Netiaspot - zrywanie synchronizacji

Tablica o usłudze Net24 Netii

Topic author
yodacki
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 50
Rejestracja: 06 paź 2010, 17:43
Numer GG: 0

Re: Netiaspot - zrywanie synchronizacji

Nieprzeczytany post autor: yodacki » 13 lut 2015, 13:54

Tak, dokładnie. Długość kabla od skrzynki na korytarzu do gniazdka podałem łącznie z tym kłębkiem. Gdyby został skrócony to kabel byłby krótszy o około 1,5 do 2 metrów.

BTW: dzwonił technik, przyjdzie ponownie. Powiedział mi tylko tyle, że zmienił dziś urządzenie na centrali. Nie mówił jakie. W każdym razie w tej chwili na testerach szybkości jest ściąganie na 49-50, a wysyłanie na 2. Wysyłanie mnie martwi bo dotąd było zawsze 5, a teraz sztywno trzyma się 2 mb i nawet wyżej nie drgnie.

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4979
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Netiaspot - zrywanie synchronizacji

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 13 lut 2015, 14:09

Nie robi się tak jak zrobił technik, zwłaszcza na VDSLu, połączył dwie pary równolegle i dopiero później je rozdzielił w domu, bez sensu i generalnie źle.
Ma być jedna para, później splitter i dopiero dalej można sobie dzielić nawet na 5 telefonów.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
yodacki
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 50
Rejestracja: 06 paź 2010, 17:43
Numer GG: 0

Re: Netiaspot - zrywanie synchronizacji

Nieprzeczytany post autor: yodacki » 13 lut 2015, 14:14

Cóż mogę na to powiedzieć. Nic... Dzisiaj zwrócę technikowi uwagę na tą instalacje, zobaczę co powie. Zresztą 3 dni temu technicy widzieli instalację, mieli ją w rękach i nic nie mówili. Może po prostu "olali" sprawę.


burszuras
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 9
Rejestracja: 02 lis 2014, 11:14
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: Netiaspot - zrywanie synchronizacji

Nieprzeczytany post autor: burszuras » 13 lut 2015, 22:55

U mnie jak monterzy byli to na instalację nawet nie zerknęli, zapiął się to zapiął i voila, dopiero jak ostatnio zaczęło rwać to przyjechała następna ekipa i oni kazali przerabiać tak jak @best-boy powiedział, kabel z puszki prosto do routera i dopiero stamtąd można robić rozdział na telefony.


Topic author
yodacki
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 50
Rejestracja: 06 paź 2010, 17:43
Numer GG: 0

Re: Netiaspot - zrywanie synchronizacji

Nieprzeczytany post autor: yodacki » 14 lut 2015, 10:26

Wczoraj był Pan technik. Zwrócił mi mój poprzedni modem. Powiedział, że modem jest w porządku, tylko zmienił na centrali jakiś podzespół.
Od wczoraj internet działa bez zastrzeżeń. Zwróciłem mu uwagę na montaż kabli do puszek. Popatrzył i powiedział że wszystko, że "tu jest wszystko dobrze".
@best-boy: Bardzo Ci dziękuje za Twoje zaangażowanie i pomoc w mojej sprawie. Naprawdę jestem szczerze wdzięczny.

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4979
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Netiaspot - zrywanie synchronizacji

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 14 lut 2015, 12:08

Jest dobrze wedle "starej wiedzy" , na ADSLu takie rzeczy od biedy jeszcze przechodziły na VDSL już są błędem samym w sobie, ale nikt ich nie uczy....
Średnio jeden na trzech jest ogarnięty , reszta tylko zawodowo "zagryza etony zębami" ... szkoda czasu na schylanie się do skrzynki :lol: :mrgreen:
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości