FAQ Netia na kablach TP

Tablica o usłudze Net24 Netii
Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5025
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: FAQ Netia na kablach TP

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 25 sty 2015, 9:18

Dobre pytanie, skoro to BSA to pewnie zaproponują coś ze swojej oferty ADSL gdyby VDSL nie poszedł.
Bo nawet krosować nie muszą.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Adeqs
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 66
Rejestracja: 13 sie 2007, 16:54
Łącze: Net24
Numer GG: 0

Re: FAQ Netia na kablach TP

Nieprzeczytany post autor: Adeqs » 25 sty 2015, 9:53

W sumie w takim przypadku (zwykły ADSL2+) bym wolał Netię, bo mają trochę taniej.
Jeszcze mógłbym spróbować VDSL na BSA, ale z tym swego czasu były problemy (na pewno Orange dla swoich ma też 'lepsze pary').

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5025
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: FAQ Netia na kablach TP

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 25 sty 2015, 10:00

Pary są te same BSA to BSA, tylko gniazdo w DSLAMie inne o ile nie wyłgają się że brak gniazd bo nie wszystkie muszą udostępniać na BSA tylko jakiś tam procent posiadanych.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Adeqs
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 66
Rejestracja: 13 sie 2007, 16:54
Łącze: Net24
Numer GG: 0

Re: FAQ Netia na kablach TP

Nieprzeczytany post autor: Adeqs » 25 sty 2015, 10:03

Swego czasu przy takiej migracji był jeszcze problem z umową, trzeba było rozwiązać starą (ADSL-BSA) i podpisać nową (VDSL-BSA). Przez 2 lata zmieniło się coś w tej kwestii?


henio
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 03 kwie 2014, 10:05
Numer GG: 0

Re: FAQ Netia na kablach TP

Nieprzeczytany post autor: henio » 27 sty 2015, 14:13

Dokładnie, cena przemawia zdecydowanie za netią

[quote="Adeqs"]W sumie w takim przypadku (zwykły ADSL2+) bym wolał Netię, bo mają trochę taniej.


Adeqs
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 66
Rejestracja: 13 sie 2007, 16:54
Łącze: Net24
Numer GG: 0

Re: FAQ Netia na kablach TP

Nieprzeczytany post autor: Adeqs » 28 sty 2015, 7:06

Tzn, tylko w przypadku zwykłego ADSL mają taniej. Już w przypadku VDSL ceny są podobne, ale w moim przypadku Netia opcji VDSL nie proponuje. Z tego co się dowiedziałem na kilku infoliniach płynne przejście w moim przypadku załatwi tylko telepunkt Orange.

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5025
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: FAQ Netia na kablach TP

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 28 sty 2015, 8:00

Adeqs pisze:Tzn, tylko w przypadku zwykłego ADSL mają taniej. Już w przypadku VDSL ceny są podobne, ale w moim przypadku Netia opcji VDSL nie proponuje. Z tego co się dowiedziałem na kilku infoliniach płynne przejście w moim przypadku załatwi tylko telepunkt Orange.



No załatwi, nie inaczej.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


dialt1
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 12 mar 2015, 12:37
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: FAQ Netia na kablach TP

Nieprzeczytany post autor: dialt1 » 12 mar 2015, 12:43

niestety tak jak pisza wyzej rozlacza co 24 godziny... :/


Pani1
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 19 mar 2015, 11:41
Numer GG: 0

Re: FAQ Netia na kablach TP

Nieprzeczytany post autor: Pani1 » 22 kwie 2015, 14:12

Dla nie osobiście netia jest całkiem dobrym dostawcą internetu. Korzystam z łączy tp niestety bo przez to ceny nie są zbyt atrakcyjne ale internet działa bez zarzutu. Były oczywiście pewne problemy, lecz pospamowanie ich wiadomościami i telefonami pomogło szybko rozwiązać problemy.


TytusXP
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 193
Rejestracja: 11 lis 2013, 11:38
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: Dąbrowa Tarnowska / Gmina Mędrzechów
Kontakt:

Re: FAQ Netia na kablach TP

Nieprzeczytany post autor: TytusXP » 23 kwie 2015, 10:24

Masz LLU, czy BSA? Kable te same, czyli Orange, ale zupełnie inna organizacja. LLU, to tylko kabel wiszący na słupach jest Orange, natomiast Centrala jest Netii i dlatego działa lepiej. Natomiast gdyby Pani miała BSA, to to samo co Neostrada, bo Netia w tym systemie po prostu kupuje Neostradę, przemalowuje na swoje barwy i sprzedaje Klientowi. Całą Infrastruktura: kable, Centrale itp. należą do Orange, więc wszystkie problemy Neostrady będą występować na łączach Netii w technologii BSA.


artur1806
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: 23 kwie 2015, 15:27
Numer GG: 0

Re: FAQ Netia na kablach TP

Nieprzeczytany post autor: artur1806 » 23 kwie 2015, 15:32

Nie zgodzę się z tym bo mam teraz internet Netii 20Mb i chodzi wspaniale też na linii bsa a wcześniej miałem neostrade do 10 Mb i rwało a teraz internet chula i jest taniej.


TytusXP
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 193
Rejestracja: 11 lis 2013, 11:38
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: Dąbrowa Tarnowska / Gmina Mędrzechów
Kontakt:

Re: FAQ Netia na kablach TP

Nieprzeczytany post autor: TytusXP » 23 kwie 2015, 16:40

Twoje szczęście. Owszem, Orange MUSI zostawiać pewną ilość kart ADSL2+ dla Netii, i często dlatego działa to lepiej niż Neo, bo Neo mogą podpiąć pod stare karty G.DMT, ale czasami lepsze jest jednak G.DMT. Jednak nie obejdziesz problemu przeciążenia Centrali Orange na BSA albo usterki łącza wymagającej interwencji techników, a to jest obecnie najczęstszy powód problemów z Neo i Netią BSA. Netia ma DO 20Mb/s i jeśli linia padnie np. po wichurze, to Ci DLM na BSA obetnie prędkość i leżysz i kwiczysz, bo techników wysyła Orange na prośbę Netii i tylko od zdolności perswazyjnych Netii zależy, czy ich wyślą. jak masz nowsze kable, to prawda - BSA powinno działać lepiej właśnie ze względu na karty ADSL2+, ale jak kable wiszą smętnie już 30 lat, albo Centrala ma wyjście na świat ledwo biedną STM-1 (155Mb/s) pod którą podpięta jest całą gmina, to nic nie pomoże.


kuba_b
Wiarus
Wiarus
Posty: 2045
Rejestracja: 24 cze 2009, 0:37
Łącze: Neostrada Fiber
Lokalizacja: 0 42

Re: FAQ Netia na kablach TP

Nieprzeczytany post autor: kuba_b » 23 sie 2015, 0:57

Nie wiecie w jakie anteny jest wyposażony NetiaSpot, o jakim zysku? I czy Netia ogranicza moc w swoich urządzeniach?
Obrazek

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości