Wybor operatora na telefon stacjonarny

Czyli o internecie w Polsce i na świecie oraz u pozostałych operatorach
VanHelsing
Wiarus
Wiarus
Posty: 2038
Rejestracja: 19 lut 2006, 14:56
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: Wybor operatora na telefon stacjonarny

Nieprzeczytany postautor: VanHelsing » 24 lip 2012, 12:41

@tarinQ
TP dla przedłużających ma Plan startowy za 34zł z 60min przez 18m-cy i 0min przez ostatnie 6m-cy.
Tmobile ma za 35zł, 60min do T i na stacjonarne, ale trudno potem od nich przenieśc numer do innej sieci niż TP.

Jak chcesz zejść niżej, to trzeba kombinować u małych operatorów: nom, novum itp.
Netia - już więcej s[wulg.]ć się nie da

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.


tarinQ
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 130
Rejestracja: 06 lis 2010, 9:56
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Wybor operatora na telefon stacjonarny

Nieprzeczytany postautor: tarinQ » 25 lip 2012, 12:15

Ta oferta Tp cenowo atrakcyjna ale czemu tylko minuty na 18mc a nie 24??;/

Tmobile ma za 35zł, 60min do T i na stacjonarne, ale trudno potem od nich przenieśc numer do innej sieci niż TP.

Można dokładniej?

A może coś jeszcze się znajdzie?

VanHelsing
Wiarus
Wiarus
Posty: 2038
Rejestracja: 19 lut 2006, 14:56
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: Wybor operatora na telefon stacjonarny

Nieprzeczytany postautor: VanHelsing » 25 lip 2012, 12:34

tarinQ pisze:Ta oferta Tp cenowo atrakcyjna ale czemu tylko minuty na 18mc a nie 24??;/

Bo klientowi TP byłoby za dobrze i na koniec trzeba go wydoić.

Można dokładniej?

Tmobile uznaje siebie za pępek świata i jako jedyny duży operator nie podpisała porozumienia MPM: http://hurt-tp.pl/model-przejsc-miedzyo ... kich.phtml
W efekcie zabranie im numeru będzie pewnie drogą przez mękę, ewentualnie może się wiązać z długą przerwą w świadczeniu usługi, o ile w tym czasie nie stracisz tego numeru.
Netia - już więcej s[wulg.]ć się nie da

Nikita_Bennet
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 13
Rejestracja: 02 lip 2004, 17:49
Łącze: Modem
Numer GG: 1277053
Lokalizacja: płn
Kontaktowanie:

Re: Wybor operatora na telefon stacjonarny

Nieprzeczytany postautor: Nikita_Bennet » 27 paź 2012, 15:21

dopnę się do tematu. Kable mam z TPSA.
Kończy mi się umowa w netii na telefon NonStop i chyba 6Megowego ADSLa. Z usługi jestem zadowolony bo reakcja na awarie które w ciągu czterech lat się pojawiły była taka że rano zgłoszony problem z netem i do wieczora rozwiązany. Zresztą tych awarii było chyba z 5. Łącze stabilne, obsluga poza jedną wpadką przy przepisywaniu numeru na mnie bardzo dobra.
Niestety patrząc po ofercie TPSA/Orżnąć wychodzi mi ta netia o 10 złoty drożej czyli przy umowie na 2 lata 240PLN oddaje za nic.
Może coś zle przelgądam i nie potrafię znaleźć sensownej oferty i mi pomożecie?
Poszukuję oferty internetu na kablu TPSA 6-10MB w cenie do 50PLN i telefonu stacjonarnego (żadne neofony czy inne cuda po IP bo w razie braku zasilania stacjonarny telefon ma działać).
Telefon stacjonarny to albo tak aby połączenia w dzień były za free na wszystkie stacjonarne w cenie do 50PLN na miesiąc albo najtańsze podtrzymanie numeru aby szło się do nas dodzwonić. Ogólnie nikt z niego praktycznie nie dzwoni tylko na niego czasami ktoś dzwoni do nas ale patrząc po cenie 35PLN za sam abo i 50PLN za nonstop za dnia to wybieram to drugie ;)

Zależy mi na usłudze wyświetlania numeru osoby dzwoniącej, w netii średnio to działało (obecnie działa).
Nie intersują mnie dawane gratisy jak modemy czy inne gadżety, wolę niższe miesięczne opłaty.
Możecie coś polecić do moich wymagań?

PS:Komóreczki mamy w PLUS i Play ze względu na fatalny zasięg sieci Orange
pzdrwm Nikita_Bennet
nikita_bennet@z.pl
GG#: 1277053

--
"Whether we are based on carbon or on silicon makes no fundamental
difference. We should all be treated with appropriate respect."
Sir A C. Clarke

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.


_Puma_
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Posty: 707
Rejestracja: 06 mar 2005, 11:30
Łącze: Neostrada
Lokalizacja: Chojnice
Kontaktowanie:

Re: Wybor operatora na telefon stacjonarny

Nieprzeczytany postautor: _Puma_ » 27 paź 2012, 15:42

Obecnie masz w Orange DO 10Mb za 49zł + abonament 32,36zł (umowy na 24 miesiące). Identyfikacja numeru jest dodatkowo płatna.

VanHelsing
Wiarus
Wiarus
Posty: 2038
Rejestracja: 19 lut 2006, 14:56
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: Wybor operatora na telefon stacjonarny

Nieprzeczytany postautor: VanHelsing » 27 paź 2012, 15:43

Netia na razie śpi w kwestii NonStop, więc jeżeli kiedyś nie wyrwałeś jakiegoś sensownego pakietu lepiej przenieść numer do TP, a net zostawić w Netii 45zł za "do 10Mb" - jeżeli masz teraz pakiet ciężko będzie rozpakietować.
Telefon do odbierania najtańszy jest chyba w NOM <31zł (30min) + koszt prezentacji numeru.

Można tez odczekać do nowego roku może pojawi się coś ciekawego w Netii w związku ze zrównaniem stawek MTR.
Netia - już więcej s[wulg.]ć się nie da

Nikita_Bennet
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 13
Rejestracja: 02 lip 2004, 17:49
Łącze: Modem
Numer GG: 1277053
Lokalizacja: płn
Kontaktowanie:

Re: Wybor operatora na telefon stacjonarny

Nieprzeczytany postautor: Nikita_Bennet » 27 paź 2012, 15:54

Troszkę to bardziej skomplikowane bo usługa była na firmę ale dopatrzyłem się w przepisach o VAT czegoś co będzie mi się bardziej opłacało jak będę dostawał fakturę na klienta indywidualnego wiec dokonałem odpisania NIP itp i abo mam na firmę ale bez NIP. Tak więc jestem zmuszony do podpisania nowej umowy, rozpakietować się tego co mam nie da.
Porównuję usługi i tak jak pisze _Puma_ za niecałe 90PLN mam neta 10MB + normalny telefon bez minut co jest tańsze w netii bo tam wychodzi mi 100PLN bez prezentacji numeru.

NOM - byłiśmy i dziękuję za ich usługi ;)

PS: dane z routerka
Downstream Upstream
SNR Margin: 24.0 21.0 db
Line Attenuation : 5.5 6.5 db
Data Rate : 7456 640 kbps
Max Rate : 12684 1216 kbps
CRC : 2 40
pzdrwm Nikita_Bennet
nikita_bennet@z.pl
GG#: 1277053

--
"Whether we are based on carbon or on silicon makes no fundamental
difference. We should all be treated with appropriate respect."
Sir A C. Clarke

VanHelsing
Wiarus
Wiarus
Posty: 2038
Rejestracja: 19 lut 2006, 14:56
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: Wybor operatora na telefon stacjonarny

Nieprzeczytany postautor: VanHelsing » 27 paź 2012, 16:05

@Nikita_Bennet
Rozpakietować zawsze się da, ale będzie przerwa w necie (chyba że Netia już zmądrzała i dział utrzymania klienta może to inaczej załatwić).
Gdybyś przeniósł sam telefon do TP za <100zł miałbyś odpowiednik NonStop Świat + prezentacja + 10Mb w Netii.
5zł drożej jak przeniesiesz obie usługi, ale Neo jest gorsze (problemy z youtube itp.).
Netia - już więcej s[wulg.]ć się nie da

Nikita_Bennet
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 13
Rejestracja: 02 lip 2004, 17:49
Łącze: Modem
Numer GG: 1277053
Lokalizacja: płn
Kontaktowanie:

Re: Wybor operatora na telefon stacjonarny

Nieprzeczytany postautor: Nikita_Bennet » 27 paź 2012, 16:22

tylko że neta mam dla firm ;)
odpisany został NIP.
Przerwa w necie = ból.
Wątpię aby mogło to tak pozostać bo z obecnym rabatem to łącze mam za 39netto

Dział utrzymania klienta raczej leży bo mają umowę w obecnej lokalizacji od ponad 4 lat i jakoś obecnie (tak od 4 miechów) nie chcą nic odpowiedniego dla mnie zaproponować.
pzdrwm Nikita_Bennet
nikita_bennet@z.pl
GG#: 1277053

--
"Whether we are based on carbon or on silicon makes no fundamental
difference. We should all be treated with appropriate respect."
Sir A C. Clarke

Nikita_Bennet
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 13
Rejestracja: 02 lip 2004, 17:49
Łącze: Modem
Numer GG: 1277053
Lokalizacja: płn
Kontaktowanie:

Re: Wybor operatora na telefon stacjonarny

Nieprzeczytany postautor: Nikita_Bennet » 27 paź 2012, 18:31

ten tego i tamtego - możesz coś powiedzieć o rozpakietowaniu?
W sumie to ten net z netii mi odpowiada a faktycznie telefon bym zapakował do tpsa za 32 pln z groszem + prezentacja numeru.
Po niedzieli dzwonię do netii że chcę rozpakietować, obaczymy co powiedzą.
pzdrwm Nikita_Bennet
nikita_bennet@z.pl
GG#: 1277053

--
"Whether we are based on carbon or on silicon makes no fundamental
difference. We should all be treated with appropriate respect."
Sir A C. Clarke

VanHelsing
Wiarus
Wiarus
Posty: 2038
Rejestracja: 19 lut 2006, 14:56
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: Wybor operatora na telefon stacjonarny

Nieprzeczytany postautor: VanHelsing » 27 paź 2012, 19:27

@Nikita_Bennet
Jak zlecisz przeniesienie numeru, to według durnych procedur Netii rozwiąże się też umowa na Net.
Chyba że ktoś oddzwoni i zaproponuje przedłużenie Netu.
Czyli w najgorszym przypadku będziesz musiał jeszcze raz zamówić.

Napisz przez formularz przedłużenia umowy pod ofertą (tam najwięcej mogą, nie przez telefon) że interesuje cię telefon do odbierania.
To może w pakiecie dadzą coś za ~30zł.

Możesz jeszcze zapytać UKE (nawet w formie skargi), czy w ogóle mogą nie chcieć rozpakietować, skoro w regulaminie promocji są ceny za oddzielne usługi. Ewentualnie podejść do rejonowego rzecznika konsumentów, niech rzuci okiem na regulamin i wysmaruje pismo do Netii.

Już nieraz się okazywało że różne rzeczy jednak są możliwe.
Netia - już więcej s[wulg.]ć się nie da

Nikita_Bennet
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 13
Rejestracja: 02 lip 2004, 17:49
Łącze: Modem
Numer GG: 1277053
Lokalizacja: płn
Kontaktowanie:

Re: Wybor operatora na telefon stacjonarny

Nieprzeczytany postautor: Nikita_Bennet » 27 paź 2012, 23:14

thx, po niedzieli trzeba będzie podzwonić ;)
pzdrwm Nikita_Bennet
nikita_bennet@z.pl
GG#: 1277053

--
"Whether we are based on carbon or on silicon makes no fundamental
difference. We should all be treated with appropriate respect."
Sir A C. Clarke

Nikita_Bennet
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 13
Rejestracja: 02 lip 2004, 17:49
Łącze: Modem
Numer GG: 1277053
Lokalizacja: płn
Kontaktowanie:

Re: Wybor operatora na telefon stacjonarny

Nieprzeczytany postautor: Nikita_Bennet » 30 paź 2012, 13:16

stanęło na dziale podtrzymania klienta i:
- net do 10 MB,
- telefon 30 + prezentacja (i nie jest to żaden neofon),
- e-faktura
i niby wszystko za 80,80+ 3 z kawałkiem za wyświetlenie nr osoby dzwoniącej miesięcznie plus chyba dwa miechy neta za 1pln.
Czekam na następną fakturę i jeżeli nie będzie na niej byków to mam oddzwonić a oferta będzie czekała.


Pytałem też o to czy po zawarciu nowej umowy na 24 miesiące a raczej po jej zakończeniu umowa przejdzie automatycznie na czas nieokreślony z 30 dniowym okresem wypowiedzenia czy też automatycznie o rok się przedłuży - pani z działu podtrzymania klienta powiedziała że na czas nieokreślony i 30 dniowy okres wypowiedzenia.
Gryzie to się trochę z tym co dowiedziałem się w na infolinii bo tam padło, że w przypadku braku rezygnacji, umowa jest automatycznie przedłużana o 12 miesięcy.
pzdrwm Nikita_Bennet
nikita_bennet@z.pl
GG#: 1277053

--
"Whether we are based on carbon or on silicon makes no fundamental
difference. We should all be treated with appropriate respect."
Sir A C. Clarke

VanHelsing
Wiarus
Wiarus
Posty: 2038
Rejestracja: 19 lut 2006, 14:56
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: Wybor operatora na telefon stacjonarny

Nieprzeczytany postautor: VanHelsing » 30 paź 2012, 13:40

Czyli nic ciekawego.
Bo 10Mb za 45,9zł i 30min za 35zł to standard (kiedyś za tyle dawali 60min.).

Jeżeli teraz podpisze na 100% będziesz miał auto przedłużenie.
Ostatnio zmieniony 30 paź 2012, 13:45 przez VanHelsing, łącznie zmieniany 1 raz.
Netia - już więcej s[wulg.]ć się nie da

bdkacz
Wiarus
Wiarus
Posty: 3191
Rejestracja: 23 sty 2005, 0:23
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0
Lokalizacja: strefa 44

Re: Wybor operatora na telefon stacjonarny

Nieprzeczytany postautor: bdkacz » 30 paź 2012, 13:43

Czy ja wiem czy to rewelacja..wg tego pdf'a http://www.netia.pl/files/oferta/Zalacz ... V_WWW_.pdf za 85 z kawałkiem można mieć na BSA net do 10 + telefon wieczory i weekendy,a na LLU za 75,9 net do 20 + w/w tel.

A za 80,80 masz bez pakietowania net do 10 (do 20 na LLU) i LT30, bo tak "goły" net do 10 (20 na LLU) to 45,9 + "goły" LT30 za 34,9 razem 80,8. Jedyne co CI dał dział utrzymania to dodatkowy m-c za 1 zł.
Netia LLU + Netgear DGND3700v2:
ObrazekObrazekParametry linii

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.



Wróć do „Operatorzy”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości