Po kablu 80 po wifii 40

Pytania i informacje dotyczące usługi Neostrada TP i Multipakiet TP (VOIP, Video on demand, etc)

Topic author
gilipolas
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 33
Rejestracja: 14 maja 2010, 16:32
Numer GG: 0

Po kablu 80 po wifii 40

Nieprzeczytany post autor: gilipolas » 01 kwie 2017, 15:06

Witam szanownych kolegów
mam takie parametry:
Status linii DSL2.1
Stan połączenia DSLwłączone 2.2
Tryb synchronizacji DSLVDSL 2.3
Ostatnia synchronizacja DSL
1 kwietnia 2017, 02 h 47 m
2.4
Czas połączenia DSL 00 d 12 g 10 m 16 s
Prędkość i margines szumu 2.5
Prędkość synchronizacji DSL w górę 4442 Kb/s
2.6
Prędkość synchronizacji DSL w dół 85678 Kb/s
2.7Margines szumu w dół 21.3 dB
Jakość linii (błędy) 2.8
Liczba sekund z błędami (ES) w trakcie pobierania (od momentu ostatniej synchronizacji) 50
2.9
Sekundy z poważnymi błędami (SES) w trakcie pobierania (od momentu ostatniej synchronizacji)
43

Cały szkopuł w tym, że po kablu jest tyle ile byc powinno, natomisat- na nowym dellu-40, na lg g4-60 a po wifii do stacjonarnego (adapter TPLinka TLWN721N- 30:(
Pomożecie? :)
Obrazek

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5014
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Po kablu 80 po wifii 40

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 01 kwie 2017, 17:41

Jaka jest prędkość w statusie połączenia? (kliencie)
W jakim trybie pracuje WiFi w urządzeniach? (g/n)
Ile sieci w eterze (skan inssiderem) ?
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Awatar użytkownika

Scenic
Administrator
Administrator
Posty: 1338
Rejestracja: 29 sty 2011, 9:59
Numer GG: 0

Re: Po kablu 80 po wifii 40

Nieprzeczytany post autor: Scenic » 01 kwie 2017, 19:45

To zależy od standardu połączenia wifi . B G N AC itp.

Router musi wspierać + dane urządzenie końcowe .

5Ghz czy 2.4 Ghz

Np. taki standard N 150Mb/s realnie wyciągnie sie koło 40Mb/s. Blisko routera.

Niestety albo zostaje tak jak jest druga opcja to wymiana sprzętu najlepiej na 5GHz AC.
2+2=4

Obrazek

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5014
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Po kablu 80 po wifii 40

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 02 kwie 2017, 11:12

Najlepsze opcje :
1: KABEL
2: PLC, czyli KABEL
:D
Wifi zostawić do srajfonów, lodówek, lokówek, telewizorów, piekarników... do pracy to się nie nadaje. Amen.

W dużym szumie (aglomeracji miejskiej) za byłe ścianą transfer spada na łeb na szyję, zwłaszcza w 5Ghz.. (2.4 jest lepsze do domu).
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
gilipolas
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 33
Rejestracja: 14 maja 2010, 16:32
Numer GG: 0

Re: Po kablu 80 po wifii 40

Nieprzeczytany post autor: gilipolas » 02 kwie 2017, 11:43

Zamówiłem takie cuś, jak nie zadziała to oddam i niestety wiercenie mnie czeka. (dom jednorodzinny)
TP-LINK Archer T4UH AC1200.
Jak miałem 20 mb z netii- cały dom na wifii był 20- tak jak i na kablu.

TLWN721N- pokazuje 65 Mb/s
Obrazek

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5014
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Po kablu 80 po wifii 40

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 02 kwie 2017, 11:58

Od razu mówię zapomnij o 5Ghz bo przez ściany nie przechodzi tak jak 2.4Ghz :)
Musisz kombinować z 2.4.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
gilipolas
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 33
Rejestracja: 14 maja 2010, 16:32
Numer GG: 0

Re: Po kablu 80 po wifii 40

Nieprzeczytany post autor: gilipolas » 02 kwie 2017, 12:25

Obrazek

tyle z parteru pokazuje na 2,4 ghz na starym tplinku. Jak przyjdzie nowy to dam znać co i jak.
Obrazek

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5014
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Po kablu 80 po wifii 40

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 02 kwie 2017, 12:46

Zależy od konfiguracji routera.
Możliwości sprzętu odbiorczego.
W sumie nadal nic nie wiemy.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
gilipolas
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 33
Rejestracja: 14 maja 2010, 16:32
Numer GG: 0

Re: Po kablu 80 po wifii 40

Nieprzeczytany post autor: gilipolas » 04 kwie 2017, 22:11

Witam. Tplink doszedł, zamontowany. Polecam:) P-LINK Archer T4UH AC1200.
Teraz wifii działa jak być powinno.

Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 13 gości