Netia Ostrzega - burze ;)

Kawały, dowcipy, anegdoty itp.
Awatar użytkownika

Topic author
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5025
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Netia Ostrzega - burze ;)

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 13 lip 2012, 16:40

http://www.netia.pl/global_page,17081.html

To nie jest śmieszne, ale polecają listwy ze swojego marketu

http://netia.emarket.pl/listwy-zabezpie ... e/h-113875

Listwa za 12zł wyprodukowana przez chińskie rączki na pewno nas zabezpieczy :D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Awatar użytkownika

Vieslav
Moderator
Moderator
Posty: 966
Rejestracja: 28 lip 2006, 12:30
Łącze: Modem
Numer GG: 0
Lokalizacja: 0-81

Re: Netia Ostrzega - burze ;)

Nieprzeczytany post autor: Vieslav » 26 lip 2012, 0:52

To powinno być w lecie na stronie głównej. Niestety ludzie nie zdają sobie sprawy, że odłączając urządzenia tylko od linii energetycznie a nie od telefonicznej tak na prawdę nie chronią się przed niczym? A potem jest wielki lament: "jak to się spaliło? przecież było odłączone od prądu..."
Obrazek


Michal K
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Posty: 605
Rejestracja: 07 kwie 2010, 17:53
Numer GG: 0

Re: Netia Ostrzega - burze ;)

Nieprzeczytany post autor: Michal K » 26 lip 2012, 15:55

Umnie jakies 10 lat temu jak się ostatnio dowiedziałem piorun popalił telefon, poszła też lodówka, podobno trzasnęło przy samej ścianie, ja niestety tego nie pamiętam :(
Koniec z Neo i ich 10Mb/s teraz jest:

Obrazek

Play LTE 1800MHz bez umowy 45złmc 100GB limitu :)


VanHelsing
Wiarus
Wiarus
Posty: 2038
Rejestracja: 19 lut 2006, 14:56
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: Netia Ostrzega - burze ;)

Nieprzeczytany post autor: VanHelsing » 26 lip 2012, 16:39

Mi kiedyś piorun tak upalił telefon (Eris), że melodyjka dzwonka zaczęła nonstop grać.
Netia - już więcej s[wulg.]ć się nie da


Batura
Wiarus
Wiarus
Posty: 1862
Rejestracja: 27 sty 2008, 12:27
Łącze: DSL TP
Numer GG: 0
Kontakt:

Re: Netia Ostrzega - burze ;)

Nieprzeczytany post autor: Batura » 28 lip 2012, 1:02

Mkwiatusz3K pisze:Umnie jakies 10 lat temu jak się ostatnio dowiedziałem piorun popalił telefon, poszła też lodówka, podobno trzasnęło przy samej ścianie, ja niestety tego nie pamiętam :(

Ale to bezpośrednie trafienie....
http://zboj.lamignat.prv.pl
Klient po przepięciu modemu do innego USB stwierdził:
Włączył mi się teraz prokreator znajdowania nowego sprzętu.

Awatar użytkownika

Topic author
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5025
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Netia Ostrzega - burze ;)

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 28 lip 2012, 10:13

Batura pisze:
Mkwiatusz3K pisze:Umnie jakies 10 lat temu jak się ostatnio dowiedziałem piorun popalił telefon, poszła też lodówka, podobno trzasnęło przy samej ścianie, ja niestety tego nie pamiętam :(

Ale to bezpośrednie trafienie....


Gdyby to było pezpośrednie trafienie to by telefon spłynął ze ściany, to był prąd zaaindukowany w linii.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Michal K
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Posty: 605
Rejestracja: 07 kwie 2010, 17:53
Numer GG: 0

Re: Netia Ostrzega - burze ;)

Nieprzeczytany post autor: Michal K » 29 lip 2012, 22:19

Nie znam szczegółów, albo walnęło przy samej ścianie gdzie ida kable albo nie wiem. U mnie do domu zarówno kable TP jak i prąd idą ziemią... Więc nie wiem jak to było ale szkody były, elektronika poszła na jednej z faz tego co mi matka mówi oraz telefon poszedł. Wtedy był 1 podłączony stary z tarczą do wykręcania
Koniec z Neo i ich 10Mb/s teraz jest:

Obrazek

Play LTE 1800MHz bez umowy 45złmc 100GB limitu :)


Yerba
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 08 lis 2012, 14:55
Numer GG: 0

Re: Netia Ostrzega - burze ;)

Nieprzeczytany post autor: Yerba » 08 lis 2012, 15:16

Heh, no szkoda gadać...


Lindana
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 11 lut 2015, 0:00
Numer GG: 0

Re: Netia Ostrzega - burze ;)

Nieprzeczytany post autor: Lindana » 11 lut 2015, 17:40

Od pewnego czasu, gdy tylko słyszę pierwsze zalążki burzy to lecę i odłączam wszystko co się da. Tak, mądry Polak po szkodzie :)


Ptaszynka
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 15 lut 2015, 16:26
Numer GG: 0

Re: Netia Ostrzega - burze ;)

Nieprzeczytany post autor: Ptaszynka » 15 lut 2015, 19:52

Bardzo słusznie Lindana :) lepiej zapobiegać niż leczyć.
Przykładowa odpowiedź na pytanie -> https://qlix.pl/question/neosine-forte- ... ak-dziala/


bartek85
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 219
Rejestracja: 28 sty 2010, 12:11
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Netia Ostrzega - burze ;)

Nieprzeczytany post autor: bartek85 » 15 lut 2015, 20:08

Ja tam się zawsze śmiałem z ludzi starszych co wyłączają telewizory itp. Jak mi kiedyś w domu strzeliły 2 telewizory, a sąsiadom inny sprzęt AGD to od razu nauczyłem się wszystko wyłączać.
ObrazekObrazek


Aveline
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 16 lut 2015, 0:27
Numer GG: 5874145

Re: Netia Ostrzega - burze ;)

Nieprzeczytany post autor: Aveline » 16 lut 2015, 1:01

Widzę, że nie jestem sama :D Kiedyś mi poszedł cały sprzęt - agd i rtv.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości