Czy można wygrać z Netią?

Czyli o internecie w Polsce i na świecie oraz u pozostałych operatorach
Awatar użytkownika

Vieslav
Moderator
Moderator
Posty: 965
Rejestracja: 28 lip 2006, 12:30
Łącze: Modem
Numer GG: 0
Lokalizacja: 0-81

Re: Czy można wygrać z Netią?

Nieprzeczytany post autor: Vieslav » 22 lip 2012, 23:00

Terra-Nova pisze:Zeznania myli Netia! Na skantarek.netia.pl jest informacja, że łącze nalezy do Orange a na infolinii twierdzą, że do Netii. W umowie nie jest wyszczególnione urządzenie (mam taki dziwny zwyczaj, że zawsze bardzo szczegółowo czytam umowy)!

To ty nie wiesz, co masz w domu? :shock: Bym ci swój kabel pod komputer podczepił i nie wiedziałabyś od czego to? :)
Dobra, w takim razie jakie urządzenie jest na umowie? Fakt, infolinia Netii ostatnimi czasy spadła do poziomu infolinii neostrady, ale są jeszcze ludzie, który chcą coś zrobić.
Obrazek

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4985
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Czy można wygrać z Netią?

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 22 lip 2012, 23:04

Vieslav pisze:
Terra-Nova pisze:Zeznania myli Netia! Na skantarek.netia.pl jest informacja, że łącze nalezy do Orange a na infolinii twierdzą, że do Netii. W umowie nie jest wyszczególnione urządzenie (mam taki dziwny zwyczaj, że zawsze bardzo szczegółowo czytam umowy)!

To ty nie wiesz, co masz w domu? :shock: Bym ci swój kabel pod komputer podczepił i nie wiedziałabyś od czego to? :)
Dobra, w takim razie jakie urządzenie jest na umowie? Fakt, infolinia Netii ostatnimi czasy spadła do poziomu infolinii neostrady, ale są jeszcze ludzie, który chcą coś zrobić.


Skantarek głupieje jak telefon jest WLR, wiem bo sam mam ;)
Wychodzi na to że linia jednak jest Orange a nie Netii.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
Terra-Nova
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 21 lip 2012, 23:27
Numer GG: 0

Re: Czy można wygrać z Netią?

Nieprzeczytany post autor: Terra-Nova » 22 lip 2012, 23:20

W umowie nie figuruje urządzenie!!!
Jestem modelką a to takie czarne pudełko podobne do tego, w którym trzymam kosmetki ;-)
A serio, to mam Netia Spot, zgodnie z tym, co Pańcia mi zaoferowała, a problem tkwi w tym, że zamiast dekodera, Pańcia chce mi przysłać drugi router (Technicolor). Infolinia twierdzi że Netia Spot nie może u mnie działać! A działa! Nawet po dezaktywacji usługi dostępu do internetu! To przebija nawet paradoks kota Schrödingera!!!
Przecietny uzytkownik nie musi znac róznicy pomiędzy ADSL i VDSL i nie musi wiedziec, co to jest LLU!
Chcesz sie licytowac wiedzą? Może przejdziemy do innej dziedziny? Wiesz, czym się rózni Pseudoterranova od Contracaecum? Możesz poszukać w google...

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4985
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Czy można wygrać z Netią?

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 22 lip 2012, 23:23

Terra-Nova pisze:W umowie nie figuruje urządzenie!!!
Jestem modelką a to takie czarne pudełko podobne do tego, w którym trzymam kosmetki ;-)
A serio, to mam Netia Spot, zgodnie z tym, co Pańcia mi zaoferowała, a problem tkwi w tym, że zamiast dekodera, Pańcia chce mi przysłać drugi router (Technicolor). Infolinia twierdzi że Netia Spot nie może u mnie działać! A działa! Nawet po dezaktywacji usługi dostępu do internetu! To przebija nawet paradoks kota Schrödingera!!!
Przecietny uzytkownik nie musi znac róznicy pomiędzy ADSL i VDSL i nie musi wiedziec, co to jest LLU!
Chcesz sie licytowac wiedzą? Może przejdziemy do innej dziedziny? Wiesz, czym się rózni Pseudoterranova od Contracaecum? Możesz poszukać w google...


A to ci dowcipna modelka astrolog , dowcipna i wyszczekana , a co ! :D

p.s. Najszybciej ustalisz czyja jest linia jak popatrzysz na naklejki na "puszkach". (na ścianie, przy chodniku...)
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
Terra-Nova
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 21 lip 2012, 23:27
Numer GG: 0

Re: Czy można wygrać z Netią?

Nieprzeczytany post autor: Terra-Nova » 22 lip 2012, 23:29

Patrzę w niebo, nie obsewuję chodników a jedyne puszki jakie mnie interesuja mają bursztynowa zawartość...

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4985
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Czy można wygrać z Netią?

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 22 lip 2012, 23:34

Terra-Nova pisze:Patrzę w niebo, nie obsewuję chodników a jedyne puszki jakie mnie interesuja mają bursztynowa zawartość...


Czasami nie ma wyjścia, albo ciemna masa na infolinii albo inwencja własna.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
Terra-Nova
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 21 lip 2012, 23:27
Numer GG: 0

Re: Czy można wygrać z Netią?

Nieprzeczytany post autor: Terra-Nova » 22 lip 2012, 23:41

A gdzie taka puszka jest? Mam coś takiego w piwnicy, ale nie wiem, czy to TO! I co jest na takiej puszce napisane?

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4985
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Czy można wygrać z Netią?

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 22 lip 2012, 23:53

Jak w piwnicy to jest stara !! , nowe instalacje idą korytarzami , skoro jest stara to jest najprawdopodobniej TP(Orange) .

Najczęściej wygląda jak metalowa skrzynka i ma jakąś naklejkę (Tp, Netia, Dialog...)
Obrazek
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
Terra-Nova
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 21 lip 2012, 23:27
Numer GG: 0

Re: Czy można wygrać z Netią?

Nieprzeczytany post autor: Terra-Nova » 23 lip 2012, 0:02

Mam nowe wyzwanie! Jak wytropić puszkę ;-) W piwnicy było coś takiego. Budynek jest dośc nowy (10 lat). Jeśli w piwnicy będzie tylko TP, to gdzie mam dalej szukać? Dobrze. że to taka "przyziemna" dziedzina i nie trzeba chodzic po dachach!

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4985
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Czy można wygrać z Netią?

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 23 lip 2012, 0:05

10 lat temu to netii w polsce chyba nie było ;) dopiero coś się komuś śniło.... tzn było TELE2 ;) tak samo posrane jak netia.

Wyłącz wszystko co używa internet, w start>uruchom wpisz cmd, w czarnym oknie wpisz ping onet.pl

Poznamy czyja to centrala. :lol:
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
Terra-Nova
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 21 lip 2012, 23:27
Numer GG: 0

Re: Czy można wygrać z Netią?

Nieprzeczytany post autor: Terra-Nova » 23 lip 2012, 0:08

Jeśli się nie mylę, to netia wykupiła część łączy od orange

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4985
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Czy można wygrać z Netią?

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 23 lip 2012, 0:10

I tak nic to nie zmienia w sprawie nie wysłanego playera :D ale to szczegół Obrazek
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
Terra-Nova
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 21 lip 2012, 23:27
Numer GG: 0

Re: Czy można wygrać z Netią?

Nieprzeczytany post autor: Terra-Nova » 23 lip 2012, 0:16

Jedna Pańcia z infolinii twierdzila, że Technicolor jest do odbioru telewizji Spodziewam się, że dzieki netii wkrotce zostanę szcząliwą posiadaczką dwóch routerów!

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4985
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Czy można wygrać z Netią?

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 23 lip 2012, 0:18

Jak już wcześniej pisałem playerowi obojętnie do czego będzie podłączony, można mieć nawet prywatny router . Pańcia chyba zjadła o jednego BigMaca za dużo i dopadła ją demencja z powodu miażdżycy naczyń mózgowych.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
Terra-Nova
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 21 lip 2012, 23:27
Numer GG: 0

Re: Czy można wygrać z Netią?

Nieprzeczytany post autor: Terra-Nova » 23 lip 2012, 0:23

Gdyby chociaz mieli jakis dział pracy chronionej dla osób z upośledzeniem umysłowym...

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość