Asus DSL-AC52U

Pytania i informacje dotyczące usługi Neostrada TP i Multipakiet TP (VOIP, Video on demand, etc)

Topic author
Rucia1
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 13
Rejestracja: 24 sie 2017, 14:34
Numer GG: 0

Asus DSL-AC52U

Nieprzeczytany post autor: Rucia1 » 24 sie 2017, 14:48

Witam,

Kupiłam tego asusa do neostrady 10Mb niestety nie synchronizuje sie dsl. Na infolinii Asusa po różnych próbach zmiany ustawień i resetach stwierdzono, że mam za słabe łącze i sprzęt nie jest kompatybilny z neostradą. Póki co spiełam asusa przez WAN z TP link 8960 i neo śmiga. Czy ktoś miał podobny problem z asusem ?

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5026
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Asus DSL-AC52U

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 25 sie 2017, 9:09

Oczywiście linię telefoniczną podłączałaś do siwego portu asusa?
Pokaż parametry linii z TPLinka.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
Rucia1
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 13
Rejestracja: 24 sie 2017, 14:34
Numer GG: 0

Re: Asus DSL-AC52U

Nieprzeczytany post autor: Rucia1 » 25 sie 2017, 9:52

Jak korzystam z opcji "Quick Internet Setup" to dioda dsl miga przez chwile i wyskakuje komunikat " nie podłaczono kabla".
Przy ustawieniach manualnych VPI 0, VCI 35 , ADSL Wan, PPoE włączony 802.1q, Annex a, Adsl 2+, też dioda chwile miga i gaśnie.


Topic author
Rucia1
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 13
Rejestracja: 24 sie 2017, 14:34
Numer GG: 0

Re: Asus DSL-AC52U

Nieprzeczytany post autor: Rucia1 » 25 sie 2017, 10:08

Parametry z tp linka podam wieczorem, teraz jestem w pracy.

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5026
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Asus DSL-AC52U

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 25 sie 2017, 11:48

802.1q to tylko dla VDSLa, przy ADSL nie ma znaczenia, chociaż dla samej synchronizacji też nie powinno mieć znaczenia.
Najlepiej dual WAN wyłącz.
Jakiego kabla używasz do podłączenia??
Masz na tej linii usługę telefoniczną?, chodzi o możliwość sprawdzenia sygnału telefonem.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
Rucia1
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 13
Rejestracja: 24 sie 2017, 14:34
Numer GG: 0

Re: Asus DSL-AC52U

Nieprzeczytany post autor: Rucia1 » 25 sie 2017, 12:05

Na linii jest tylko internet neostrada. Podpinam kablem RJ11 był w kąplecie z routerem. Przepinałam też inny kabel, wgrałam nowe oprogramowanie i nic. Przy połączeniu przez WAN z Tp-linkiem lub LAN router działa.

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5026
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Asus DSL-AC52U

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 25 sie 2017, 15:50

Pokażesz parametry to pomyślę co dalej.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
Rucia1
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 13
Rejestracja: 24 sie 2017, 14:34
Numer GG: 0

Re: Asus DSL-AC52U

Nieprzeczytany post autor: Rucia1 » 25 sie 2017, 18:50

TP-LINK

Wersje
Wersja oprogramowania: 1.0.2 Build 140910 Rel.51047
Wersja sprzętowa: TD-W8950N V1 0x00000001
Czas działania systemu: 1 Dni 00:27:40
Informacje o sieci LAN
IPv4 Adres LAN IP: 192.168.1.1
Adres MAC LAN: 30:b5:c2:6b:35:2b
IPv6 Adres/długość prefiksu IPv6: 2a01:110f:f64:6200:32b5:c2ff:fe6b:352b/64
Autokonfiguracja: RADVD&DHCPv6
Informacje o sieci ADSL
Stan linii: Zsynchronizowana
Prędkość linii – Wysyłanie (Kb/s): 1264
Prędkość linii – Pobieranie (Kb/s): 12441
Informacje o połączeniu z Internetem
IPv6 Status: Połączony
Typ WAN: ATM WAN
Interfejs warstwy 2: atm0(0/35)
Typ połączenia: PPPoE
Adres WAN IP: 2a01:110f:f64:6200:32b5:c2ff:fe6b:352b/56


Scotch
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 39
Rejestracja: 22 maja 2016, 15:21
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: Asus DSL-AC52U

Nieprzeczytany post autor: Scotch » 25 sie 2017, 22:02

Próbowałaś zmienić protokół na PPPoA?
Wg tego co pisza na stronie Orange:

Kod: Zaznacz cały

dane do konfiguracji:
Annex A
protokół PPPoA (jeżeli modem nie połączy się, to spróbuj przełączyć na PPPoE)
enkapsulacja: VC multiplexing (VCmux)
autentykacja PAP lub CHAP
VPI: 0
VCI: 35
ZyXEL P-2812HNU-F1 + LEDE
Obrazek


Topic author
Rucia1
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 13
Rejestracja: 24 sie 2017, 14:34
Numer GG: 0

Re: Asus DSL-AC52U

Nieprzeczytany post autor: Rucia1 » 25 sie 2017, 22:21

Próbowałam PPPOe i PPPoa

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5026
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Asus DSL-AC52U

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 26 sie 2017, 10:06

Synchronizację powinien nawiązać niezależnie od tych ustawień.
Ale chwila, on nie ma kontrolki od synchronizacji
Więc upewnijmy się czy nie ma synchronizacji czy nie ma połączenia ppp, bo tak to możemy do grudnia.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
Rucia1
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 13
Rejestracja: 24 sie 2017, 14:34
Numer GG: 0

Re: Asus DSL-AC52U

Nieprzeczytany post autor: Rucia1 » 26 sie 2017, 10:22

DSL LED to nie jest dioda synchronizacji ? W instrukcji pisze że miga przy próbie połączenia, a powinna sie swiecić przy nawiązanym połączeniu DSL.


Topic author
Rucia1
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 13
Rejestracja: 24 sie 2017, 14:34
Numer GG: 0

Re: Asus DSL-AC52U

Nieprzeczytany post autor: Rucia1 » 26 sie 2017, 12:04

Jak mogę dodać załacznik do wiadomości ? Chciałam dodać zrzuty ekranu z asusa .

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5026
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Asus DSL-AC52U

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 26 sie 2017, 12:13

Nie ma załączników, musisz umieścić obrazki korzystając z zewnętrznego hostingu.

p.s. Albo coś źle przeczytałem albo tak przetłumaczyli instrukcję.

Próba nawiązania połączenia - ale ppp czy synchronizacji, tego nie wie nikt :lol:
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Awatar użytkownika

januszvdsl2
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 205
Rejestracja: 01 gru 2013, 7:33
Łącze: Modem
Numer GG: 0

Re: Asus DSL-AC52U

Nieprzeczytany post autor: januszvdsl2 » 26 sie 2017, 12:22

Rucia1 pisze:DSL LED to nie jest dioda synchronizacji ? W instrukcji pisze że miga przy próbie połączenia, a powinna sie swiecić przy nawiązanym połączeniu DSL.

Pobierz Firmware version 1.1.2.3_345 i zaktualizuj w tedy nawiąże polaczenie z Internetem.
Sprzęt : Huawei B525 :grin:
intel dual band wireless-ac 7260

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 10 gości