TP Warunki Techniczne dla DSL 4000/1024

Tutaj dowiesz się wszystkiego o DSL TP

Topic author
vag52
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 61
Rejestracja: 03 wrz 2010, 20:11
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

TP Warunki Techniczne dla DSL 4000/1024

Nieprzeczytany post autor: vag52 » 03 wrz 2010, 20:28

Witam obecnie posiadam neo+ 1mbps działa średnio parametry mojej lini według livebox-a to
Stan linii ADSL Podniesiony
Standard ADSL G992_1_A
Szybkość wysyłania 320
Szybkość pobierania 1312
Tłumienie Bliski koniec : 60.5 (dB)
Odległy koniec : 31.0 (dB)
Sygnał/Szum Bliski koniec : 13 (dB)
Odległy koniec : 16 (dB)
Liczba błędnych pakietów 299
Firmware 0xe15080a
Błędne sek. w okresie 15 min 0
Błędy CRC 45
Błędne sek. w okresie 1 dnia 0
Sytuacja w której się znalazłem dziwi mnie mieszkam w odległości wg Google 1,6km od koncentratora tp do którego jestem podłączony a do głównego węzła tp w moim mieście 1,8km panowie monterzy tp stwierdzili że nie ma opcji u mnie zainstalować łącza 2mbps dodam że kable tp na słupach obok mojego domu wyglądają jakby ktoś je opalił w ognisku i z powrotem zawiesił. Potrzebuje w swojej lokalizacji zamontować dsl-a 4000/1024 lub ewentualnie 2 po 2000/512 co mogę zrobić w takiej sytuacji gdzie będę mógł coś zrobić z tym faktem i napotkam kompetentne osoby czy tylko zostaje uke? Pozdrawiam.


kuba_b
Wiarus
Wiarus
Posty: 2045
Rejestracja: 24 cze 2009, 0:37
Łącze: Neostrada Fiber
Lokalizacja: 0 42

Re: TP Warunki Techniczne dla DSL 4000/1024

Nieprzeczytany post autor: kuba_b » 03 wrz 2010, 20:34

I mają rację. To jest szczyt aktualnych możliwości Twojej linii :P Więcej niż 1 Mb/s nie ruszy.
Obrazek


Topic author
vag52
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 61
Rejestracja: 03 wrz 2010, 20:11
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: TP Warunki Techniczne dla DSL 4000/1024

Nieprzeczytany post autor: vag52 » 03 wrz 2010, 21:15

Dobra parametry są słabe ale to chyba w ich interesie żeby się poprawiło, przecież to porażka żeby na dystansie 1,6km od koncentratora były takie parametry tym bardziej że pani w tp powiedziała rok temu że na początku tego roku mają połatać moją linie i będą parametry pod przynajmniej 4mbps aha dodam też że jakość rozmów z telefonu stacjonarnego zawsze u mnie była lipna. W takim wypadku to chyba zostaje uderzyć do uke.


kuba_b
Wiarus
Wiarus
Posty: 2045
Rejestracja: 24 cze 2009, 0:37
Łącze: Neostrada Fiber
Lokalizacja: 0 42

Re: TP Warunki Techniczne dla DSL 4000/1024

Nieprzeczytany post autor: kuba_b » 04 wrz 2010, 2:14

W UKE raczej nic nie załatwisz :) Bo nawet jeśli internet będzie usługą powszechną (na co się nie zanosi tak szybko), a kable będą takie jak teraz masz to i tak nic nie wskórasz. Dlaczego? Bo u nas internet będzie miał mieć minimalną prędkość 0,25 Mb/s... Takze 4 razy mniejszą niż Ty masz aktualnie.
Im powinno zależeć i pewnie zależy, ale nie mogą od razu w całej Polsce położyć nowych kabli. Ustalili z UKE jakiś tam plan działania i go realizują, nawet szybciej niż muszą, za co trzeba ich chwalić :D
Poza tym to 1,6 km to jest właściwie niemożliwe. Przy takim tłumieniu odległość musi wynosić sporo więcej, pewnie przynajmniej z 3,8 km.
Obrazek

Awatar użytkownika

Vieslav
Moderator
Moderator
Posty: 966
Rejestracja: 28 lip 2006, 12:30
Łącze: Modem
Numer GG: 0
Lokalizacja: 0-81

Re: TP Warunki Techniczne dla DSL 4000/1024

Nieprzeczytany post autor: Vieslav » 11 wrz 2010, 17:57

Po co UKE, po co burzenie się o tragiczne parametry i zgłaszanie problemów z internetem. Jeśli, jak twierdzisz, jakość rozmów jest na niezadowalającym poziomie to zgłoś problem, ale z telefonem a nie z internetem. Usterkę muszą usunąć, bo to usługa powszechna, mają na to 24 albo 48 godzin (u mnie technik zjawił się 12 czy 18 godzin po zgłoszeniu a zgłosiłem, że czasem trzeszczy mi w słuchawce). Przy okazji poprawią się parametry na internet.
Obrazek

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość