DSL

Tutaj dowiesz się wszystkiego o DSL TP

korall
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 46
Rejestracja: 25 sty 2005, 9:09
Łącze: Modem
Numer GG: 0
Lokalizacja: Bydgoszcz

Nieprzeczytany post autor: korall » 20 mar 2006, 22:44

mapka "troszke" nieaktualna o kilka lat ......

pamietajcie ze aktualnie wiekszosc placzen miedzy wezlami na 10Gbit leci Wink i zazwyczaj *xx


pozdrawiam
korall


AND1
Bywalec
Bywalec
Posty: 461
Rejestracja: 18 sty 2005, 13:31
Łącze: Modem
Numer GG: 0
Lokalizacja: Mazury

Nieprzeczytany post autor: AND1 » 21 mar 2006, 20:19

korall pisze:10Gbit leci

to w Polsce istnieją gdziekolwiek takie przepustowości ?! :0 jestem w szoku O_o
Posadźcie go na przystanku zaraz przyjedzie pincet dziewięć i dobra jest ^^


Carlos
Bywalec
Bywalec
Posty: 369
Rejestracja: 04 kwie 2004, 1:29
Numer GG: 0
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Carlos » 21 mar 2006, 22:13

AND1 pisze:
korall pisze:10Gbit leci

to w Polsce istnieją gdziekolwiek takie przepustowości ?! :0 jestem w szoku O_o

Sa sieci z wielokrotnie wiekszymi mozliwosciami* niz "marne" 10Gb i to w Polsce a do tego nie od wczoraj.

*jeszcze nie ma potrzeby na wykorzystywanie tak duzych przepustowosci.
Obrazek


Krzysiek21
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Posty: 732
Rejestracja: 04 kwie 2004, 15:15
Łącze: Neostrada
Lokalizacja: Z domu ;-)

Nieprzeczytany post autor: Krzysiek21 » 22 mar 2006, 10:26

Carlos pisze:
AND1 pisze:
korall pisze:10Gbit leci

to w Polsce istnieją gdziekolwiek takie przepustowości ?! :0 jestem w szoku O_o

Sa sieci z wielokrotnie wiekszymi mozliwosciami* niz "marne" 10Gb i to w Polsce a do tego nie od wczoraj.

*jeszcze nie ma potrzeby na wykorzystywanie tak duzych przepustowosci.

Ale to chyba na duzych węzłach telekomunikacyjnych?
Tak jak na tej mapce.
Czy może te 10 GB/s jest trzymane jako zapas?


AND1
Bywalec
Bywalec
Posty: 461
Rejestracja: 18 sty 2005, 13:31
Łącze: Modem
Numer GG: 0
Lokalizacja: Mazury

Nieprzeczytany post autor: AND1 » 22 mar 2006, 19:05

Carlos pisze:
AND1 pisze:
korall pisze:10Gbit leci

to w Polsce istnieją gdziekolwiek takie przepustowości ?! :0 jestem w szoku O_o

Sa sieci z wielokrotnie wiekszymi mozliwosciami* niz "marne" 10Gb i to w Polsce a do tego nie od wczoraj.

*jeszcze nie ma potrzeby na wykorzystywanie tak duzych przepustowosci.

jeszcze więcej niż 10 gigabitów ? ile ? i czy są to łącza symetryczne ??

i gdybym np. był jakimś milionerem, to czy dałoby radę takie łącze na hawire załatwić ? :> Razz
Posadźcie go na przystanku zaraz przyjedzie pincet dziewięć i dobra jest ^^


korall
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 46
Rejestracja: 25 sty 2005, 9:09
Łącze: Modem
Numer GG: 0
Lokalizacja: Bydgoszcz

Nieprzeczytany post autor: korall » 22 mar 2006, 22:24

pomiedzy wezlami zazwyczaqj jest NN x 10Gbit .. do mniejszych 1N lub N x 10 .... a mapka obrazuje stan sieci z lat 90 ...


Krzysiek21
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Posty: 732
Rejestracja: 04 kwie 2004, 15:15
Łącze: Neostrada
Lokalizacja: Z domu ;-)

Nieprzeczytany post autor: Krzysiek21 » 22 mar 2006, 22:37

AND1 pisze:i gdybym np. był jakimś milionerem, to czy dałoby radę takie łącze na hawire załatwić ? :> Razz

Załatwic to napewno by się dało tylko napisz po co takie łącze by ci było?
Do sciągania to się nie nadaje za bardzo z uwagi na to iż dysk by nie wyrobił by ci w czasie rzeczywistym z zapisem danych. Laughing
Jedynie do podziału na baaaaaaardzo dużo osób.


AND1
Bywalec
Bywalec
Posty: 461
Rejestracja: 18 sty 2005, 13:31
Łącze: Modem
Numer GG: 0
Lokalizacja: Mazury

Nieprzeczytany post autor: AND1 » 22 mar 2006, 23:14

Krzysiek21 pisze:
AND1 pisze:i gdybym np. był jakimś milionerem, to czy dałoby radę takie łącze na hawire załatwić ? :> Razz

Załatwic to napewno by się dało tylko napisz po co takie łącze by ci było?
Do sciągania to się nie nadaje za bardzo z uwagi na to iż dysk by nie wyrobił by ci w czasie rzeczywistym z zapisem danych. Laughing
Jedynie do podziału na baaaaaaardzo dużo osób.

lubię udostępniać i dzielić się danymi, zawsze marzyłem, żeby odpalić sobie takiego muła dla przykładu albo dc++ i czuć te uśmiechy ludzi kiedy ściągają ode mnie z max prędkością ;]

no a z taaaaaakim łączem to by było naprawdę dużo ludzi

no i oczywiście postawiłbym kilka serwerków w Soldata Very Happy xD
Posadźcie go na przystanku zaraz przyjedzie pincet dziewięć i dobra jest ^^


raffde
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 27 gru 2005, 18:37
Numer GG: 0
Lokalizacja: kielce

Nieprzeczytany post autor: raffde » 23 mar 2006, 8:55

Wreszcie zadzwoniła dzis pani z tpsa i potwierdziła, że w przyszłym tygodniu beda juz gotowe druki umów a zaraz potem zmienią mi opcję na 8Mb.


Pogo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 23 mar 2006, 11:22
Numer GG: 0
Lokalizacja: Kłobuck

Nieprzeczytany post autor: Pogo » 23 mar 2006, 12:00

Witam wszystkich (pierwszy post na tym forum Very Happy)

Znam osobe która jest sztywno podłączona łączem 155Mbit (oczywiście dzieli je poprzez sieć radiową) i musze przyznać że takie łącze robi niesamowite wrażenie. Jeszcze zanim zaczął je udostępniać porobiliśmy pare testów przepustowości i.... ograniczył nas stary dysk twardy Very Happy ale i tak było fajnie Very Happy Pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika

Booss
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 5
Rejestracja: 22 mar 2006, 20:15
Numer GG: 0
Lokalizacja: Przeworsk
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Booss » 23 mar 2006, 20:08

Ta ludzie łącze 155MB to nic mam znajomego który ma polpacka o przepustowości 20GB i dzieli to na 9 osób radiowo i kablowo to dopiero śmiga tylko szkoda że poza dzieleniem na sieć nie ma na czym tego kożystać.
Oooo Jakies czarne BMW zaparkowalo mi pod domem... Ciekawe po co im te kije do bejsbola? W co oni chca grac w nocy?
Booss


arThi
Bywalec
Bywalec
Posty: 594
Rejestracja: 06 lut 2004, 22:55
Numer GG: 0
Lokalizacja: spod lasu

Nieprzeczytany post autor: arThi » 23 mar 2006, 20:13

W kolejnosci alfabetycznej!

Booss Tego nie trzeba komentowac! Laughing Laughing Laughing Laughing

Pogo Co to byl za dysk? Laughing Laughing Laughing Laughing
Ostatnio zmieniony 23 mar 2006, 20:14 przez arThi, łącznie zmieniany 1 raz.


giecik
Moderator
Moderator
Posty: 2134
Rejestracja: 05 sie 2004, 9:59
Lokalizacja: Pisz

Nieprzeczytany post autor: giecik » 23 mar 2006, 20:14

Booss pisze:o przepustowości 20GB i dzieli to na 9 osób radiowo i kablowo

Taa
A ja mam łącze 10000000000 GB i dziele na 2 radiowo
Ciekawe jaka radiowka to pociagnie ale u mnie dziala Laughing
Posiadane łącze: IT-Gemini 50 Mbit (lokalny)
Posiadany router: Asus RT-AC68U (tomato)
Obrazek


Pogo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 23 mar 2006, 11:22
Numer GG: 0
Lokalizacja: Kłobuck

Nieprzeczytany post autor: Pogo » 23 mar 2006, 21:55

a taki stary twardziel WD 5GB Very Happy (na serverze to testowaliśmy). Przyznam że kumpel stworzył bardzo ciekawą sieć w oparciu o to łącze. Klienci nie narzekają, stabilność bardzo dobra, w tej chwili w sieci ma około 500 osób a liczba ta ciągle rośnie :]
Obrazek

Awatar użytkownika

oski111
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 164
Rejestracja: 14 lut 2006, 23:41
Łącze: Neostrada
Lokalizacja: Zewszond (Sopot:P)
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: oski111 » 23 mar 2006, 23:03

giecik pisze:Taa
A ja mam łącze 10000000000 GB i dziele na 2 radiowo

Laughing
Pogo pisze:w sieci ma około 500 osób

Rozumiem, że znajomy jest administratorem i cały czas pilnuje tej sieci? Bo wątpię, żeby działała sama bezproblemowo Wink
"Nie walcz z głupcem, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem zmiażdży doświadczeniem"

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość