FAQ Netia na kablach TP

Tablica o usłudze Net24 Netii
dom3lek123
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 144
Rejestracja: 20 wrz 2010, 19:34
Łącze: Neostrada
Numer GG: 5216606

Re: FAQ Netia na kablach TP

Nieprzeczytany postautor: dom3lek123 » 11 maja 2013, 10:21

best-boy pisze:
dom3lek123 pisze:Osoba, z która rozmawiałem, twierdziła, że oni w checku mają odległość do swojej centrali. Czy netia wykorzystuje tylko kable TP, a już dalej wykorzystywana jest własna centrala? Czy to jest możliwe, że dwie centrale są w tym samym miejscu bądź obok?

http://blog.netia.pl/netia/entry/jeszcz ... C4%99g_llu

^ ^ Tutaj jest miejscowość mojej gminy, jest tam napisane że małe miejscowości nie są wypisywane. Co to dla mnie oznacza?


Tak to jest możliwe, mogą być dwie centrale w jednym "kontenerze".


Czyli mówiąc, jeśli w neo nie mogłem mieć VDSL. To w netii mogę mieć? Bo to nie jest zależne?
Neo 20 mb
Obrazek

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.


Awatar użytkownika
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4929
Rejestracja: 22 maja 2010, 19:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: FAQ Netia na kablach TP

Nieprzeczytany postautor: best-boy » 11 maja 2013, 10:24

dom3lek123 pisze:
best-boy pisze:
dom3lek123 pisze:Osoba, z która rozmawiałem, twierdziła, że oni w checku mają odległość do swojej centrali. Czy netia wykorzystuje tylko kable TP, a już dalej wykorzystywana jest własna centrala? Czy to jest możliwe, że dwie centrale są w tym samym miejscu bądź obok?

http://blog.netia.pl/netia/entry/jeszcz ... C4%99g_llu

^ ^ Tutaj jest miejscowość mojej gminy, jest tam napisane że małe miejscowości nie są wypisywane. Co to dla mnie oznacza?


Tak to jest możliwe, mogą być dwie centrale w jednym "kontenerze".


Czyli mówiąc, jeśli w neo nie mogłem mieć VDSL. To w netii mogę mieć? Bo to nie jest zależne?


Może się tak zdarzyć. Netia dzierżawi kawałek kontenera i stawia swoje graty obok gratów orange...
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

dom3lek123
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 144
Rejestracja: 20 wrz 2010, 19:34
Łącze: Neostrada
Numer GG: 5216606

Re: FAQ Netia na kablach TP

Nieprzeczytany postautor: dom3lek123 » 11 maja 2013, 10:29

A jak to jest z pingami, czy w netii są mniejsze. Jak to będzie wyglądać w mojej sytuacji?
Neo 20 mb
Obrazek

Awatar użytkownika
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4929
Rejestracja: 22 maja 2010, 19:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: FAQ Netia na kablach TP

Nieprzeczytany postautor: best-boy » 11 maja 2013, 10:30

Jeśli sprzęt będzie faktycznie Netii (a nie BSA) to będzie trochę lepiej.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.


dom3lek123
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 144
Rejestracja: 20 wrz 2010, 19:34
Łącze: Neostrada
Numer GG: 5216606

Re: FAQ Netia na kablach TP

Nieprzeczytany postautor: dom3lek123 » 11 maja 2013, 10:33

best-boy pisze:Jeśli sprzęt będzie faktycznie Netii (a nie BSA) to będzie trochę lepiej.


A czy jest możliwość jakoś upewnienia/sprawdzenia czy jest tam faktycznie centrala netii?
Neo 20 mb
Obrazek

Awatar użytkownika
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4929
Rejestracja: 22 maja 2010, 19:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: FAQ Netia na kablach TP

Nieprzeczytany postautor: best-boy » 11 maja 2013, 10:35

dom3lek123 pisze:
best-boy pisze:Jeśli sprzęt będzie faktycznie Netii (a nie BSA) to będzie trochę lepiej.


A czy jest możliwość jakoś upewnienia/sprawdzenia czy jest tam faktycznie centrala netii?


Zadzwonić na infolinię i spytać w jakiej postaci sprzedają usługę w danym rejonie/mieście/ulicy.
(BSA/LLU)
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

dom3lek123
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 144
Rejestracja: 20 wrz 2010, 19:34
Łącze: Neostrada
Numer GG: 5216606

Re: FAQ Netia na kablach TP

Nieprzeczytany postautor: dom3lek123 » 11 maja 2013, 14:07

W skanterku mam tylko takie coś:
http://screenshooter.net/0307978/fsiqqcj

Wieczorem postaram się zadzwonić. Reasumując LLU to CENTRALA czy linie netii? Bo wszędzie piszą inaczej. Dodam, że pani mówiła, że będę płacił 59 zł za 20 Mb/s.
Neo 20 mb
Obrazek

Awatar użytkownika
Scenic
Administrator
Administrator
Posty: 1336
Rejestracja: 29 sty 2011, 9:59
Numer GG: 0

Re: FAQ Netia na kablach TP

Nieprzeczytany postautor: Scenic » 11 maja 2013, 14:12

Llu to centrala neti linie Tp.
2+2=4

Obrazek

dom3lek123
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 144
Rejestracja: 20 wrz 2010, 19:34
Łącze: Neostrada
Numer GG: 5216606

Re: FAQ Netia na kablach TP

Nieprzeczytany postautor: dom3lek123 » 11 maja 2013, 14:14

Scenic pisze:Llu to centrala neti linie Tp.


A jest tutaj ktoś obecny, kto posiada netie LLU? Bo nie wiem czy te 59 zł to jest BSA czy LLU.
Neo 20 mb
Obrazek

Awatar użytkownika
Scenic
Administrator
Administrator
Posty: 1336
Rejestracja: 29 sty 2011, 9:59
Numer GG: 0

Re: FAQ Netia na kablach TP

Nieprzeczytany postautor: Scenic » 11 maja 2013, 14:31

Sam internet?
60zł to bsa.
Na llu to 50zł lub nowość 66zł i brak opłaty za utrzymanie łącza.
Czyli nie musisz mieć Tel.

http://m.wirtualnemedia.pl/m/artykul/na ... erta-netii
2+2=4

Obrazek

dom3lek123
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 144
Rejestracja: 20 wrz 2010, 19:34
Łącze: Neostrada
Numer GG: 5216606

Re: FAQ Netia na kablach TP

Nieprzeczytany postautor: dom3lek123 » 11 maja 2013, 14:47

To najprawdopodobniej konsultant myśląc o LLU powiedział mi cenę BSA. Ktoś wie dla kogo jest dostępna prędkość 40 Mb/s? Czy to jest już na VDSL?
Neo 20 mb
Obrazek

Awatar użytkownika
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4929
Rejestracja: 22 maja 2010, 19:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: FAQ Netia na kablach TP

Nieprzeczytany postautor: best-boy » 11 maja 2013, 18:05

dom3lek123 pisze:To najprawdopodobniej konsultant myśląc o LLU powiedział mi cenę BSA. Ktoś wie dla kogo jest dostępna prędkość 40 Mb/s? Czy to jest już na VDSL?


Zdecydowanie , wszystko powyżej 20 to już VDSL.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

dom3lek123
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 144
Rejestracja: 20 wrz 2010, 19:34
Łącze: Neostrada
Numer GG: 5216606

Re: FAQ Netia na kablach TP

Nieprzeczytany postautor: dom3lek123 » 11 maja 2013, 18:09

Skantarek pokazuje, jak jest możliwość 40 Mb/s? Czy trzeba jakiś wywiad techniczny?
Neo 20 mb
Obrazek

Awatar użytkownika
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4929
Rejestracja: 22 maja 2010, 19:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: FAQ Netia na kablach TP

Nieprzeczytany postautor: best-boy » 11 maja 2013, 18:20

dom3lek123 pisze:Skantarek pokazuje, jak jest możliwość 40 Mb/s? Czy trzeba jakiś wywiad techniczny?


Jak nie dawno postawili tego VDSLa to skantarek może nic nie pokazać , zresztą VDSL ma wywiad techniczny obligatoryjnie (o ile jest).
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

robotnik68
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 24 lis 2013, 1:22
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: FAQ Netia na kablach TP

Nieprzeczytany postautor: robotnik68 » 24 lis 2013, 1:37

Uprzejmie proszę o pomoc, czy ktoś powie mi jaką prędkość maksymalną mogę mieć na swoim łączu:
Obrazek

jest to skan z routera, obecnie usługa internetu jest z Netii i działa ze średnią prędkością 2,4 M, wydzwaniają do mnie konsultanci z neostrady i obiecują większe prędkości, czy są one możliwe?
pozdrawiam.

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.



Wróć do „Netia”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości