Klika Pytań odnośnie Neostrady

Pytania i informacje dotyczące usługi Neostrada TP i Multipakiet TP (VOIP, Video on demand, etc)

Topic author
morbek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 06 kwie 2014, 1:32
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Klika Pytań odnośnie Neostrady

Nieprzeczytany post autor: morbek » 07 kwie 2014, 23:59

zrobiłem tak z początku zgłosiłem Awarię linii chociaż jej nie było, dowiedziałem się od Gościa z obsługi że zrobi mi fasta ale muszę się liczyć że spadkiem stabilności łącza, po 3 godzinach przyjechał Technik pod moje okno ten sam gość co mi zakładał neta, coś grzebał przy puszce wywaliło mi adsl na parę minut, dostałem telefon z orange że z powodu modernizacji kabli tp tzw szaf z kablami nie podłączą mnie ponieważ wszyscy są podpięci na tryb Interleave, czyli dupa w robocie a pingi dalej zostają. zastanawiam się czy w netii by były mniejsze pingi coś będe musiał poszukać.

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5025
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Klika Pytań odnośnie Neostrady

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 08 kwie 2014, 8:25

Bajka, każdy port można ustawić indywidualnie jak się chce. (ale nie chcą), ściemy z podłączeniem i kablami to nie wiem skąd oni w ogóle wzięli :lol:
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
morbek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 06 kwie 2014, 1:32
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Klika Pytań odnośnie Neostrady

Nieprzeczytany post autor: morbek » 08 kwie 2014, 10:46

właśnie sam nie mam pojęcia, jednego czego się boje że po 1 miesiącu zacznie się naprawdę sypać dlatego w pierwszym poście dałem Parametry tego całego neo, już nieraz słyszałem że takie cuda są, dobrze że mam umowę na rok to po roku może wymienię na netię ;)


Topic author
morbek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 06 kwie 2014, 1:32
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Klika Pytań odnośnie Neostrady

Nieprzeczytany post autor: morbek » 09 kwie 2014, 16:47

Aby nie robić nowego temat mam kolejne dwa Pytania.

1. Czy Wymiana Routera Sagem f@st 2704 na http://allegro.pl/router-combo-zte-komp ... 18422.html widzę że to modem Adsl z wejściem też na Lan i usb, obniżyło by ping od np. wp?

2. Czy im krótsze kable np. rj11 to tez by coś dało ?

Naprawdę szukam jakiegoś punktu zaczepienia aby zbić nieco ping nawet o te 10 ms'a :P

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5025
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Klika Pytań odnośnie Neostrady

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 09 kwie 2014, 18:05

Obie odpowiedzi są takie same : NIE.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
morbek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 06 kwie 2014, 1:32
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Klika Pytań odnośnie Neostrady

Nieprzeczytany post autor: morbek » 17 kwie 2014, 16:29

dobra wyczaiłem jak obniżyć ping odpaliłem program o nazwie DMT zmieniłem z ADSL+2 na ADSLv1 ping mi spadł o 15 ms i łącze o 2 mb ale chyba się opłacało. Moje pytanie co 24 godziny jest reset czy ustawienia tez się zresetują ?? Eksperymentuje z powodu bo ping mi podskoczył z o kolejne 4 punkt od czasu kiedy mam neo ping sam się podbił o 14 punktów dla mnie to sporo. dodatkowo SNR margin spadł o 2 punkty w czasie użydkowania ADSL +2 od początku założenia
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2014, 16:41 przez morbek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5025
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Klika Pytań odnośnie Neostrady

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 17 kwie 2014, 16:41

Upload za pewne też ci dużo spadł po przełączeniu na adsl1, a zabawa DMT może się skończyć tak że łącze ci obetnie na stałe i będzie obcięte nawet na adsl2, ustawienia routera się nie resetują zmienia się tylko IP.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
morbek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 06 kwie 2014, 1:32
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Klika Pytań odnośnie Neostrady

Nieprzeczytany post autor: morbek » 17 kwie 2014, 16:57

+ są tego takie że connection quality na ts z 69 % wzrósł mi do 87%, dodatkowo upload mi z 1180 na 1056. wcześniej miałem radiówkę 3 mb tak wiec 2 mb mniej z 10 to nie tak sporo. Jakby miał wybór wysoki łącze a niski ping wybrał bym ping dodam że ping nie skacze mi jak szalony przy ściąganiu plików jak to było wcześniej.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 12 gości