chello ultra

Internet w telewizji kablowej UPC Polska
verbatino
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 01 kwie 2005, 2:16
Numer GG: 0
Lokalizacja: wiesz ?
Kontaktowanie:

Nieprzeczytany postautor: verbatino » 04 lis 2005, 1:48

Profesor dzięki wielkie...Ping jak na 64 bajty danych bardzo ładny...Transfer może czasami skacze no ale nie można by już tego zrzucać na UPC...szczególnie zauważyłem skoki przy pobieraniu OpenOffice-a...no ale wiadomo - jakość publicznych serwerów jest marna...Ogólnie pozytywne wrażenie...No i chyba się zdecyduję Cool ... Z czystej ciekawości spytam się Profesor jeszcze jedną rzecz - brałeś chello na czas określony czy nieokreślony ??

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.


Awatar użytkownika
Profesor
Administrator
Administrator
Posty: 159
Rejestracja: 16 sty 2004, 14:22
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Nieprzeczytany postautor: Profesor » 04 lis 2005, 6:19

verbatino, czas okreslony 12 miesiecy.
Pozdrawiam
Profesor


jestObrazek było Obrazek

giecik
Moderator
Moderator
Posty: 2134
Rejestracja: 05 sie 2004, 8:59
Lokalizacja: Pisz

Nieprzeczytany postautor: giecik » 04 lis 2005, 22:25

Super łącze
Posiadane łącze: IT-Gemini 50 Mbit (lokalny)
Posiadany router: Asus RT-AC68U (tomato)
Obrazek

Smartek
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 150
Rejestracja: 07 kwie 2005, 9:21
Numer GG: 0
Lokalizacja: Pabianice
Kontaktowanie:

Re: nie chwalcie tak chello

Nieprzeczytany postautor: Smartek » 05 lis 2005, 11:04

plasterek1980 pisze:nie chwalcie tak chello za te 12 mb/s niedlugo i aster wrzuci 12 mb/s a zreszta po co komu tak szybkie łącze mnie kompletnie wystarcza te 1,5 mb/s i bez limitów

mi by wystarczylo 3-4mbit, bo 6mbit rzadko kiedy wykorzystuje, niestety..
pozdro Wink

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.


satoshie
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 71
Rejestracja: 17 sie 2005, 11:42
Numer GG: 0
Lokalizacja: Gorzów Wlkp.

Nieprzeczytany postautor: satoshie » 07 lis 2005, 1:48

mi też 4 mbit'y spokojnie by wystarczyły. Ale upload na poziomie minimum 1 mbit byłby spełnieniem marzeń Very Happy

Jedi
Bywalec
Bywalec
Posty: 325
Rejestracja: 12 maja 2004, 21:45
Łącze: Net24
Lokalizacja: Z Internetu

Nieprzeczytany postautor: Jedi » 07 lis 2005, 8:16

nie chwalcie tak chello za te 12 mb/s niedlugo i aster wrzuci 12 mb/s a zreszta po co komu tak szybkie łącze mnie kompletnie wystarcza te 1,5 mb/s i bez limitów

Nawet nie wiesz jak byłeś blisko prawdy....:
http://www.gsmonline.pl/news/?link=show ... p?id=12854
No to Profesor mówiłeś że internet masz od UPS, a telewizję od Aster. To ja mówię, że wszystko będziesz mieć od UPC... Cool
Z socjalistycznym pozdrowieniem
Jedi

Pleban
Weteran
Weteran
Posty: 1283
Rejestracja: 05 mar 2005, 12:58
Łącze: UPC Fiber Power
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Nieprzeczytany postautor: Pleban » 07 lis 2005, 11:58

Jedi
No i mamy kolejnego monopolistę...
Co na to PiS i jego ozdrowieńcze proroctwa???
Posiadane łącze: TwójDom
Posiadany modem: Arris TM502b

Awatar użytkownika
Profesor
Administrator
Administrator
Posty: 159
Rejestracja: 16 sty 2004, 14:22
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Nieprzeczytany postautor: Profesor » 07 lis 2005, 19:56

Jedi pisze:No to Profesor mówiłeś że internet masz od UPS, a telewizję od Aster. To ja mówię, że wszystko będziesz mieć od UPC...


To bedzie taniej, bo teraz bule: internet - 269 zl, Pakiet Basic, BasicPLUS, HBO MaxPak i CANAL+ MULTIPLEX - 124 zl, razem 393 zl Sad Nie chcialem kablowki od UPC bo kanaly premium leca w analogu (jakis przedpotopowy dekoder) a Aster daje na cyfrowych dekoderach DVB.

http://www.aster.pl/newsite/166.html#link1
Pozdrawiam
Profesor


jestObrazek było Obrazek

astral699
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 33
Rejestracja: 19 lut 2007, 15:51

Nieprzeczytany postautor: astral699 » 26 lut 2007, 21:17

Profesor a jak ci teraz działa to łacze od Chello
Mineło juz 1.5 roku od ostatniego posta Smile

Smartek
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 150
Rejestracja: 07 kwie 2005, 9:21
Numer GG: 0
Lokalizacja: Pabianice
Kontaktowanie:

Re: chello ultra

Nieprzeczytany postautor: Smartek » 27 sty 2008, 17:30

Profesor, napisz jak tam chello.

Myślę o 20mbit.
06.02 - podpisanie umowy z netia > od 15.02 do 22.02 brak neta > 23.02 - loginy z NEO dzialaja > 26.02 - odciecie > 02.03 - NET24 6MB dziala!

samakiwalker
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 83
Rejestracja: 30 gru 2007, 18:37
Numer GG: 0

Re: chello ultra

Nieprzeczytany postautor: samakiwalker » 23 lut 2008, 11:38

a ja bym prosil o odswiezone pomiary pingow tzn do shooters.pl i dla porownania wp.pl POZDRO

Awatar użytkownika
Profesor
Administrator
Administrator
Posty: 159
Rejestracja: 16 sty 2004, 14:22
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Re: chello ultra

Nieprzeczytany postautor: Profesor » 11 cze 2008, 14:25

Od 10 miesiecy nie mam juz chello, zmienilem miejsce zamieszkania i tam niestety nie ma UPC (w okresie kiedy rezygnowalem wprowadzali wlasnie 20mb/s). Znow mam neostrade :-)
Pozdrawiam
Profesor


jestObrazek było Obrazek

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.



Wróć do „Fiber Power”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość