Przejście z netii do TP

Pytania i informacje dotyczące usługi Neostrada TP i Multipakiet TP (VOIP, Video on demand, etc)

Topic author
Saymon28
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 6
Rejestracja: 13 lis 2013, 13:17
Numer GG: 0

Przejście z netii do TP

Nieprzeczytany post autor: Saymon28 » 13 lis 2013, 13:19

Witam posiadam obecnie internet w netii na kablach TP ( 6 mb/s ) i mam zamiar przejść z Netii do TP .I teraz pytanie dla czego mam najpierw przejść na ADSL do 10 mb/s a dopiero później będę mógł przejść na VDSL .I czy po przejściu na VDSL będę mógł tak jak do tej pory korzystać z swojego routera sprzętowego a router od operatora używać tylko jako modem do połączenia z moim sprzętem jako bridge.

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5026
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Przejście z netii do TP

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 13 lis 2013, 14:23

1.Kto ci tak powiedział ?
2.Będziesz mógł używać.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
Saymon28
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 6
Rejestracja: 13 lis 2013, 13:17
Numer GG: 0

Re: Przejście z netii do TP

Nieprzeczytany post autor: Saymon28 » 13 lis 2013, 14:28

Pani która do mnie dzwoniła z TP oferując mi płynne przejście i załatwienie wszystkich formalności z dotychczasowym operatorem.

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5026
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Przejście z netii do TP

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 13 lis 2013, 14:40

Przejście z ADSL na ADSL to w zasadzie papierkowa robota, centrale mają wspólne, żeby przejść na VDSL już muszą krosować od nowa linię może dlatego robią takie podchody, albo chcą złapać klienta a później powiedzą że nie ma wolnych portów VDSL :lol:
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
Saymon28
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 6
Rejestracja: 13 lis 2013, 13:17
Numer GG: 0

Re: Przejście z netii do TP

Nieprzeczytany post autor: Saymon28 » 13 lis 2013, 14:44

Czyli co upierać się na VDSL albo nie brać w ogóle .

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5026
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Przejście z netii do TP

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 13 lis 2013, 14:47

Upieraj się bo mogą cię zostawić na lodzie, częsty przypadek przy przechodzeniu między operatorami.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


k_e_m_o_t
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 138
Rejestracja: 23 gru 2012, 22:02
Numer GG: 0

Re: Przejście z netii do TP

Nieprzeczytany post autor: k_e_m_o_t » 14 lis 2013, 0:08

przejdź od razu na VDSL tylko może lepiej zgłoś to sam na infolinii albo w salonie bo z tymi przedstawicielami co wydzwaniają może być różnie.


Topic author
Saymon28
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 6
Rejestracja: 13 lis 2013, 13:17
Numer GG: 0

Re: Przejście z netii do TP

Nieprzeczytany post autor: Saymon28 » 14 lis 2013, 12:24

Panowie a jaki router wołać bo podobno nie na wszystkich idzie zestawić bridge .Czy np na Livboxie 3,0 można bez problemu bo czytałem że z sagemami bywa różnie ma ktoś może sprawdzony router do takiego rozwiązania .


k_e_m_o_t
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 138
Rejestracja: 23 gru 2012, 22:02
Numer GG: 0

Re: Przejście z netii do TP

Nieprzeczytany post autor: k_e_m_o_t » 14 lis 2013, 14:52

tylko za LB będziesz płacił 10,08 zł /m-c chyba że będziesz to miał w jakimś pakiecie z voipem albo tv


Topic author
Saymon28
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 6
Rejestracja: 13 lis 2013, 13:17
Numer GG: 0

Re: Przejście z netii do TP

Nieprzeczytany post autor: Saymon28 » 15 lis 2013, 7:10

Wczoraj telefon z Orange i twierdzą że jedyne co mogą mi zaoferować na mojej linii to do 20 mb/s.To są jakieś kpiny gdyż do centralki mam jakieś 200 m i znam ludzi którzy mają 2 razy dalej i spokojnie u nich biega VDSL.Nie wiem w czym problem gdyż jak wydzwaniali 2 lata temu to już wtedy oferowali VDSL a teraz jedynie ADSL2+ .

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5026
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Przejście z netii do TP

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 15 lis 2013, 12:05

Może skończyły się porty VDSL albo mają jak zwykle burdel w bazie danych :D , tam się nikt nie przejmuje że ulicę obok jest 80Mb , ważne jest to co im wypluje komputer.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
Saymon28
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 6
Rejestracja: 13 lis 2013, 13:17
Numer GG: 0

Re: Przejście z netii do TP

Nieprzeczytany post autor: Saymon28 » 15 lis 2013, 13:04

Tylko że jak sam sprawdzam na stronie to na moim numerze jest do 40 a chyba Pani która siedzi dzwoni to nie wie czy w centrali są wolne porty musiała by najpierw wysłać jakieś zgłoszenie do techników o możliwości.

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5026
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Przejście z netii do TP

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 15 lis 2013, 13:31

Saymon28 pisze:Tylko że jak sam sprawdzam na stronie to na moim numerze jest do 40 a chyba Pani która siedzi dzwoni to nie wie czy w centrali są wolne porty musiała by najpierw wysłać jakieś zgłoszenie do techników o możliwości.


Akurat jak centrala jest zajęta to może wiedzieć.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 9 gości