Już w lipcu kończy mi się umowa na DSL Sprinter i chciałbym was poprosić o poradę. Posiadam łączę 2M/512kb/s i płace około (+/-) 145zł za sam DSL. Liczyłem ze jak wezmę sobie DSL sprinter dla lojalnych klientów to cena miedzy opcją 2M/512kb/s a 4MB wyniesie uśredniając około 30zł.
Dsl sprinter dla lojalnych;
2M= 9 miesięcy* 85zł+pozostałe 15 miesięcy* 122zł=2595zł. 2595:24 miesiące= 108zł dokupując dodatkowe 256kb/s rachunek podskakuje do 133zł średnio - miesięcznie
4M=9 miesięcy* 85zł+pozostałe 15 miesięcy* 208zł=765+3120=3885. 3885zł : 24 miesiące=162zł
Różnica wynosić będzie około 29zł miesięcznie
Dostałem od znajomych propozycję abym przeszedł z DSL na neostrade i dodatkowo za kilka dni TP będzie świadczyła usługę VDSL z prędkościami 40 i 80mb. Powiem szczerze byłbym skłonny wziąć neostrade tylko pamiętam jak w dupę dała mi ta usługa. Infolinia była niekompetentna monterzy mówili, że jest ok., że łącze niegwarantowane i błędne koło się zamyka. W ciągu 12 miesięcy była tylko 1 usterka naprawiona w tym samym dniu + wymiana modemu. Korci mnie bardzo wypróbowanie neostrade 20mb i szybszej np. 80mb jakby moja centrala dała rady, ale nie chce się wpuścić w maliny, bo zrezygnuje z DSL-a problemy z neo, jakie były to raczej przypominać nie musze i później znów szkoda przechodzić znów na Dsl-a i płacić znów opłaty aktywacyjne, opłaty za modem a wiadomo takie opłaty do najniższych nie należą. Dlatego wydaje mi się ze skoro usługa DSL zdała u mnie egzamin na ocenę (-5) to chciałbym przedłużyć umowę Właśnie w usłudze DSL. Jeżeli macie sugestie porady odnośnie czy lepiej zaryzykować i jeszcze raz wypróbować neo czy pozostać w DSL to piszcie śmiało, bo chce poznać wasze zdania na ten temat piszcie również czy warto podpisywać umowę na 12 miesięcy czy na 24 miesiące. Miejcie przede wszystkim na względzie to ze nie małe kwiatki przeszedłem z neo a o Netii to już wspominać raczej nie będę

Mam do was kilka pytań, dlatego proszę o odpowiedzi osoby, które rzeczywiście cos wiedza na ten temat albo SA pracownikami.
- Dlaczego podczas awarii masowej klienci neostrady na mojej ulicy nie mieli Internetu a posiadając usługę DSL normalnie korzystałem z Internetu
- Jak to jest neo i dsl są na jednej centrali, ale jak się w neo cos schrzani to dsl-owcy w ogóle tego nie odczuwają czyżby neo była na innej półce a DSl jest na osobnej półce??
- Oprócz stałego Ip super obsługi klienta, priorytetowości sieci, oraz usuwanie usterek w 24h czy DSL posiada jeszcze jakieś zalety??
- Dość rygorystycznie podchodzi się do prędkości DSL czy w ciągu tego roku Tp podniesie prędkości DSL TP, jeżeli neostrada będzie świadczyła Internet w prędkości 40 i 80mb??
- czy DSL będzie mógł skorzystać w protokołu VDSL??
- Oprócz powielonej usługi DSL Raid będą jakieś inne promocje, w których cena za Internet spadnie??
- czy wybraliście usługę DSL, ponieważ gwarantuje bezpieczeństwo wysoka, jakość świadczonych usług i oraz jeżeli cos się stanie z Internetem to zostanie naprawione jak szybko to się da??
Mam nadzieje, że w niedługim czasie odpowiecie na moje pytania
Pozdrawiam