Technologia

Tablica o usłudze Net24 Netii

Topic author
heldya
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 06 mar 2014, 17:33
Numer GG: 0

Technologia

Nieprzeczytany post autor: heldya » 06 mar 2014, 17:42

Czesc


Wlasnie skonczyla mi sie umowa z neo, a wiec szukam innego rozwiazania, bo DLM oraz banda kretynow ktorzy pracuja na infolinii mnie wykonczyla, a wiec do rzeczy dzwonilem dzisiaj do Netii odebrala bardzo mila Pani wytlumaczyla wszystko spytalem czy jest mozliwosc podlaczenia mnie poprzez LLU, odpowiedziala, ze sie da, a ja mam do was pytanie w jakiej technologi najlepiej byc podlaczonym, ostatnio gdzies wyczytalem, ze netia ma az 4technologie, wszyscy polecali LLU, a wiec o to zapytalem, lecz jeszcze byla jakas CU o ile dobrze pamietam podobno lepsza niz LLU prosze o pomoc w ktorej technologi mam sie starac o przylaczenie zalezy mi jak na najmniejszym pingu o ile to ma jakies znaczenie widzialem, ze pewien uzytkownik z tego forum jest podlaczony przez CU i ma pingu bodajze 10, a jeszcze inny ktory jest w LLU ma pingu 20.

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4979
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Technologia

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 06 mar 2014, 18:10

Nie wiem gdzie netia ma CU, to oznacza że jest właścicielem linii, w większości jest LLU (czyli linia innego operatora) ale cała reszta netii.
Jeśli chodzi o pingi to CU i LLU jest identyczne, najgorzej jest z BSA.
W ogóle nie wiem po co się pchać do netii ;)
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


bdkacz
Wiarus
Wiarus
Posty: 3191
Rejestracja: 23 sty 2005, 0:23
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0
Lokalizacja: strefa 44

Re: Technologia

Nieprzeczytany post autor: bdkacz » 06 mar 2014, 21:23

To ostatnie to ironia prawda BestBoy ?

LLU :

+ brak DLM
+ tryb FAST (dokładnie to chyba interleaved z 0 przeplotem)
+ wyjście z DSLAMu w "świat" tylko dla klientów Netii
+ GoogleCache
Netia LLU + Netgear DGND3700v2:
ObrazekObrazekParametry linii


Topic author
heldya
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 06 mar 2014, 17:33
Numer GG: 0

Re: Technologia

Nieprzeczytany post autor: heldya » 06 mar 2014, 21:29

Tak jak juz mowilem, ten caly DLM mnie wykonczyl i Ci ludzie ktorzy tam pracuja, Mialem stabilne 10mb (Downstream 12446kbps) wtedy pingi byly na poziomie 15-20max lecz pewnego dnia internet sie ciagle wylaczal, a bylo to spowodowane routerem po paru godzinach tak sobie pomyslalem, ze to przez niego zmienilem na inny i od razu ciagle staly internet lecz wtedy zadzialal ten caly dlm, i predkosc spadla do 8mb wiem, ze to nie jest duzo, w zupelnosci mi to wystarczalo ale gdy zobaczylem ping 60+ to juz nie bylo tak kolorowo dodam jeszcze, ze to ping na polskim serwerze, a przewaznie gram na zagranicznych tam mialem ok 140+, tyle razy dzownilem prosilem o reset dlm, bo to byla wina routera, a nie slabej linii telefonicznej az po ok 1msc sie doprosilem, bo trafilem na osobe ktora wiedziala co to dlm wyslala zgloszenie gdzies wyzej i po ok 1godzine predkosc wrocila, lecz pingi juz nie wiem zadzownilem jeszcze raz, dostalem odpowiedz, ze zostalem przepiety gdzies dalej (cos takiego, nie pamietam juz dokladnie) i juz nic nie moga zrobic, lecz sie nie poddalem i dzownilem robilem wszystko co sie dalo i co wyczytalem na forum, ale nic to nie dalo, a predkosc znow spadla do 6mb, a, ze akurat umowa mi sie skonczyla to chce sprobowac czegos nowego, oczywiscie chcialbym UPC lecz w mojej lokalizacji nie ma takiej mozliwosci niestety

Korzystajac z okazji chcialbym jeszcze zapytac o te LLU czy tam tez jest cos takiego jak ten DLM? oraz mozecie mi polecic jakis router mysle tak do 200zl ktory by sobie ladnie poradzil cos z ok 15-20mb/s bo niestety linia nie pozwala na to aby bylo to pelne 20mb, a i czy w netii sa takie tryby jak w neo fast/interleaved, a jesli juz jest to jaki?


@ przepraszam nie zauwazylem, ze uzytkownik wyzej akurat odpowiedzial na moje pytania, dziekuje! :)


bdkacz
Wiarus
Wiarus
Posty: 3191
Rejestracja: 23 sty 2005, 0:23
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0
Lokalizacja: strefa 44

Re: Technologia

Nieprzeczytany post autor: bdkacz » 06 mar 2014, 22:29

Co do routera to Netia na LLU stosuje DSLAMy na chipsecie Broadcoma, więc modemo-routery na tym układzie będą z nią optymalnie działać.

Do 200zł masz do wyboru takie modele jak TP-Link TD-W8960N, Netgear DGN2200, Netgear DGND330, Linksys X1000
Netia LLU + Netgear DGND3700v2:
ObrazekObrazekParametry linii

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość