Dawny plan socjalny pytanie

Czyli o internecie w Polsce i na świecie oraz u pozostałych operatorach
Awatar użytkownika

Topic author
Pawele
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 295
Rejestracja: 17 paź 2010, 11:42
Łącze: Neostrada
Numer GG: 1

Dawny plan socjalny pytanie

Nieprzeczytany post autor: Pawele » 18 lut 2012, 16:05

Teraz plan socjalny to już chyba jakiś plan podstawowy, nie wiem posiada bo moja babcia.

I mówi, że ciągle do niej wydzwaniają, że niby "musi" coś zmienić i że ileś tam by drożej płaciła itp itd ona się na tym nie zna i odmawia ale oni ciągle dzwonią.

Na tym planie się nie znam stąd pytam - czy po prostu ktoś jej proponuje jakiś inny plan żeby tylko coś wcisnąć czy trzeba ten plan zmienić? No bo babcia aż tak dużo nie dzwoni i planu zmieniać nie chce, dużo nie płaci i jej to pasuje.
Prędkość 1 Mb/s
ObrazekObrazek
Prędkość 2 Mb/s
ObrazekObrazek


bdkacz
Wiarus
Wiarus
Posty: 3191
Rejestracja: 23 sty 2005, 0:23
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0
Lokalizacja: strefa 44

Re: Dawny plan socjalny pytanie

Nieprzeczytany post autor: bdkacz » 18 lut 2012, 17:38

Od bodaj 1 września zmienili nazwę i podrożał chyba o 4 zł,ale nadal jest w ofercie i nic nie trzeba zmieniać. Albo TP albo jakaś inna firma (Novum bodaj ostatnio ma takie praktyki) na siłę chce babcie skusić na droższy plan :)
Netia LLU + Netgear DGND3700v2:
ObrazekObrazekParametry linii

Awatar użytkownika

Vieslav
Moderator
Moderator
Posty: 965
Rejestracja: 28 lip 2006, 12:30
Łącze: Modem
Numer GG: 0
Lokalizacja: 0-81

Re: Dawny plan socjalny pytanie

Nieprzeczytany post autor: Vieslav » 19 lut 2012, 12:20

Mylisz się, w socjalnym było tylko 15 jednostek taryfikacyjnych do wyboru, w tym nowym masz już kilka usług "gratis" do wyboru. Musisz sobie coś wybrać (m. in. te darmowe 15 jednostek). Podejrzewam, że włączają coś z automatu, bo wielkie zamieszanie by się zrobiło. Najlepiej zobacz na rachunku jak to wygląda albo zapytaj babcie, czy oprócz tych 4zł płaci coś więcej (tzn za połączenia). Pewnie to dzwoni Novum, wycwanili się ostatnio i bardzo dużo ludzi nabierają na te "likwidacje" socjalnego.
Obrazek


bdkacz
Wiarus
Wiarus
Posty: 3191
Rejestracja: 23 sty 2005, 0:23
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0
Lokalizacja: strefa 44

Re: Dawny plan socjalny pytanie

Nieprzeczytany post autor: bdkacz » 19 lut 2012, 12:30

15 jednostek zostało z automatu,nie trzeba ich na nowo aktywować. Największa zmiana to chyba to,że oficjalnie można na nim mieć Neo (a nie tylko BSA/LLU).
Netia LLU + Netgear DGND3700v2:
ObrazekObrazekParametry linii

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości