chello ultra

Internet w telewizji kablowej UPC Polska

Mr.Y
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: 13 paź 2005, 16:18
Numer GG: 0
Lokalizacja: Warszawa

Nieprzeczytany post autor: Mr.Y » 21 paź 2005, 15:03

Chello jest dobre tam gdzie jest poza małymi wyjątkami.
Za kilka lat będzie we wszystkich większych miastach bo ciągle przygotowuja nowe miasta.
Gdzie pierwszeństwo mają te miasta/osiedla gdzie już jest kablówka UPC.

A neostrada też nie wszedzie gdzie jest kabel tpsa może być podłączona i to jest wiadome.


budweiser
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 87
Rejestracja: 02 maja 2004, 21:53
Lokalizacja: Capital

Nieprzeczytany post autor: budweiser » 21 paź 2005, 15:22

Mr.Y pisze:Chello jest dobre tam gdzie jest poza małymi wyjątkami.
Za kilka lat będzie we wszystkich większych miastach bo ciągle przygotowuja nowe miasta.
Gdzie pierwszeństwo mają te miasta/osiedla gdzie już jest kablówka UPC.

A neostrada też nie wszedzie gdzie jest kabel tpsa może być podłączona i to jest wiadome.


za kilka lat to moze bedzie "cala" warszawa a do reszty polski to im jeszcze hoho


lysy86
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Posty: 664
Rejestracja: 18 lut 2005, 22:00
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 3345158
Lokalizacja: Pabianice

Nieprzeczytany post autor: lysy86 » 21 paź 2005, 15:42

Mr.Y, nie powiedział bym u mnie jest jakoś kablówka UPC a internetu narazie nie widać i nie zanosi się aby wogóle był
"Ja tu widze niezły bu^^el" :)
DZieciom NEOSTRADY - mówimy stanowczo NIE !


Jedi
Bywalec
Bywalec
Posty: 325
Rejestracja: 12 maja 2004, 22:45
Łącze: Net24
Lokalizacja: Z Internetu

Nieprzeczytany post autor: Jedi » 21 paź 2005, 16:51

Profesor, a powiedz jakie jest średnie wykorzystanie takiego łącza? Bo wiele głosów słyszę na ten temat, że taki internet to tylko przepłacanie, bo większość serwerów nie udostępnia pobierania danych z maksymalną prędkościa.
I niby taki mądry Profesor, a Internet Explorer używa... Cool
Z socjalistycznym pozdrowieniem
Jedi


Smartek
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 150
Rejestracja: 07 kwie 2005, 10:21
Numer GG: 0
Lokalizacja: Pabianice
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Smartek » 21 paź 2005, 17:35

lysy86 pisze:Mr.Y, nie powiedział bym u mnie jest jakoś kablówka UPC a internetu narazie nie widać i nie zanosi się aby wogóle był

ja mam tak samo, ale to nic dziwnego bo... mieszkamy blisko siebie Very Happy..., ale pociesze Cie - mam znajomego w UPC (tyle, ze to taki znajomy - przez innego znajomego..) i on wspominal przed wakacjami, ze sie ciagle przygotowuja do wejscia do Pabianic Smile
pozdro Wink


lysy86
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Posty: 664
Rejestracja: 18 lut 2005, 22:00
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 3345158
Lokalizacja: Pabianice

Nieprzeczytany post autor: lysy86 » 21 paź 2005, 18:21

Smartek, łał to mi nowine powiedziałeś bo od znajomego wiem że wogule miało w pabianicach nie być
ale tak jak popatrzyłem na siec UPC (do kablówki ) to jest roprowadzana w wiekszości drogą powietrzną wiec się nie dziwie i jeszcze pewnie tyle upłynie że zdąże się wyprowadzić z bloków Razz
"Ja tu widze niezły bu^^el" :)
DZieciom NEOSTRADY - mówimy stanowczo NIE !

Awatar użytkownika

Topic author
Profesor
Administrator
Administrator
Posty: 162
Rejestracja: 16 sty 2004, 14:22
Łącze: Wawtel
Numer GG: 0
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Profesor » 21 paź 2005, 19:47

Jedi pisze:Profesor, a powiedz jakie jest średnie wykorzystanie takiego łącza? Bo wiele głosów słyszę na ten temat, że taki internet to tylko przepłacanie, bo większość serwerów nie udostępnia pobierania danych z maksymalną prędkościa.


Zgadza sie nie ze wszystkich serwerow idzie na maxa, srednia predkosc to 500 kB ale trafiaja sie tez takie z ktorych idzie na maxa.


Jedi pisze:I niby taki mądry Profesor, a Internet Explorer używa...


Mam dobrze zabezpieczony system no i jakby nie bylo jestem informatykiem Smile
tak wiec IE mi nie straszny, zero problemow...
Pozdrawiam
Profesor


Obrazek


Jedi
Bywalec
Bywalec
Posty: 325
Rejestracja: 12 maja 2004, 22:45
Łącze: Net24
Lokalizacja: Z Internetu

Nieprzeczytany post autor: Jedi » 21 paź 2005, 20:09

Profesor pisze:no i jakby nie bylo jestem informatykiem


No to tym bardziej nie powinieneś używać IE Razz Tak apropos to jestem w klasie informatycznej, a co do przeglądarki to już bym nie mógł zmienić na tego syfiastego IE...
Z socjalistycznym pozdrowieniem
Jedi


giecik
Moderator
Moderator
Posty: 2134
Rejestracja: 05 sie 2004, 9:59
Lokalizacja: Pisz

Nieprzeczytany post autor: giecik » 22 paź 2005, 13:08

Ja tam uzywam i chodzi mi OK
Posiadane łącze: IT-Gemini 50 Mbit (lokalny)
Posiadany router: Asus RT-AC68U (tomato)
Obrazek


Rogi
Donator
Donator
Posty: 254
Rejestracja: 26 maja 2005, 8:44
Numer GG: 0
Lokalizacja: Tczew

Nieprzeczytany post autor: Rogi » 22 paź 2005, 13:28

jak ktos wchodzi gdzie nie trzeba to wtedy jaja sa, mi tez IE pasi


JayCee
Weteran
Weteran
Posty: 1362
Rejestracja: 10 sty 2005, 11:46
Numer GG: 0
Lokalizacja: Tubylec
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: JayCee » 22 paź 2005, 13:37

Problem nie leży w sofcie, ale jak i kto go używa.
Ðί§Çů§§ίơŋ MðÐêrå†ðr
In the long run we're all dead ;}


Jedi
Bywalec
Bywalec
Posty: 325
Rejestracja: 12 maja 2004, 22:45
Łącze: Net24
Lokalizacja: Z Internetu

Nieprzeczytany post autor: Jedi » 22 paź 2005, 15:58

JayCee pisze:Problem nie leży w sofcie, ale jak i kto go używa.


Ja nie mówię o bezpieczeństwie, a komforcie korzystania. IE się ślimaczy, czasem zamula, jak chcesz kliknąć link to od razu otwiera się nowe okno, zamiast zakładki w panelu. Teraz dla mnie IE jest po prostu niewygodny. A próbowaliście chociaż kiedyś Firefoxa?
Z socjalistycznym pozdrowieniem
Jedi


JayCee
Weteran
Weteran
Posty: 1362
Rejestracja: 10 sty 2005, 11:46
Numer GG: 0
Lokalizacja: Tubylec
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: JayCee » 22 paź 2005, 16:06

Jedi pisze:jak chcesz kliknąć link to od razu otwiera się nowe okno, zamiast zakładki w panelu

W IE 7 są już panele.
Jedi pisze:A próbowaliście chociaż kiedyś Firefoxa?

Tak- i wybrałem Opere Wink
Ðί§Çů§§ίơŋ MðÐêrå†ðr
In the long run we're all dead ;}


Jedi
Bywalec
Bywalec
Posty: 325
Rejestracja: 12 maja 2004, 22:45
Łącze: Net24
Lokalizacja: Z Internetu

Nieprzeczytany post autor: Jedi » 22 paź 2005, 16:10

JayCee pisze:W IE 7 są już panele.


Ale jest jaki jeden drobny problem - IE 7 nie ma jeszcze w dystrybucji Cool
Ogólnie IE jest taki jakiś nieprzyjemny. Poza tym jestem za obaleniem tej imperialistyczno-kapitalistycznej firmy jaką jest Microsoft...
Z socjalistycznym pozdrowieniem
Jedi


Rogi
Donator
Donator
Posty: 254
Rejestracja: 26 maja 2005, 8:44
Numer GG: 0
Lokalizacja: Tczew

Nieprzeczytany post autor: Rogi » 22 paź 2005, 16:25

ale IE 7 ma nowa ikonke, wow Laughing

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości