niskie synchro.

Pytania i informacje dotyczące usługi Neostrada TP i Multipakiet TP (VOIP, Video on demand, etc)
Awatar użytkownika

Topic author
milosz4
Donator
Donator
Posty: 164
Rejestracja: 26 lut 2006, 16:33
Łącze: Neostrada
Numer GG: 1241016
Lokalizacja: Zgorzelec, NRD
Kontakt:

niskie synchro.

Nieprzeczytany post autor: milosz4 » 02 gru 2016, 11:15

Hej,
mam neostrade 20mb. Jednak router synchronizuje się poniżej tej prędkości. Jakieś rady ? zgłaszać usterkę ?

pozdrawiam,
miłosz
Obrazek
"Głupi ten, co głupio robi"

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5026
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: niskie synchro.

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 02 gru 2016, 11:29

SNR jest 8db, więc i tak dużo lepiej nie będzie ew. 1Mb.
Przy neostradzie nie ma gwarantowanego transferu, widełki są od 11 do 20Mb.
Linię masz ok 900m i wynik w miarę prawidłowy.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Awatar użytkownika

Topic author
milosz4
Donator
Donator
Posty: 164
Rejestracja: 26 lut 2006, 16:33
Łącze: Neostrada
Numer GG: 1241016
Lokalizacja: Zgorzelec, NRD
Kontakt:

Re: niskie synchro.

Nieprzeczytany post autor: milosz4 » 02 gru 2016, 11:48

best-boy pisze:Linię masz ok 900m i wynik w miarę prawidłowy.

dzięki za szybką odpowiedź. PS skąd to odczytujesz ?
"Głupi ten, co głupio robi"

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5026
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: niskie synchro.

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 02 gru 2016, 15:56

Z tłumienia, przeciętnie jest od 9 do 12db na kilometr, zależnie od stanu linii.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


kuba_b
Wiarus
Wiarus
Posty: 2045
Rejestracja: 24 cze 2009, 0:37
Łącze: Neostrada Fiber
Lokalizacja: 0 42

Re: niskie synchro.

Nieprzeczytany post autor: kuba_b » 04 gru 2016, 22:17

Według mnie ma słabe wyniki jak na takie tłumienie. Ja na gorszych nie zszedłem poniżej 20000 kbps synchro, chociaż regularnie ona spadała przez dwa lata z racji podłączania kolejnych użytkowników z większymi prędkościami niż mieli dotychczas.
Obrazek

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5026
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: niskie synchro.

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 05 gru 2016, 7:57

Jest lekko przykręcona moc na porcie z racji tej małej odległości, pewnie dlatego jest jak jest.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 7 gości