Internet DSL - KIPNA

Tutaj dowiesz się wszystkiego o DSL TP

Topic author
issp
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 18
Rejestracja: 24 lip 2009, 0:59
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Internet DSL - KIPNA

Nieprzeczytany post autor: issp » 01 sie 2009, 1:19

Witam,
Mam problem posiadamy w firmie router SpeedTouch dostarczony przez TP SA za pośrednictwem którego udostępniamy klientom darmowy internet. Przechodząc do rzeczy - router traci połączenie z internetem po kliku godzinach albo po kilku dniach, sprzęt był również wymieniany na nowy. Dioda synchronizacji się świeci, urządzenie jest bezobsługowe więc dane dostępowe nie mogą być w jakikolwiek sposób zmienione. Co najlepsze piszemy zgłoszenia, technicy TP SA są u nas średnio kilka razy w miesiącu i problem ten sam, z technikiem pogadać normalnie nie można bo uparty jak osioł, co by się go nie zapytać odpowiedź ta sama!
"Moja" firma jest kluczowym klientem TP SA, ciągle przepraszają, naprawy wszystkie za free, ale co z tego ?

Dzisiaj moją złość wylałem na 4 osoby w infolinii, bo przełączali mnie od osoby do osoby, ostatni rozmówca miał najgorzej!
Zgłoszenie jak zwykle przyjęli, pracownik TP się zjawi, ale zastrzegłem tym razem, aby byłą to osoba kompetentna która, umie coś więcej niż montowanie gniazdek i skracanie kabli.


Batura
Wiarus
Wiarus
Posty: 1862
Rejestracja: 27 sty 2008, 12:27
Łącze: DSL TP
Numer GG: 0
Kontakt:

Re: Internet DSL - KIPNA

Nieprzeczytany post autor: Batura » 01 sie 2009, 23:50

issp pisze:Witam,
Mam problem posiadamy w firmie router SpeedTouch dostarczony przez TP SA za pośrednictwem którego udostępniamy klientom darmowy internet. Przechodząc do rzeczy - router traci połączenie z internetem po kliku godzinach albo po kilku dniach, sprzęt był również wymieniany na nowy. Dioda synchronizacji się świeci, urządzenie jest bezobsługowe więc dane dostępowe nie mogą być w jakikolwiek sposób zmienione. Co najlepsze piszemy zgłoszenia, technicy TP SA są u nas średnio kilka razy w miesiącu i problem ten sam, z technikiem pogadać normalnie nie można bo uparty jak osioł, co by się go nie zapytać odpowiedź ta sama!
"Moja" firma jest kluczowym klientem TP SA, ciągle przepraszają, naprawy wszystkie za free, ale co z tego ?

Dzisiaj moją złość wylałem na 4 osoby w infolinii, bo przełączali mnie od osoby do osoby, ostatni rozmówca miał najgorzej!
Zgłoszenie jak zwykle przyjęli, pracownik TP się zjawi, ale zastrzegłem tym razem, aby byłą to osoba kompetentna która, umie coś więcej niż montowanie gniazdek i skracanie kabli.

Proponuje głodówkę protestacyjną przed siedzibą TP
http://zboj.lamignat.prv.pl
Klient po przepięciu modemu do innego USB stwierdził:
Włączył mi się teraz prokreator znajdowania nowego sprzętu.


nijel
Weteran
Weteran
Posty: 1088
Rejestracja: 13 cze 2006, 10:44
Łącze: Modem
Numer GG: 0

Re: Internet DSL - KIPNA

Nieprzeczytany post autor: nijel » 02 sie 2009, 13:50

może klienci za dużo sesji nawiązują, albo odpalają torrenty, czy jeszcze coś innego. Postaw za st608WL własny router lub serwer na linuxie na publicznym IP (wtedy st608WL będzie działał tylko jako bridge) i pobaw się trochę QoS, tego niestety ST w software opracowanym przez tp nie ma. Tego technik od tp Ci nie zrobi.


Topic author
issp
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 18
Rejestracja: 24 lip 2009, 0:59
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: Internet DSL - KIPNA

Nieprzeczytany post autor: issp » 02 sie 2009, 20:06

Nawet jeśli tak jest, internet powinien działać!


Batura
Wiarus
Wiarus
Posty: 1862
Rejestracja: 27 sty 2008, 12:27
Łącze: DSL TP
Numer GG: 0
Kontakt:

Re: Internet DSL - KIPNA

Nieprzeczytany post autor: Batura » 02 sie 2009, 22:03

Wiele rzeczy powinno.
http://zboj.lamignat.prv.pl
Klient po przepięciu modemu do innego USB stwierdził:
Włączył mi się teraz prokreator znajdowania nowego sprzętu.


nijel
Weteran
Weteran
Posty: 1088
Rejestracja: 13 cze 2006, 10:44
Łącze: Modem
Numer GG: 0

Re: Internet DSL - KIPNA

Nieprzeczytany post autor: nijel » 04 sie 2009, 8:17

issp pisze:Nawet jeśli tak jest, internet powinien działać!


To o czym napisałem, może (nie musi) być powodem, że nie działa internet. Ale co jest lepsze? (ankieta):
a) sprawdzić
b) wyżalać się na forum, jednocześnie kompletnie ignorując rady innych użytkowników, czyli nie szanować ich czasu.

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość