Chello i ograniczenia?

Internet w telewizji kablowej UPC Polska

Topic author
lame
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 13
Rejestracja: 14 maja 2010, 23:23
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Chello i ograniczenia?

Nieprzeczytany post autor: lame » 14 maja 2010, 23:38

Witam.
Chcialbym sie dowiedziec co znaczy w umowie takie stwierdzenie:
1.e. nadmierne obciążanie Sieci.
prosto z http://www.upc.pl/pdf/upc_warunki_wlasc ... owania.pdf

Czy oznacza to ze nie bede mogl sobie swobodnie zasysac calymi miesiacami bo mnie odlacza? Wg mnie cos takiego to bzdura, to po co daja takie predkosci ;) (np 120Mb ...)

Prosze o opinie na ten temat osob ktore naprawde sciagaja sporo, i maja niejakie doswiadczenie z tym 'problemem'
Pozdrawiam ;)

Awatar użytkownika

* wal_wd_bumelanci
Weteran
Weteran
Posty: 1098
Rejestracja: 23 lut 2008, 13:45
Numer GG: 0

Re: Chello i ograniczenia?

Nieprzeczytany post autor: * wal_wd_bumelanci » 17 maja 2010, 21:26

Ogólnie ten punkt jest z kosmosu i nie za bardzo wiadomo jak miałby się sprawdzić w praktyce. Rozmawiałem kiedyś na ten temat z konsultantem i nie za bardzo potrafił mi to wyjaśnić. Na logikę rzecz biorąc, to nie chodzi tu o transfer między kilkoma hostami, tylko raczej o ilość generowanych połączeń. W rzeczywistości ani ja sam, ani nikt kogo znam nie mieliśmy z tego tytułu jakichkolwiek problemów. Korzystam z Chello od dawna i uważam, że to najlepszy operator na rynku, więc jeżeli masz możliwość podłączenia to się nawet nie zastanawiaj :)
Obrazek
ObrazekObrazek


Topic author
lame
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 13
Rejestracja: 14 maja 2010, 23:23
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Chello i ograniczenia?

Nieprzeczytany post autor: lame » 18 maja 2010, 18:04

Rozumiem :) dzieki za informacje, ale taki necik dopiero od pazdziernika :D obecnie nie mam takiej mozliwosci ;/


Batura
Wiarus
Wiarus
Posty: 1862
Rejestracja: 27 sty 2008, 12:27
Łącze: DSL TP
Numer GG: 0
Kontakt:

Re: Chello i ograniczenia?

Nieprzeczytany post autor: Batura » 25 maja 2010, 0:59

To jest jakieś zabezpieczenie jakbyś chciał dzielić na za dużo kompów. Przynajmniej tak to wygląda w zamyśle.
http://zboj.lamignat.prv.pl
Klient po przepięciu modemu do innego USB stwierdził:
Włączył mi się teraz prokreator znajdowania nowego sprzętu.


Michal K
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Posty: 605
Rejestracja: 07 kwie 2010, 17:53
Numer GG: 0

Re: Chello i ograniczenia?

Nieprzeczytany post autor: Michal K » 21 cze 2010, 18:46

Znajomy ma bzika na punkcie filmów Blueray i przy Chello 50 sciąga 3 takie filmy tygodniowo po 42GB i od czasu do czasu jakąś grę na X360 i jeszcze nigdy mu nie zablokowali
Koniec z Neo i ich 10Mb/s teraz jest:

Obrazek

Play LTE 1800MHz bez umowy 45złmc 100GB limitu :)


grzegorz0plonka
Bywalec
Bywalec
Posty: 419
Rejestracja: 24 lip 2009, 21:46
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Chello i ograniczenia?

Nieprzeczytany post autor: grzegorz0plonka » 23 paź 2010, 12:45

Mkwiatusz3K pisze:Znajomy ma bzika na punkcie filmów Blueray i przy Chello 50 sciąga 3 takie filmy tygodniowo po 42GB i od czasu do czasu jakąś grę na X360 i jeszcze nigdy mu nie zablokowali


Jest ważne. Jesli zacznie bardzo przeciążona sieć to Chello zacznie musi zablokować. Do póki nie jest przeciążona nie mają prawa zablokować.
ObrazekObrazek
Dslam HUAWEI Obrazek
Obrazek

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość