Czy zmienisz swojego operatora na innego??

Czyli o internecie w Polsce i na świecie oraz u pozostałych operatorach

Czy zmienisz swojego operatora na innego??

TP, przedłużę umowę
8
42%
TP, zrezygnuję
3
16%
BSA (Netia, Multimo, itp...), przedłużę umowę
2
11%
BSA (Netia, Multimo, itp...), zrezygnuję
0
Brak głosów
Netia (Cu, LLU), przedłużę umowę
3
16%
Netia (Cu, LLU), zrezygnuję
2
11%
Lokalny ISP (radiowy, kablowy), przedłużę umowę
0
Brak głosów
Lokalny ISP (radiowy, kablowy), zrezygnuję
1
5%
Kablówka (UPC, Vectra, itp...), przedłużę umowę
0
Brak głosów
Kablówka (UPC, Vectra, itp...), zrezygnuję
0
Brak głosów
 
Liczba głosów: 19


Topic author
Michal K
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Posty: 605
Rejestracja: 07 kwie 2010, 17:53
Numer GG: 0

Czy zmienisz swojego operatora na innego??

Nieprzeczytany post autor: Michal K » 08 cze 2012, 10:51

Ankieta ma na celu sprawdzenie czy jesteś wiernym abonentem.
Możesz napisać dlaczego zostajesz u swojego operatora lub dlaczego zmieniasz. Czy kierujesz się przy wyborze cenami, może prędkościami a może to coś zupełnie innego??
Koniec z Neo i ich 10Mb/s teraz jest:

Obrazek

Play LTE 1800MHz bez umowy 45złmc 100GB limitu :)


bdkacz
Wiarus
Wiarus
Posty: 3191
Rejestracja: 23 sty 2005, 0:23
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0
Lokalizacja: strefa 44

Re: Czy zmienisz swojego operatora na innego??

Nieprzeczytany post autor: bdkacz » 08 cze 2012, 11:12

Przedłużę LLU (a właściwie to zostanę na bezterminowej z ceną terminowej),bo :

- brak DLM'a
- łącze "w górę" tylko dla klientów LLU (obecnie wg strony TP
na moje centrali to 50 osób)
- tryb fast
- target SNR na poziomie 6 db (a nie jak na BSA 8 ) i po zabawie SNRem spokojnie wyciągam synchro na poziomie 24000/1260
- tłumienie (22-23 db) i tak nie pozwala na VDSLa

Ps w ankiecie przy "Netia, zrezygnuję" i "Netia, przedłużę umowę" dopisał bym "(LLU,sieć własna)"
Netia LLU + Netgear DGND3700v2:
ObrazekObrazekParametry linii


Topic author
Michal K
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Posty: 605
Rejestracja: 07 kwie 2010, 17:53
Numer GG: 0

Re: Czy zmienisz swojego operatora na innego??

Nieprzeczytany post autor: Michal K » 08 cze 2012, 11:15

Nie zmieści się juz max to 10 pozycji tak to bym dodał jeszcze LLU
Koniec z Neo i ich 10Mb/s teraz jest:

Obrazek

Play LTE 1800MHz bez umowy 45złmc 100GB limitu :)


bdkacz
Wiarus
Wiarus
Posty: 3191
Rejestracja: 23 sty 2005, 0:23
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0
Lokalizacja: strefa 44

Re: Czy zmienisz swojego operatora na innego??

Nieprzeczytany post autor: bdkacz » 08 cze 2012, 11:18

Nie myślę o dodaniu kolejnych pozycji tylko o dopisaniu tego "(LLU,sieć własna)" obok już istniejących pozycji "Netia, zrezygnuję" i "Netia, przedłużę umowę" tak jak jest dopisane "(Netia, Multimo, itp...)" czy (radiowy, kablowy)
Netia LLU + Netgear DGND3700v2:
ObrazekObrazekParametry linii


mkkot
Bywalec
Bywalec
Posty: 498
Rejestracja: 26 cze 2007, 16:59
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Kontakt:

Re: Czy zmienisz swojego operatora na innego??

Nieprzeczytany post autor: mkkot » 10 cze 2012, 12:49

Zostaję w multimo, bo zmiana opa jest problematyczna. Poza tym nie mam powodu zmieniać. Ceny najniższe, obsługa nie wciska usług jak w netii, jakoś to działa i można migrować na wyższą opcję z resetem dotychczasowej umowy. Nigdzie się nie ruszam.

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5014
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Czy zmienisz swojego operatora na innego??

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 10 cze 2012, 13:01

Lokalnie mam syf, kiłę i ubóstwo. (kabel/radio)
Jest dialog ale wyjście na świat mają z dupy i centrala dalej jak TP, zresztą znajomy ma 200m do centrali (dają max 6 i 40ms , śmiech na sali)
Jest LLU netii ale też centrala dalej i ping 2 razy gorszy jak mam teraz w TP (a podobno fasta dają yhy jasne) albo trafiłem na ciemniaka z BSA(E) nie wnikałem. Poza tym LLU = 2 tygodnie bez neta , jak się uwiną w 2 dni to się zastanowię albo spadać :D

Więc mam w czym przebierać ale wyboru nie mam :lol:

Teraz mam minimalny przeplot na 20tce i będę się go trzymał zębami , nogami i rękami.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


bdkacz
Wiarus
Wiarus
Posty: 3191
Rejestracja: 23 sty 2005, 0:23
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0
Lokalizacja: strefa 44

Re: Czy zmienisz swojego operatora na innego??

Nieprzeczytany post autor: bdkacz » 10 cze 2012, 18:17

Na LLU dają fasta na bank :


Downstream Upstream
D (interleaver depth): 1 1
Delay (msec): 0 0

Na BSA miałem interleaver depth chyba 64 i 16 (nie pamiętam dokładnie) i Delay rzędu 6 4 co w sumie zwiększało ping o 6+4 = 10 ms. Teraz do onetu mam ping rzędu 18-20 ms,a na BSA było 30-32
Netia LLU + Netgear DGND3700v2:
ObrazekObrazekParametry linii

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5014
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Czy zmienisz swojego operatora na innego??

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 10 cze 2012, 18:53

bdkacz pisze:Na LLU dają fasta na bank :


Downstream Upstream
D (interleaver depth): 1 1
Delay (msec): 0 0

Na BSA miałem interleaver depth chyba 64 i 16 (nie pamiętam dokładnie) i Delay rzędu 6 4 co w sumie zwiększało ping o 6+4 = 10 ms. Teraz do onetu mam ping rzędu 18-20 ms,a na BSA było 30-32


No to widocznie to było BSA(E) co ta niewiedza robi z ludźmi ;) bo było prawie 40 do WP (i to na 2Mb) :shock: (wezmę sobie netię - a to obok netii tylko stało ) :D zaznaczam że LLU jest od pól roku czy lepiej , nikt się nie pofatyguje żeby człowieka uświadomić że może mieć No-Limit i inne bajery, no bo po co.

U mnie obecnie
wp 20
onet 28
in4 21

Do bramy 100 kilosów, w sumie to mi chyba zabrało ok 4ms na intera, na faście miałem odpowiednio 15-20ms.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


bdkacz
Wiarus
Wiarus
Posty: 3191
Rejestracja: 23 sty 2005, 0:23
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0
Lokalizacja: strefa 44

Re: Czy zmienisz swojego operatora na innego??

Nieprzeczytany post autor: bdkacz » 10 cze 2012, 19:03

Do wp i www.in4.pl mam po 15ms.

Mnie po ponad pół roku przełączyli na LLU i to po interwencji Karola Wieczorka :)

Powód oficjalny niemigrowania "z automatu" po zamontowaniu DSLAMa od LLU to: za dużo zgłoszonych reklamacji (przez burdel z przejściem na 20 opisywany przeze mnie już na forum)
Netia LLU + Netgear DGND3700v2:
ObrazekObrazekParametry linii

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5014
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Czy zmienisz swojego operatora na innego??

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 10 cze 2012, 19:10

Boże pobłogosław konkurencję i lamerów :) - SNR is Higher.

Życie :)
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Yesteg
Donator
Donator
Posty: 216
Rejestracja: 26 lut 2005, 22:53
Numer GG: 0
Lokalizacja: Pabianice

Re: Czy zmienisz swojego operatora na innego??

Nieprzeczytany post autor: Yesteg » 11 cze 2012, 14:31

Jak w podpisie,koniec umowy i spadam do TOYA,która od 1.06 jest u mnie dostępna.60mbps za podobne pieniądze co 20-ka w TP,no i z tego co widzę w miarę często podnoszą prędkości aby nie stracić zbyt dużo do UPC :)
ByłoObrazekJestObrazek

Awatar użytkownika

Vieslav
Moderator
Moderator
Posty: 966
Rejestracja: 28 lip 2006, 12:30
Łącze: Modem
Numer GG: 0
Lokalizacja: 0-81

Re: Czy zmienisz swojego operatora na innego??

Nieprzeczytany post autor: Vieslav » 11 cze 2012, 17:41

Zostaje w Orange BSA (Freedom). Jak widać moja linia nie pozwala na więcej niż 6mb/s, nie zanosi się aby kiedykolwiek coś pod tym względem się zmieniło a mam internet prawie za darmo - płacę 54zł a i tak 30zł dostaje co miesiąc na komórkę + multibox gold (100 smsów miesięcznie na cały świat).
Obrazek


Topic author
Michal K
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Posty: 605
Rejestracja: 07 kwie 2010, 17:53
Numer GG: 0

Re: Czy zmienisz swojego operatora na innego??

Nieprzeczytany post autor: Michal K » 11 cze 2012, 18:11

A to można jeszcze przedłużać umowy na Freedom??
Koniec z Neo i ich 10Mb/s teraz jest:

Obrazek

Play LTE 1800MHz bez umowy 45złmc 100GB limitu :)


bdkacz
Wiarus
Wiarus
Posty: 3191
Rejestracja: 23 sty 2005, 0:23
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0
Lokalizacja: strefa 44

Re: Czy zmienisz swojego operatora na innego??

Nieprzeczytany post autor: bdkacz » 11 cze 2012, 18:41

Można, z cenami z ostatniej promocji przed debrandingiem czyli tej:)
Netia LLU + Netgear DGND3700v2:
ObrazekObrazekParametry linii


Terra-Nova
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 21 lip 2012, 23:27
Numer GG: 0

Re: Czy zmienisz swojego operatora na innego??

Nieprzeczytany post autor: Terra-Nova » 22 lip 2012, 17:02

Jeśli uda mi się odstąpić od umowy, to na pewno zmienię operatora! Dla mnie niska cena nie jest najwazniejszym kryterium wyboru. Wole zapłacić więcej, ale miec pewność jakosci usługi i odpowiedniego traktowania klienta! Niedawno wpakowałam się w umowę z Netią, niestety na 2 lata! Miał byc internet, telefon i telewizja. Mam tylko telefon! Od miesiąca walczę z biurem obsługi klienta i domagam sie przysłania dekodera Netia Player! Po mojej interwencji, nastapiła dezaktywacja usługi internetowej! swój problem szczegółowo opisałam na forum: viewtopic.php?f=30&t=20603

Jeśli chodzi o jakość połączeń: Mam wyniki testów speedtest i pingtest.

Opis wyników: Łącze 20 Mb/s, router Netia Spot:
Speedtest:
Download 18.20 Mb/s
Upload 0.73 Mb/s
Ping: 25 ms
Grade: B-
ISP. Netia
SERVER: WEJHEROWO

Pingtest:
Line Quality A
Ping 39 ms
Jitter 1 ms
Packet loss 0%
SERVER: Białystok, distance ~ 200 mi
3.3/5

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość