ile par wykorzystuje modem DSL do przesyłu sygnału?

Tutaj dowiesz się wszystkiego o DSL TP

Topic author
barni1977
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 18 kwie 2008, 7:52
Łącze: Modem
Numer GG: 0

ile par wykorzystuje modem DSL do przesyłu sygnału?

Nieprzeczytany post autor: barni1977 » 08 maja 2008, 11:05

Witam,

Ile par wykorzystuje modem DSL do przesyłu sygnału?I na jakich pinach?
Do połączenia np komputer-komputer czy switch-komputer wykorzystywane sa 2 pary na pinach 1236
Czy w przypadku modemu DSL do połączenia z Routerem też będzie podobna zasada?
Na infolini technicznej DSL uzykałem informację, że potrzebne sa wszystkie 4 pary...
z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi.


Qba
Bywalec
Bywalec
Posty: 555
Rejestracja: 16 sty 2004, 20:37
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: Piaseczno

Re: ile par wykorzystuje modem DSL do przesyłu sygnału?

Nieprzeczytany post autor: Qba » 08 maja 2008, 14:19

jeżeli mówisz o porcie ethernetowym to tyle co w ethernecie 10/100 czyli 2 pary


Topic author
barni1977
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 18 kwie 2008, 7:52
Łącze: Modem
Numer GG: 0

Re: ile par wykorzystuje modem DSL do przesyłu sygnału?

Nieprzeczytany post autor: barni1977 » 08 maja 2008, 22:37

Tak dokładnie chodziło mi o ethernetowy bo potrzebowałem przenieść router w inne miejsce by móc korzystać z dobrodziejstwa netu bezprzewodowego, niestety zamiast dwóch kabli pociągneli mi jeden i przez chwilę zastanawiałem się czy na 2 parach pójdzie ale udało się.
Problem mam tylko z wzajemnym gryzeniem się kart sieciowych w komputerach.Do zwykłej dodałem WiFI na usb i niekoniecznie się lubią.W momencie gdy pracuje"normalna"(inna podsiec)ta na usb "gubi" wyjscie na swiat dosłownie po kilku sekundach aby po kilku minutach odzyskac ale tez na chwile...Najlepsze jest to ze sygnal jest cały czas 100% i cały czas widzi bramę(router)-komputery podpięte "na sztywno"obsługiwane w tym samym czasie z tego samego routera pracuja noralnie(ale pracują tylko w tej jednej podsieci).Gdy wylacze "normalna" sieciowke (komputery z wifi)wszystko hula idealnie...heh pogubiłem się troszke ale jutro powalczę:)
Wszelkie pomysły mile widziane

p.s

mam nadzieje ze nie zamotalem za bardzo:)


nomad2
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: 23 maja 2008, 23:30
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Kontakt:

Re: ile par wykorzystuje modem DSL do przesyłu sygnału?

Nieprzeczytany post autor: nomad2 » 23 maja 2008, 23:50

Sprawdz tablice routingu w PC (route print), zawsze preferowane jest polaczenie o wyzszej przeplywnosci, chyba, ze sie zmieni metryki interfejsow w systemie. Zawsze i tak bedzie wykorzystywane jedno z dwoch polaczen, gdyz na PC nie ma podzialu obciazenia na wiele laczy.
______________________
www.tech-portal.pl

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości