Nowa oferta Netii "No Limits z Netia Spot"

Tablica o usłudze Net24 Netii
Awatar użytkownika

Topic author
puciol
Bywalec
Bywalec
Posty: 437
Rejestracja: 01 maja 2010, 17:13
Łącze: Modem

Nowa oferta Netii "No Limits z Netia Spot"

Nieprzeczytany post autor: puciol » 07 cze 2011, 13:14

Już jutro wchodzi nowa promocja Netii.

Czai się już ktoś na ten router Netia Spot?
ObrazekObrazek


bdkacz
Wiarus
Wiarus
Posty: 3191
Rejestracja: 23 sty 2005, 0:23
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0
Lokalizacja: strefa 44

Re: Nowa oferta Netii "No Limits z Netia Spot"

Nieprzeczytany post autor: bdkacz » 07 cze 2011, 13:17

A coś więcej ? Bo na telepolis nic nie widzę,na blogu też cisza...
Netia LLU + Netgear DGND3700v2:
ObrazekObrazekParametry linii

Awatar użytkownika

Topic author
puciol
Bywalec
Bywalec
Posty: 437
Rejestracja: 01 maja 2010, 17:13
Łącze: Modem

Re: Nowa oferta Netii "No Limits z Netia Spot"

Nieprzeczytany post autor: puciol » 07 cze 2011, 13:32

ObrazekObrazek


bdkacz
Wiarus
Wiarus
Posty: 3191
Rejestracja: 23 sty 2005, 0:23
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0
Lokalizacja: strefa 44

Re: Nowa oferta Netii "No Limits z Netia Spot"

Nieprzeczytany post autor: bdkacz » 07 cze 2011, 13:45

Pytanie czy 3G Backup to po prostu port USB na wpięcie modemu i bulenie abo za bezprzewodowy (nawet jak stacjonarny nie padnie) czy też ten backup (modem) jest "w środku routera" wraz z karta SIM za free w ramach abo za net stacjonarny ?

No i pewnie przedłużający/korzystający z GC przy przejściu na No LImits znowu sobie poliżą przez szybkę...
Netia LLU + Netgear DGND3700v2:
ObrazekObrazekParametry linii

Awatar użytkownika

Topic author
puciol
Bywalec
Bywalec
Posty: 437
Rejestracja: 01 maja 2010, 17:13
Łącze: Modem

Re: Nowa oferta Netii "No Limits z Netia Spot"

Nieprzeczytany post autor: puciol » 07 cze 2011, 14:03

bdkacz pisze:Pytanie czy 3G Backup to po prostu port USB na wpięcie modemu i bulenie abo za bezprzewodowy (nawet jak stacjonarny nie padnie)


tak
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika

Topic author
puciol
Bywalec
Bywalec
Posty: 437
Rejestracja: 01 maja 2010, 17:13
Łącze: Modem

Re: Nowa oferta Netii "No Limits z Netia Spot"

Nieprzeczytany post autor: puciol » 07 cze 2011, 17:56

ObrazekObrazek


bdkacz
Wiarus
Wiarus
Posty: 3191
Rejestracja: 23 sty 2005, 0:23
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0
Lokalizacja: strefa 44

Re: Nowa oferta Netii "No Limits z Netia Spot"

Nieprzeczytany post autor: bdkacz » 07 cze 2011, 18:28

Ten cały fon spot jest fabrycznie włączony czy wyłączony ? I jest dostęp do normalnej konfiguracji czy tylko support taki dostęp ma ?
Netia LLU + Netgear DGND3700v2:
ObrazekObrazekParametry linii

Awatar użytkownika

Topic author
puciol
Bywalec
Bywalec
Posty: 437
Rejestracja: 01 maja 2010, 17:13
Łącze: Modem

Re: Nowa oferta Netii "No Limits z Netia Spot"

Nieprzeczytany post autor: puciol » 07 cze 2011, 19:21

bdkacz pisze:Ten cały fon spot jest fabrycznie włączony czy wyłączony ? I jest dostęp do normalnej konfiguracji czy tylko support taki dostęp ma ?


Spot domyślnie włączony.
Użytkownik ma dostęp do routera na loginie user/user i może konfigurować router. (nie wiem niestety na ile dostęp jest ograniczony, ale WiFi, usb czy konfig ppp może edytować)
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika

Topic author
puciol
Bywalec
Bywalec
Posty: 437
Rejestracja: 01 maja 2010, 17:13
Łącze: Modem

Re: Nowa oferta Netii "No Limits z Netia Spot"

Nieprzeczytany post autor: puciol » 08 cze 2011, 8:53

ObrazekObrazek


bdkacz
Wiarus
Wiarus
Posty: 3191
Rejestracja: 23 sty 2005, 0:23
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0
Lokalizacja: strefa 44

Re: Nowa oferta Netii "No Limits z Netia Spot"

Nieprzeczytany post autor: bdkacz » 08 cze 2011, 12:42

Puciol a masz jakieś przecieki w temacie "Spot dla obecnych klientów" ?
Netia LLU + Netgear DGND3700v2:
ObrazekObrazekParametry linii

Awatar użytkownika

Topic author
puciol
Bywalec
Bywalec
Posty: 437
Rejestracja: 01 maja 2010, 17:13
Łącze: Modem

Re: Nowa oferta Netii "No Limits z Netia Spot"

Nieprzeczytany post autor: puciol » 08 cze 2011, 13:54

z tego co wiem tylko dla nowych i przy przedłużeniu umowy (3 miesiące przed końcem umowy)
ObrazekObrazek


maciejnet
Bywalec
Bywalec
Posty: 421
Rejestracja: 11 kwie 2005, 18:49
Łącze: Net24
Lokalizacja: 77

Re: Nowa oferta Netii "No Limits z Netia Spot"

Nieprzeczytany post autor: maciejnet » 08 cze 2011, 14:05

Po co te domysły i spekulacje. Poczekajcie do jutra to wszystko się wyjaśni. Rzecznik obiecał zdradzić wszystkie szczegóły nowej oferty w dniu jutrzejszym.
Obrazek
Posiadane łącze: Netia 900 mbit/s
Posiadany router: Huawei HG8245Q Router ONT Combo

Awatar użytkownika

Topic author
puciol
Bywalec
Bywalec
Posty: 437
Rejestracja: 01 maja 2010, 17:13
Łącze: Modem

Re: Nowa oferta Netii "No Limits z Netia Spot"

Nieprzeczytany post autor: puciol » 08 cze 2011, 14:30

ObrazekObrazek


maciejnet
Bywalec
Bywalec
Posty: 421
Rejestracja: 11 kwie 2005, 18:49
Łącze: Net24
Lokalizacja: 77

Re: Nowa oferta Netii "No Limits z Netia Spot"

Nieprzeczytany post autor: maciejnet » 09 cze 2011, 10:46

A propo Netia spota:

Kod: Zaznacz cały

Jak zostać szczęśliwym użytkownikiem Netia Spota? Nowi klienci zostaną nimi po zawarciu umowy na warunkach lekko zmodyfikowanej wersji (znanej i lubianej) oferty No Limits, czyli "jaki masz drut, taki masz internet".

W ramach aktualnej promocji pakiet kosztuje nadal 99,90 zł. W nowej promocji uspójniona została jednak cena internetu, która zarówno w ofertach pakietowych, jak i solo, wynosi 59,90 zł. Przy zakupie pakietu, przez pierwsze 3 miesiące (sieć własna Netii oraz LLU) lub miesiąc (BSA) cena internetu wynosi 25 zł (pakietu 49,95 zł).

Obecni klienci, którym kończy się umowa terminowa (do końca umowy jest mniej niż 4 miesiące) mogą otrzymać Netia Spot do użytkowania bezpłatnie, o ile skorzystają z jednej z ofert dla obecnych klientów.

Klienci, którzy do końca umowy mają więcej niż 4 miesiące, czy też korzystają z ofert bezterminowych, mogą otrzymać Netia Spota do użytkowania, uiszczając jednorazową opłatę aktywacyjną w wysokości 99 zł brutto.

Netia Spota nie można kupić, jest on własnością Netii. W przeciwieństwie do niektórych operatorów, działających na naszym rynku nie będziemy pobierać żadnych dodatkowych miesięcznych opłat z tytułu dzierżawy Spota.

http://blog.netia.pl/netia/entry/no_lim ... tia_spotem
Obrazek
Posiadane łącze: Netia 900 mbit/s
Posiadany router: Huawei HG8245Q Router ONT Combo


RRR
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 8
Rejestracja: 25 maja 2010, 16:29
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: Nowa oferta Netii "No Limits z Netia Spot"

Nieprzeczytany post autor: RRR » 10 cze 2011, 2:12

jedyne, czego brakuje w tym routerze to support VDSL2...
Netia 50mbps

Obrazek Obrazek

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 2 gości