chello light - problem z rozdzieleniem

Internet w telewizji kablowej UPC Polska
kozik
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 04 mar 2007, 20:30

chello light - problem z rozdzieleniem

Nieprzeczytany postautor: kozik » 07 paź 2007, 20:27

witam!

sprawa wyglada nastepujaco - posiadam net chello light, wg strony:

prędkość pobierania danych: do 4096 kb/s (4 Mb/s)
prędkość wysyłania danych: do 512 kb/s
liczba komputerów możliwych do podłączenia: 3
liczba publicznych adresów IP: 1
limit pobierania danych: brak
konto email: 3 x 10 MB, 15 aliasów
konto na serwerze WWW: 1 x 25 MB

sprzet jakim dysponuje - oryginalny modem Arris, switch 4-portowy, router na ADSL, router WIFI na ADSL

pytanie brzmi - czy potrzebny jest routerek do kablowki? czy da rade rozdzielic lacze na sprzecie, ktory posiadam?
prosze o odpowiedz

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.


norbert_ramzes

Re: chello light - problem z rozdzieleniem

Nieprzeczytany postautor: norbert_ramzes » 07 paź 2007, 22:32

Jakim cudem miałbyś podpiąć ruter/modem ADSL do kablówki :?:

kozik
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 04 mar 2007, 20:30

Re: chello light - problem z rozdzieleniem

Nieprzeczytany postautor: kozik » 08 paź 2007, 9:21

modem mam oryginalny od chello
a reszta to pozostałości od neostrady
dlatego kombinowałem czy da radę podpiąć ten oryginalny modem do switcha/routera żeby działało - ale tak chyba nie da rady?

trza kupić router pod kablówkę? :D

Awatar użytkownika
Lvcas
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 110
Rejestracja: 20 wrz 2007, 18:40
Łącze: Modem
Lokalizacja: Tarnów
Kontaktowanie:

Re: chello light - problem z rozdzieleniem

Nieprzeczytany postautor: Lvcas » 08 paź 2007, 12:57

Raczej trzeba. Router musi być przystosowany pod kablówkę
Zapraszam Was gorąco na forum dotyczące edukacji, matury, pracy i kariery: pwsz-tarnow.edu.pl/Praca-i-kariera-f
Sprawdź koniecznie!

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.


Awatar użytkownika
Xymena
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 89
Rejestracja: 17 kwie 2004, 15:44
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

Re: chello light - problem z rozdzieleniem

Nieprzeczytany postautor: Xymena » 19 paź 2007, 0:17

Witam!

Nie raczej, a napewno do rozdzielenia netu z Chello potrzebny jest ruter xDSL. Natomiast Instanieje pewna mozliwosc wykorzystania Rutera ADSL z Wifi... :) Ze dzieki Modemowi od UPC i swojemu ruterowi z WIfi... bedziesz mial bezprzewodowy internet ;) ale tylko na jednym kompie. Jak to zrobic? Wystrczy wylaczyc dhcp w ruterze... kabel od modemu wlozyc w dowolny port w Rutku i poloaczyc sie bezprzewodowo i wsio ;)
Pamietajmy Rutek ma switcha ;)... ale to jest raczej w formie zabawy... ;) choc.. moze dzialac i dzialac ;D
Do Chello, polecam Netgeara albo Linksysa


Pozdro!
Od 24-09
Obrazek

U.S. Robotics 9108 z Antena (EA-IO5D)

kozik
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 04 mar 2007, 20:30

Re: chello light - problem z rozdzieleniem

Nieprzeczytany postautor: kozik » 19 paź 2007, 10:55

dzieki za odpowiedz, ale problem rozwiazany
router D-Linka, ktory mamy okazalo sie, ze obsluguje modem od kablówki - kumpel nie byl tego pewien, musielismy sprawdzic w necie, a z tym byl najwiekszy problem bo mielismy do niego ograniczony dostep :)

4mbit na WiFi - to jest to :D

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.



Wróć do „Fiber Power”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość