FAQ Netia na kablach TP

Tablica o usłudze Net24 Netii

Topic author
bdkacz
Wiarus
Wiarus
Posty: 3191
Rejestracja: 23 sty 2005, 0:23
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0
Lokalizacja: strefa 44

Re: FAQ Netia na kablach TP

Nieprzeczytany post autor: bdkacz » 24 lis 2013, 2:33

To jest max na tej liniii,mało tego w TP może być jeszcze gorzej,bo DLM może uciąć i zostanie Ci np 1,5 Mb/s bez możliwości reklamacji.
Netia LLU + Netgear DGND3700v2:
ObrazekObrazekParametry linii


robotnik68
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 24 lis 2013, 1:22
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: FAQ Netia na kablach TP

Nieprzeczytany post autor: robotnik68 » 24 lis 2013, 13:18

Dzięki za odpowiedź, tak też się domyślałem, pamiętam że jak dwa lata temu przedłużałem umowę w Netii to włączyli mi prędkość do 6M, ale realnie to było 4M tylko bardzo nie stabilnie, nonstop zrywało połączenie, a przywrócenie poprzedniej stabilnej prędkości trwało u tego operatora dość długo, około 2 miesięcy, teraz umowa znów się kończy więc wydzwaniają i kuszą nowymi propozycjami, które jak widać są czysto teoretyczne,porażka.
Dziękuję i pozdrawiam.

p.s.
co to jest DLM?
u mnie po zalogowaniu do netiaonline widzę tylko co takiego:
Bitstream BSA - aktywowana

sorki za laickie pytania

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5024
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: FAQ Netia na kablach TP

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 24 lis 2013, 14:35

robotnik68 pisze:Dzięki za odpowiedź, tak też się domyślałem, pamiętam że jak dwa lata temu przedłużałem umowę w Netii to włączyli mi prędkość do 6M, ale realnie to było 4M tylko bardzo nie stabilnie, nonstop zrywało połączenie, a przywrócenie poprzedniej stabilnej prędkości trwało u tego operatora dość długo, około 2 miesięcy, teraz umowa znów się kończy więc wydzwaniają i kuszą nowymi propozycjami, które jak widać są czysto teoretyczne,porażka.
Dziękuję i pozdrawiam.

p.s.
co to jest DLM?
u mnie po zalogowaniu do netiaonline widzę tylko co takiego:
Bitstream BSA - aktywowana

sorki za laickie pytania

viewtopic.php?f=8&t=20086&hilit=DLM
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


kuba_b
Wiarus
Wiarus
Posty: 2045
Rejestracja: 24 cze 2009, 0:37
Łącze: Neostrada Fiber
Lokalizacja: 0 42

Re: FAQ Netia na kablach TP

Nieprzeczytany post autor: kuba_b » 25 sty 2014, 0:33

Tak w sumie trochę w temacie się zagapiłem... Netia daje teraz Netia Spota w wersji 1 czy 2? Ciekawe kiedy wprowadzą nową promocję na BSA, bo tę mają do końca czerwca, a później musi być wprowadzona nowa i już nie będzie opcji 40 Mb/s i zastanawiam się czy w razie czego będzie mi się opłacało przechodzić ;)
Obrazek


kuba_b
Wiarus
Wiarus
Posty: 2045
Rejestracja: 24 cze 2009, 0:37
Łącze: Neostrada Fiber
Lokalizacja: 0 42

Re: FAQ Netia na kablach TP

Nieprzeczytany post autor: kuba_b » 29 sty 2014, 22:34

Ponawiam ;P
Obrazek


henio
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 03 kwie 2014, 10:05
Numer GG: 0

Re: FAQ Netia na kablach TP

Nieprzeczytany post autor: henio » 03 kwie 2014, 15:53

W netii jest tak, że typ urządzenia wysyłanego uzależniony jest od technologii.
Dla usług ADSL/ADSL2 wysyłany jest Netia Spot1 a dla wyższych prędkości (powyżej 20M) wysyłany jest Netia Spot 2 bo musi obsłużyć VDSL.

Ot, cała tajemnica :-)


kuba_b
Wiarus
Wiarus
Posty: 2045
Rejestracja: 24 cze 2009, 0:37
Łącze: Neostrada Fiber
Lokalizacja: 0 42

Re: FAQ Netia na kablach TP

Nieprzeczytany post autor: kuba_b » 03 kwie 2014, 23:31

A, no dzięki za odpowiedź :P
Obrazek


dom3lek123
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 144
Rejestracja: 20 wrz 2010, 20:34
Łącze: Neostrada
Numer GG: 5216606

Re: FAQ Netia na kablach TP

Nieprzeczytany post autor: dom3lek123 » 25 kwie 2014, 22:19

Czy netia sama doposaża swój sprzęt w VDSL(LLU)? Niestety orange jeszcze tego nie wykonała, dlatego też takie pytanie.
Neo 20 mb
Obrazek


l33twannabe
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 214
Rejestracja: 14 mar 2007, 16:47
Łącze: Neostrada

Re: FAQ Netia na kablach TP

Nieprzeczytany post autor: l33twannabe » 25 kwie 2014, 23:13

Z tego, co wiem, nie będzie VDSLa na LLU w Netii.


dom3lek123
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 144
Rejestracja: 20 wrz 2010, 20:34
Łącze: Neostrada
Numer GG: 5216606

Re: FAQ Netia na kablach TP

Nieprzeczytany post autor: dom3lek123 » 26 kwie 2014, 20:14

Obecna ich oferta(foton) na czym działa? Z tego co wiem. Niektóre osoby mają tą ofertę na liniach tp, więc chyba LLU?
Neo 20 mb
Obrazek


l33twannabe
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 214
Rejestracja: 14 mar 2007, 16:47
Łącze: Neostrada

Re: FAQ Netia na kablach TP

Nieprzeczytany post autor: l33twannabe » 26 kwie 2014, 20:48

Foton działa chyba tylko na liniach Netii, ale być może jestem w błędzie. Na LLU na pewno nie ma i raczej nie będzie VDSL'a.


kuba_b
Wiarus
Wiarus
Posty: 2045
Rejestracja: 24 cze 2009, 0:37
Łącze: Neostrada Fiber
Lokalizacja: 0 42

Re: FAQ Netia na kablach TP

Nieprzeczytany post autor: kuba_b » 26 maja 2014, 0:35

Nie wiem czy tutaj...

Nie ma jakichkolwiek informacji czy Netia planuje wprowadzić nową promocję? Chętnie skorzystałbym z opcji 80 Mb/s, której coś dziwnie w Netii nie ma, a 40 jest w tym momencie niekorzystna cenowo. Dotyczy oferty dla firm.
Obrazek


henio
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 03 kwie 2014, 10:05
Numer GG: 0

Re: FAQ Netia na kablach TP

Nieprzeczytany post autor: henio » 31 maja 2014, 20:08

Fakt netia co jakiś czas wprowadza jakieś promocje, foton jest w netii to jest chyba tylko nazwa marketingowa. W technologii foton jest dostępny internet 50 i 100 mega.Zresztą obie te prędkości są w takiej samej cenie tj. 60 PLN i pierwszy miech za złotókę.


kuba_b
Wiarus
Wiarus
Posty: 2045
Rejestracja: 24 cze 2009, 0:37
Łącze: Neostrada Fiber
Lokalizacja: 0 42

Re: FAQ Netia na kablach TP

Nieprzeczytany post autor: kuba_b » 01 cze 2014, 0:03

Co niewiele mi daje, bo u mnie nie dostali zgody na zrobienie LLU i siłą rzeczy muszę się opierać tylko na ofercie BSA, w której najwyższa opcja to 40 Mb/s w już mocno nieatrakcyjnej cenie w stosunku do 80 Mb/s w Orange.
Obrazek


Adeqs
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 66
Rejestracja: 13 sie 2007, 16:54
Łącze: Net24
Numer GG: 0

Re: FAQ Netia na kablach TP

Nieprzeczytany post autor: Adeqs » 25 sty 2015, 9:15

Wie ktoś może jak wygląda procedura w przypadku:

- posiadania ADSL na BSA w Netii
- zamówienia VDSL w Orange
- stwierdzenia braku możliwości technicznych do świadczenia usługi o tej prędkości (w Orange)

Umowa z Netią w takim przypadku zostaje wypowiedzona?
Zostaje bez internetu?
Orange proponuje inna prędkość usługi?

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości