pływająca prędkość na speedtescie

Tutaj dowiesz się wszystkiego o DSL TP

Topic author
hunter23
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 296
Rejestracja: 07 gru 2010, 18:34
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

pływająca prędkość na speedtescie

Nieprzeczytany post autor: hunter23 » 05 lip 2013, 17:52

Tak jak wyżej parametry niżej usługa do 10Mb

Status: Link up
Protocol: ADSL2+
DSLAM Vendor Id: GSPN:0x0010
Downstream Upstream
Rate (Kbps): 7453 870
SNR Margin (dB): 8.4 7.5
Attenuation (dB): 49.0 24.4
Power (dBm): 1.5 12.8
Interleaving Depth: 480 8
Bitswap: 1 17
Attainable Rate (Kbps): 11464 1032


odległość około 4km prędkość zapina się jak widać jednak ich cellpipe pominąłem i zainstalowałem swój netgear DGN2200 czasem coś się dzieje że trzeszczy w słuchawce ale to czasem się zdarza. Ma ktos jakieś rady?


Immortalq
Art Writer
Art Writer
Posty: 278
Rejestracja: 06 lis 2012, 18:00
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: pływająca prędkość na speedtescie

Nieprzeczytany post autor: Immortalq » 05 lip 2013, 18:45

Wygląda raczej jakbyś był zapięty w trybie ADSL zamiast ADSL2+ co oczywiście ucina Ci prędkość do tego co masz teraz prawie. Spróbuj wymusić w routerze połączenie w ADSL2+, może się jednak okazać, że na centrali nie ma takich kart..


Topic author
hunter23
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 296
Rejestracja: 07 gru 2010, 18:34
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: pływająca prędkość na speedtescie

Nieprzeczytany post autor: hunter23 » 05 lip 2013, 19:34

przeciez jestem na ADSL2+ połączony -.- mi chodzi o transfer ze skacze a nie o synchro
Status: Link up
Protocol: ADSL2+

widac dokladnie


Immortalq
Art Writer
Art Writer
Posty: 278
Rejestracja: 06 lis 2012, 18:00
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: pływająca prędkość na speedtescie

Nieprzeczytany post autor: Immortalq » 05 lip 2013, 20:11

Wybacz, nie mam pojęcia czemu to przeoczyłem.

Zdefiniuj pływającą o jakich różnicach piszesz? Dodatkowo przetestuj np. z popularnego ftp ATMAN (ftp://ftp.atman.pl/) czy obserwujesz to samo. Trzaski w słuchawce mogą sugerować uszkodzenie linii, ale nie jest to pewnik. Patrząc na Twoje parametry DLM Cię już wielokrotnie przyciął. Napisz jeszcze ile masz błędów np. w ciągu doby.


Topic author
hunter23
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 296
Rejestracja: 07 gru 2010, 18:34
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: pływająca prędkość na speedtescie

Nieprzeczytany post autor: hunter23 » 05 lip 2013, 22:17

eh dlm mnie nie przycial sam to zrobilem bledow fec roznie zaleznie od pory dnia do 20tys max crc najwiecej 130 przez caly dzien zauwazylem


Immortalq
Art Writer
Art Writer
Posty: 278
Rejestracja: 06 lis 2012, 18:00
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: pływająca prędkość na speedtescie

Nieprzeczytany post autor: Immortalq » 05 lip 2013, 23:00

Wybacz, ale ja Cie nie rozumiem lub też nie piszesz składnie. Możesz mi powiedzieć jak "sobie sam przyciąłeś synchronizację?" :) Chyba, że masz na myśli - restartowałeś modem ileś tam razy dziennie i Cię DLM przyciął (ale to nadal DLM, a nie Ty).

Pomijając to, błędów masz dużo ale to się odnosi do DLM, a nie pływającego transferu.

Nadal nie odpowiedziałeś jak Ci on pływa? Pomijając wiele prozaicznych możliwości, całkiem realne, że centralna do której jesteś wpięty jest przeciążona. Można łatwo sprawdzić.


Topic author
hunter23
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 296
Rejestracja: 07 gru 2010, 18:34
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: pływająca prędkość na speedtescie

Nieprzeczytany post autor: hunter23 » 06 lip 2013, 0:07

zacznijmy od tego ze wywalilem ich cellpipe i dalem swojego netgeara na nim ustawilem snr.. transfer pływa czyli od 4Mb do 7Mb a co do sprawdzenia centrali powiedz mi jak to sprawdzic czy przeciazona


Lucek92
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 134
Rejestracja: 24 gru 2011, 10:38
Łącze: Neostrada
Numer GG: 5805081

Re: pływająca prędkość na speedtescie

Nieprzeczytany post autor: Lucek92 » 09 lip 2013, 19:59

Jak przeciążona to w dzień gdy ludzie korzystają masz mniejszą prędkość a w środku nocy (ok 3-6) gdy ludzie nie korzystają z internetu będziesz miał większą prędkość.


mgielka92
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: 11 wrz 2013, 11:33
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: pływająca prędkość na speedtescie

Nieprzeczytany post autor: mgielka92 » 11 wrz 2013, 11:40

Mam internet 10MB/s.
Dziś po raz drugi odwiedził mnie pan z serwisu.
Jak twierdzi moje problemy z niestabilnością łącza wynikają z oprogramowania na laptopie.
Sprawdzaliśmy działanie Neostrady na dwóch moich laptopach gdzie oprogramowanie i systemy antywirusowe są w pełni legalne z firmy Microsoft.
Brak słów... Jedyne co udało mu się stwierdzić,że i tak mamy słabe łącze. U niego na laptopie nie zarejestrowało żadnych skoków PING-u.

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5016
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: pływająca prędkość na speedtescie

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 12 wrz 2013, 12:38

No jak na twoim kompie nie działa a na technika działa to trzeba się przyjrzeć komputerom.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Awatar użytkownika

Scenic
Administrator
Administrator
Posty: 1338
Rejestracja: 29 sty 2011, 9:59
Numer GG: 0

Re: pływająca prędkość na speedtescie

Nieprzeczytany post autor: Scenic » 15 wrz 2013, 11:26

Wystarczy jakis system z pendriva luub cd i wtedy sprawdz.Typu windows 8 Mni lub ubuntu.
2+2=4

Obrazek

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5016
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: pływająca prędkość na speedtescie

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 15 wrz 2013, 11:48

Scenic pisze:Wystarczy jakis system z pendriva luub cd i wtedy sprawdz.Typu windows 8 Mni lub ubuntu.


Oczywiście , tylko na 95% nie zadziała wifi w laptopie więc trzeba będzie się podpiąć kabelkiem.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Awatar użytkownika

Scenic
Administrator
Administrator
Posty: 1338
Rejestracja: 29 sty 2011, 9:59
Numer GG: 0

Re: pływająca prędkość na speedtescie

Nieprzeczytany post autor: Scenic » 16 wrz 2013, 12:37

best-boy pisze:
Scenic pisze:Wystarczy jakis system z pendriva luub cd i wtedy sprawdz.Typu windows 8 Mni lub ubuntu.


Oczywiście , tylko na 95% nie zadziała wifi w laptopie więc trzeba będzie się podpiąć kabelkiem.

Sterowniki są w
tym systemie i wykryje samo większośc adapterow Wi-Fi.
2+2=4

Obrazek

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość