Watek o problemach z dzialaniem internetu.

Pytania i informacje dotyczące usługi Neostrada TP i Multipakiet TP (VOIP, Video on demand, etc)

makakam
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23
Rejestracja: 20 lis 2014, 7:51
Numer GG: 0

Re: Watek o problemach z dzialaniem internetu.

Nieprzeczytany post autor: makakam » 02 gru 2014, 19:04

To bede probowal zeby technik ustawil synchro na sztywno na powiedzmy 10000 i mysle ze powinno byc stabilnie.


makakam
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23
Rejestracja: 20 lis 2014, 7:51
Numer GG: 0

Re: Watek o problemach z dzialaniem internetu.

Nieprzeczytany post autor: makakam » 03 gru 2014, 11:28

Dziś w nocy wskoczylo mi znowu adsl2+ i synchro 11400 z hakiem przy snr 8,5. Zobaczymy co się będzie działo dalej.


makakam
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23
Rejestracja: 20 lis 2014, 7:51
Numer GG: 0

Re: Watek o problemach z dzialaniem internetu.

Nieprzeczytany post autor: makakam » 04 gru 2014, 15:49

Jak na razie jest ok bo router tylko raz w nocy zmienił IP, synchro zostało. Jestem mega zadowolony bo do tej pory miałem max 6,5 mbita.
Obrazek

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5013
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Watek o problemach z dzialaniem internetu.

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 04 gru 2014, 15:56

Lepiej na pewno nie będzie, byle tylko nie było gorzej.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


makakam
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23
Rejestracja: 20 lis 2014, 7:51
Numer GG: 0

Re: Watek o problemach z dzialaniem internetu.

Nieprzeczytany post autor: makakam » 09 gru 2014, 7:08

W nocy ze srody na czwartek wskoczylo mi full 10mb (12448) i do tej pory jest stabilnie. Zauwazylem ze w godzinach szczytu snr spada nawet do 3.5 ale nic nie zrywa a w nocy tylko jest zmiana IP ktora trwa 3,4 sekundy.


makakam
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23
Rejestracja: 20 lis 2014, 7:51
Numer GG: 0

Re: Watek o problemach z dzialaniem internetu.

Nieprzeczytany post autor: makakam » 18 gru 2014, 8:29

Jednak w godzinach szczytu następowała resynchronizacja. W tym momencie zostalo 11316 i jest 'rock stable' :) Snr nie spada poniżej 7.


henio
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 03 kwie 2014, 10:05
Numer GG: 0

Re: Watek o problemach z dzialaniem internetu.

Nieprzeczytany post autor: henio » 09 sty 2015, 14:22

No ja szczerze mówiąc miałem i Netię i Neo, zdecydowanie Netia lepiej działa

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5013
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Watek o problemach z dzialaniem internetu.

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 09 sty 2015, 15:24

henio pisze:No ja szczerze mówiąc miałem i Netię i Neo, zdecydowanie Netia lepiej działa


Pod jakim względem ??
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


neostradaSsie
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 5
Rejestracja: 04 sty 2015, 22:22
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Watek o problemach z dzialaniem internetu.

Nieprzeczytany post autor: neostradaSsie » 09 sty 2015, 20:39

Jak przeciążona centrala to jeden kij czy jest netia czy nerwostrada.


bartek85
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 219
Rejestracja: 28 sty 2010, 12:11
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Watek o problemach z dzialaniem internetu.

Nieprzeczytany post autor: bartek85 » 18 sty 2015, 10:33

Albo połowa wsi nie ma prądu, albo zaczęli u mnie coś działać z tymi masakrycznymi przeciążeniami. Wczoraj w godzinach szczytu miałem internet ok 16 Mb co się nigdy nie zdarzało. Zmieniły się też parametry linii. Pokazał się parametr POWER na DOWN. Zwiększył się upload i jeszcze jest zapas SNR co dziwne wzrosło również tłumienie na UP. Zabrało trochę DOWN ale również jest jeszcze zapas SNR. Nie wiem czemu ale strasznie dużo błędów sypie a staty są od północy.

Obrazek
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5013
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Watek o problemach z dzialaniem internetu.

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 18 sty 2015, 11:30

Ja tam błędów nie widzę ;)
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


bartek85
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 219
Rejestracja: 28 sty 2010, 12:11
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Watek o problemach z dzialaniem internetu.

Nieprzeczytany post autor: bartek85 » 18 sty 2015, 18:09

A to Super Frame Errors?
A wytłumacz mi jeszcze łopatologicznie na czym polega ten Output Power.
Normalnie szok w godzinach szczytu coś takiego :
http://www.speedtest.net/my-result/4069434070
Ja nie miałem tak szybkiego internetu od ponad dwóch lat. Jestem w szoku jak ta 20 Mb zasuwa. Miejmy nadzieje że to nie chwilowe tylko na prawdę coś zrobili. Poczekam jeszcze troszkę i zadzwonię w sprawie VDSL. Jak nie da rady wcale się nie załamię bo tak działająca 20 Mb już starczy. Zwłaszcza że tyle czasu siedziałem na 0,2 Mb.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5013
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Watek o problemach z dzialaniem internetu.

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 18 sty 2015, 21:00

Output power to moc z jaką nadaje DSLAM, jest zmniejszana na krótkich liniach albo gdy ktoś ma niskie prędkości 1-2-6. (Albo 10Mb na 100m np.)
U ciebie to łącza na centrali brakowało i pewnie dołożyli.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


bartek85
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 219
Rejestracja: 28 sty 2010, 12:11
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Watek o problemach z dzialaniem internetu.

Nieprzeczytany post autor: bartek85 » 19 sty 2015, 0:48

Pojawiła się u mnie możliwość zamówienia 80 Mb. Od razu zamówiłem. W końcu po dwóch latach cierpienia się doczekałem. Tylko żeby nie było że całej wiosce wcisną 80 Mb i znowu się zapcha.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5013
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Watek o problemach z dzialaniem internetu.

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 19 sty 2015, 9:15

W przypadku VDSLa DSLAM ma już łącze 10Gbps w przypadku ADSL2+ bywały przypadki po 155Mb , tfuu, nadal bywają :wink:
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 12 gości