odległość od słupa TPSA

Czyli o internecie w Polsce i na świecie oraz u pozostałych operatorach

Topic author
emper0r
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 37
Rejestracja: 20 cze 2006, 18:57
Numer GG: 0
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

odległość od słupa TPSA

Nieprzeczytany post autor: emper0r » 17 wrz 2011, 18:34

Witam. Mam taki problem. Jakiś czas temu zamówiłem usługę neostradę+telefon, do nowego mieszkania gdzie nie ma gniazdka ani kabla. Przyjechał monter, rozejrzał się i powiedział, że nie ma warunków bo nie ma słupa tpsa. Faktycznie przy samym domku naokoło nie ma, lecz jak obliczyłem znajduje się on 75m dalej. Z tego co wiem taka linia tpsa ma zasięg do 100m (próbowałem to wyszukac na forum aby sie upewnic , lecz nie udalo się). Czemu wiec monter nie chciał zalozyc netu? Nie chcialo mu się ciągnąc kabla po sąsiednim domku? Tak też pomyślałem, bo jakiś od początku gość był negatywnie nastawiony do sprawy. Zlozylem zamowienie drugi raz i niestety przyjechał ten sam gość i to samo. Nie wiem co mam zrobić, naskrobać maila do tpsy? darować sobie bo i tak nie założą, bo nie muszą? ja ten kabel nawet sam bym mogł pociągnac w 15 minut więc nie wiem czemu jemu się nie chciało? Za wszelkie info będę wdzięczny.

A tutaj moj załącznik ktory chcę wyslać tpsie http://imageshack.us/f/828/linia.jpg/

Awatar użytkownika

Pawele
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 295
Rejestracja: 17 paź 2010, 11:42
Łącze: Neostrada
Numer GG: 1

Re: odległość od słupa TPSA

Nieprzeczytany post autor: Pawele » 18 wrz 2011, 13:13

75m masz a słupy są chyba co 40metrów o ile się nie myłę, także musiałby powstać kolejny "słup"

Druga sprawa, że pociągnięcie kabla to nie wszystko, bo jak nie ma wolnych portów itp to i tak nie będą mieli gdzie podłączyć tego "kabla".
Prędkość 1 Mb/s
ObrazekObrazek
Prędkość 2 Mb/s
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5026
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: odległość od słupa TPSA

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 16 gru 2011, 20:15

Dogadaj się z jakimś sąsiadem który ma linię TP, postaw u niego na strychu router z wi-fi , do tego u sąsiada antena kierunkowa u ciebie panel i będziesz miał neostradę bez łaski TP, tylko na sprzęt musisz wybulić (a może ktoś się dołoży ? ) i liczyć się z awariami, nic nie jest wieczne, zwłaszcza na dachu ;)
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


ulth
Bywalec
Bywalec
Posty: 519
Rejestracja: 29 lip 2009, 18:43
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: odległość od słupa TPSA

Nieprzeczytany post autor: ulth » 20 gru 2011, 13:51

Dzisiejsza technika bezprzewodowa poszła do przodu, nie ma się co bać o ile robi się to z głową :).

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości