Strona 2 z 2

Re: Pani z Netii

: 17 cze 2010, 23:20
autor: damianD
bdkacz pisze:Nikomu TP nie da Fasta na 20 Mb/s...

Rozmawiałem z konsultantem Netii a nie TP.
Ale pewnie i Netia nie da Fasta przy 20Mb/s :(

Re: Pani z Netii

: 17 cze 2010, 23:27
autor: kamil323
Chyba że to LLU...

Re: Pani z Netii

: 17 cze 2010, 23:53
autor: osd
damianD pisze:
bdkacz pisze:Nikomu TP nie da Fasta na 20 Mb/s...

Rozmawiałem z konsultantem Netii a nie TP.
Ale pewnie i Netia nie da Fasta przy 20Mb/s :(



Ale jak bierzesz poprzez BSA to TP ustawia.

Re: Pani z Netii

: 18 cze 2010, 12:24
autor: Juzef
Mam umowę w Multimo na 2mbit do grudnia b.r. Z Netii właśnie zaczęli do mnie wydzwaniać i twierdzą, że możliwości techniczne mają na 1mbit lub 6mbit. Czy to nie dziwne? Chciałbym 2mbit dalej, ale oni twierdzą, że 'niedasie'.
Ostatecznie 6mbit bym wziął, chociaż na 2mbit mi dobrze, ale średnio teraz płacę 55zł, a Netia twierdzi, że za 59zł daje 6mbit bez telefonu. Kiepsko, że na 2 lata... Ale twierdzą też, że w razie promocyj dalszych, można z nich skorzystać w tym czasie.
Na Multimo nie narzekam, chociaż teraz wygląda, jakby Netia dawał drożej, chociaż do grudnia kto wie, co się wydarzy...
Co powiecie, iść na to, czy jest tu jakiś hak zakamuflowany?

Re: Pani z Netii

: 18 cze 2010, 12:26
autor: bdkacz
59zł bez telefonu w Netii, ale jakiś telefon musisz mieć inaczej dochodzi 30zł za utrzymanie linii

Re: Pani z Netii

: 18 cze 2010, 12:44
autor: g83
Juzef pisze:Mam umowę w Multimo na 2mbit do grudnia b.r. Z Netii właśnie zaczęli do mnie wydzwaniać i twierdzą, że możliwości techniczne mają na 1mbit lub 6mbit. Czy to nie dziwne? Chciałbym 2mbit dalej, ale oni twierdzą, że 'niedasie'.
Ostatecznie 6mbit bym wziął, chociaż na 2mbit mi dobrze, ale średnio teraz płacę 55zł, a Netia twierdzi, że za 59zł daje 6mbit bez telefonu. Kiepsko, że na 2 lata... Ale twierdzą też, że w razie promocyj dalszych, można z nich skorzystać w tym czasie.
Na Multimo nie narzekam, chociaż teraz wygląda, jakby Netia dawał drożej, chociaż do grudnia kto wie, co się wydarzy...
Co powiecie, iść na to, czy jest tu jakiś hak zakamuflowany?


Nie masz co się śpieszyć ... od 1 września Multimo powinno mieć nową promocję więc może będzie coś ciekawego...

Re: Pani z Netii

: 18 cze 2010, 19:25
autor: damianD
Pisząc post na pierwszej stronie, chodziło mi o
damianD pisze: Pan po konsultacji 2 minutowej z kimś z biura powiedział, że tryb Fast mogę sobie dowolnie ustawić na routerze.

Czyli konsultanci z infolinii nie udzielają rzetelnej wiedzy.

Ale jak bierzesz poprzez BSA to TP ustawia.

Czy jeżeli będę miał internet na kablu TP świadczony przez Netię (BSA) (zakładając, że będą techniczne możliwości ustawienia na tryb fast), to muszę zadzwonić z prośbą o przestawienie do TP czy do Netii?

Re: Pani z Netii

: 18 cze 2010, 19:52
autor: g83
damianD pisze:
Czy jeżeli będę miał internet na kablu TP świadczony przez Netię (BSA) (zakładając, że będą techniczne możliwości ustawienia na tryb fast), to muszę zadzwonić z prośbą o przestawienie do TP czy do Netii?


A jesteś klientem TPSA czy Netii?

Re: Pani z Netii

: 18 cze 2010, 20:41
autor: damianD
Jestem klientem TP.
Telefon zostaje w TP, tylko internet chciałabym przenieść do Netii.

Re: Pani z Netii

: 18 cze 2010, 22:16
autor: g83
damianD pisze:Jestem klientem TP.
Telefon zostaje w TP, tylko internet chciałabym przenieść do Netii.


Czyli jesteś/będziesz klientem Netii jeśli chodzi o Internet, więc wszystkie sprawy związane z Internetem będziesz załatwiał tylko i wyłącznie poprzez Netię (a dopiero Netia będzie załatwiać zmianę ustawień w TPSA).

Re: Pani z Netii

: 26 cze 2010, 16:31
autor: gabin
Witam.
Mam BSA netii 1Mbit.Dziś dzwoniła pani z ofertą przedłużenia umowy. 6 mega za 59 zł
Ale czy przy tych parametrach ruszy 6 mega ?????????
Ja mam troche inny plan.Chce skończyć umowę BSA i wtedy starać sie podpisać LLU 4 mega bo to bardziej realne.
Co wy na to ?
Obrazek

Re: Pani z Netii

: 26 cze 2010, 16:35
autor: VanHelsing
gabin
Gdybyś był w zasięgu LLU, to by Ci to pewnie zaproponowali, bo też mają w tym interes.
6Mb powinno latać.

Skoro jesteś z okolic Warszawy, to może pomyśl o etlinku.

Re: Pani z Netii

: 26 cze 2010, 16:52
autor: gabin
Moja centrala Błonie ma LLU.Tylko podobno migracja następuje stopniowo harmonogramem a nie na życzenie.Ale jeśli rozwiąże starą umowę to może nowa będzie LLU