Kto ma VDSL w Netii, kilka pytań .

Tablica o usłudze Net24 Netii
Awatar użytkownika

Topic author
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4981
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Kto ma VDSL w Netii, kilka pytań .

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 08 sie 2013, 15:01

Chodzi oczywiście VDSLa na LLU, puszczają go na fast tak jak ADSL2+ ?
Jakie macie pingi na VDSLu Netii ?
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


maciejnet
Bywalec
Bywalec
Posty: 421
Rejestracja: 11 kwie 2005, 18:49
Łącze: Net24
Lokalizacja: 77

Re: Kto ma VDSL w Netii, kilka pytań .

Nieprzeczytany post autor: maciejnet » 19 wrz 2013, 19:14

VDSL Netii jest w trybie interleaved. Przy swoim VDSL dostęp do bramy to ok 22ms. Łatwo obliczyć jakie jest ping do onetu czy innych serwisów.
Obrazek
Posiadane łącze: Netia 900 mbit/s
Posiadany router: Huawei HG8245Q Router ONT Combo

Awatar użytkownika

Topic author
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4981
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Kto ma VDSL w Netii, kilka pytań .

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 19 wrz 2013, 20:28

maciejnet pisze:VDSL Netii jest w trybie interleaved. Przy swoim VDSL dostęp do bramy to ok 22ms. Łatwo obliczyć jakie jest ping do onetu czy innych serwisów.


To niech sobie wsadzą VDSLa z takim przeplotem , teraz mam 17ms na ADSL2+ i ponad 100km do bramy ;)
Na szczęście nie potrzebuję takiego downlowadu żeby się pakować z deszczu pod rynnę. (i tak za jakiś czas przyjdą i mi wsadzą tego VDSLa w du... i dodadzą wazelinę gratis :lol: )
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


przemo1
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 27
Rejestracja: 02 wrz 2013, 15:14
Numer GG: 0

Re: Kto ma VDSL w Netii, kilka pytań .

Nieprzeczytany post autor: przemo1 » 20 wrz 2013, 9:44

best-boy pisze:Chodzi oczywiście VDSLa na LLU, puszczają go na fast tak jak ADSL2+ ?
Jakie macie pingi na VDSLu Netii ?

Netia nie świadczy usługi VDSL na LLU i raczej się to nie zmieni(podobno im się to nie kalkuluje). Informacja od pana Karola Wieczorka z Netii.
Obrazek

Awatar użytkownika

Topic author
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4981
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Kto ma VDSL w Netii, kilka pytań .

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 20 wrz 2013, 10:08

przemo1 pisze:
best-boy pisze:Chodzi oczywiście VDSLa na LLU, puszczają go na fast tak jak ADSL2+ ?
Jakie macie pingi na VDSLu Netii ?

Netia nie świadczy usługi VDSL na LLU i raczej się to nie zmieni(podobno im się to nie kalkuluje). Informacja od pana Karola Wieczorka z Netii.


Świadczy, u mnie jest tylko LLU i BSA netii . CU nie ma a VDSL jest ;)
Może coś się pozmieniało odkąd się wymiksowali z dialogiem bo dialog ma u mnie swoje CU (zapomniałem) :lol: , dialog jest tak żałosny w moim rejonie że aż zapomniałem że istnieje :D (jak nie urok to sraczka i 45ms do bramy) .
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


maciejnet
Bywalec
Bywalec
Posty: 421
Rejestracja: 11 kwie 2005, 18:49
Łącze: Net24
Lokalizacja: 77

Re: Kto ma VDSL w Netii, kilka pytań .

Nieprzeczytany post autor: maciejnet » 21 wrz 2013, 11:22

No niestety czas dostępu do bramy jest również poniżej moich oczekiwań, jednak upload jest na przyzwoitym poziomie. Trzeba wybrać mniejsze zło.
Obrazek
Obrazek
Posiadane łącze: Netia 900 mbit/s
Posiadany router: Huawei HG8245Q Router ONT Combo

Awatar użytkownika

Topic author
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4981
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Kto ma VDSL w Netii, kilka pytań .

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 21 wrz 2013, 11:47

Gdybym kręcił Vlogi w HD to faktycznie byłby problem, ale jak od czasu do czasu gdzieś się wyśle 100MB to na razie nie jest dokuczliwy ten upload ~90KB/s
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


przemo1
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 27
Rejestracja: 02 wrz 2013, 15:14
Numer GG: 0

Re: Kto ma VDSL w Netii, kilka pytań .

Nieprzeczytany post autor: przemo1 » 21 wrz 2013, 15:37

best-boy pisze:
przemo1 pisze:
best-boy pisze:Chodzi oczywiście VDSLa na LLU, puszczają go na fast tak jak ADSL2+ ?
Jakie macie pingi na VDSLu Netii ?

Netia nie świadczy usługi VDSL na LLU i raczej się to nie zmieni(podobno im się to nie kalkuluje). Informacja od pana Karola Wieczorka z Netii.


Świadczy, u mnie jest tylko LLU i BSA netii . CU nie ma a VDSL jest ;)
Może coś się pozmieniało odkąd się wymiksowali z dialogiem bo dialog ma u mnie swoje CU (zapomniałem) :lol: , dialog jest tak żałosny w moim rejonie że aż zapomniałem że istnieje :D (jak nie urok to sraczka i 45ms do bramy) .

Na BSA Netia świadczy VDSL ale na LLU już nie. Właśnie dlatego zrezygnowałem z ich usług bo nie chcieli mnie przepiąć na BSA i w przyszłym tygodniu będę miał VDSL 40Mb orange.
Obrazek


maciejnet
Bywalec
Bywalec
Posty: 421
Rejestracja: 11 kwie 2005, 18:49
Łącze: Net24
Lokalizacja: 77

Re: Kto ma VDSL w Netii, kilka pytań .

Nieprzeczytany post autor: maciejnet » 21 wrz 2013, 18:08

Neostrada Fiber też leci na przeplocie. Mimo wszystko 1mb uploadu jest żenująco mało. Będzie to pokutować w najbliższych latach, gdzie coraz więcej danych przechodzi do internetu. Dlatego ADSL2+ jest technologią wyczerpaną.
Obrazek
Posiadane łącze: Netia 900 mbit/s
Posiadany router: Huawei HG8245Q Router ONT Combo

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości