szpulę transitem i będą rypać o 3:00 w nocy bo ma kupione SLA 8h ;) (tak w skrócie).
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot], Majestic-12 [Bot] i 10 gości