Netia na lini TP ale bez telefonu

Tablica o usłudze Net24 Netii
wojzuk
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 55
Rejestracja: 17 sty 2004, 23:06
Numer GG: 0

Netia na lini TP ale bez telefonu

Nieprzeczytany postautor: wojzuk » 28 maja 2014, 9:18

Mam linie TP na której używałem kiedyś Neostradę z której zrezygnowałem na rzecz łącza GSM, numer telefonu przeniosłem do innego operatora VOIP (byłem w TP identyfikowany po numerze ID neostrady). Teraz chciałbym założyć sobie sam internet od Neti, i dostałem informację że jeśli nie mam numeru w TP to jest to niemożliwe?
Spotkał się ktoś z czymś takim?
Asus DSL-AC68U VDSL2: DOWN ok 23-24Mbit/s UP ok 4Mbit/s

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.


giecik
Moderator
Moderator
Posty: 2134
Rejestracja: 05 sie 2004, 8:59
Lokalizacja: Pisz

Re: Netia na lini TP ale bez telefonu

Nieprzeczytany postautor: giecik » 28 maja 2014, 19:36

A czy fizycznie kabel od TP jest podłączony do domu ?
Po 2 to samego internetu jako takiego mieć nie możesz. Tzn musisz mieć telefon albo płacić za utrzymanie łącza.
Najprościej będzie wziąć telefon, zamówić internet po czym zawiesić telefon lub z niego zrezygnować.
Posiadane łącze: IT-Gemini 50 Mbit (lokalny)
Posiadany router: Asus RT-AC68U (tomato)
Obrazek

henio
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 03 kwie 2014, 9:05
Numer GG: 0

Re: Netia na lini TP ale bez telefonu

Nieprzeczytany postautor: henio » 29 maja 2014, 20:26

To pewnie zalezy od lokalizacji. Najlepiej w netii sie spytac.

wojzuk
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 55
Rejestracja: 17 sty 2004, 23:06
Numer GG: 0

Re: Netia na lini TP ale bez telefonu

Nieprzeczytany postautor: wojzuk » 30 maja 2014, 8:06

oczywiście że linia jest podprowadzona, tak jak mówiłem kilka miesięcy temu działała mi neostrada na niej
dziwie się że łącze jest identyfikowane tylko po numerze telefonu - według netii, bo w tpsa pomimo braku telefonu miałem neostrade + opłate za łącze.
telefonu na pewno nie wezmę bo odkąd mam voip z 0zł za abonament po co mam im płacić miesięcznie 50 czy 60 zł.
dziwna sprawa trudna do rozwiązania ;)
Asus DSL-AC68U VDSL2: DOWN ok 23-24Mbit/s UP ok 4Mbit/s

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.


giecik
Moderator
Moderator
Posty: 2134
Rejestracja: 05 sie 2004, 8:59
Lokalizacja: Pisz

Re: Netia na lini TP ale bez telefonu

Nieprzeczytany postautor: giecik » 30 maja 2014, 8:39

Ale za utrzymanie lacza i tak będziesz musiał zaplacic
Dlatego bierzesz telefon na 1 miesiąc a później go likwidujesz albo zawieszasz
Posiadane łącze: IT-Gemini 50 Mbit (lokalny)
Posiadany router: Asus RT-AC68U (tomato)
Obrazek

wojzuk
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 55
Rejestracja: 17 sty 2004, 23:06
Numer GG: 0

Re: Netia na lini TP ale bez telefonu

Nieprzeczytany postautor: wojzuk » 30 maja 2014, 9:13

aha i w tym czasie jak bede mial telefon na miesiac (mozna na tak krotko?), to zakladam netię?
hmm, tylko ciekawe co netia na to jak przeniose znowu telefon do voipa.
Asus DSL-AC68U VDSL2: DOWN ok 23-24Mbit/s UP ok 4Mbit/s

giecik
Moderator
Moderator
Posty: 2134
Rejestracja: 05 sie 2004, 8:59
Lokalizacja: Pisz

Re: Netia na lini TP ale bez telefonu

Nieprzeczytany postautor: giecik » 30 maja 2014, 21:17

wojzuk pisze:aha i w tym czasie jak bede mial telefon na miesiac (mozna na tak krotko?), to zakladam netię?
hmm, tylko ciekawe co netia na to jak przeniose znowu telefon do voipa.

Jeśli założysz sam telefon na umowę bezterminową to będziesz mógł.
Popróbuj jeszcze popytać w netii czy nie założą bez telefonu.

A może spróbuj w TP ? Ceny podobne jakość również więc nie wiem czemu upierasz się przy Netii
Posiadane łącze: IT-Gemini 50 Mbit (lokalny)
Posiadany router: Asus RT-AC68U (tomato)
Obrazek

Awatar użytkownika
Mariano86
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 106
Rejestracja: 27 sie 2011, 3:39
Łącze: Modem
Lokalizacja: Silesia
Kontaktowanie:

Re: Netia na lini TP ale bez telefonu

Nieprzeczytany postautor: Mariano86 » 31 maja 2014, 14:55

Bez telefonu da się założyć tylko wtedy gdy przechodzisz z Neostrady na Netię BSA.

k_e_m_o_t
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 138
Rejestracja: 23 gru 2012, 22:02
Numer GG: 0

Re: Netia na lini TP ale bez telefonu

Nieprzeczytany postautor: k_e_m_o_t » 08 cze 2014, 8:45

z tego co wiem to właśnie jeżeli nie ma aktywnej usługi telefonicznej to netia nie realizuje nowych aktywacji u klienta.

acanais71
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: 27 cze 2017, 8:35
Łącze: Net24
Numer GG: 0

Re: Netia na lini TP ale bez telefonu

Nieprzeczytany postautor: acanais71 » 27 cze 2017, 8:40

wojzuk pisze:oczywiście że linia jest podprowadzona, tak jak mówiłem kilka miesięcy temu działała mi neostrada na niej
dziwie się że łącze jest identyfikowane tylko po numerze telefonu - według netii assurances deces, bo w tpsa pomimo braku telefonu miałem neostrade + opłate za łącze.
telefonu na pewno nie wezmę bo odkąd mam voip z 0zł za abonament po co mam im płacić miesięcznie 50 czy 60 zł.
dziwna sprawa trudna do rozwiązania ;)

To zdumiewające, ponieważ staraliśmy tej manipulacji i udało nam się zainstalować

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.



Wróć do „Netia”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości