Czy można wygrać z Netią?

Czyli o internecie w Polsce i na świecie oraz u pozostałych operatorach

Topic author
Terra-Nova
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 21 lip 2012, 23:27
Numer GG: 0

Re: Czy można wygrać z Netią?

Nieprzeczytany post autor: Terra-Nova » 23 lip 2012, 17:20

Oto ciąg dalszy tej historii:
Dziś, po interwencji Miłej Pani z Netii, odwiedził mnie instalator w celu podłączenia Netia Playera. Miła Pani prosiła, żeby odłączył dotychczas używany Netia Spot (router nr1) i podłączył przywieziony przez instalatora inny egzemplarz tego urządzenia (router nr 2) (technik musiał zainstalować te urządzenia, które figurowały na zleceniu). Router nr 1 miałam przekazać kurierowi, który odbierze go w przyszłym tygodniu. Przed chwilą technik zakończył i instalację urządzeń. Zgodnie z wcześniejszą informacją od Miłej Pani, odłączył dotychczasowy router nr1 i podłączył przywieziony ze sobą router nr 2. Jednak po konsultacji z Netią, otrzymał polecenie odłączenie routera nr 2 i ponowne podłączenie routera nr 1!!!! Następnie technik podłączył Netia Player. Po kolejnej rozmowie z Netią, instalator poprosił mnie żebym usiadła i wzięła głęboki oddech a następnie przekazał mi informację, że …. otrzymam kolejne urządzenie (router Netia Spot nr 3), które otrzymam pocztą kurierską a kurier odbierze ode mnie router nr 1!!!! Ha ha ha!!!! Dawno tak się nie uśmiałam ;-) Jaka szkoda, że Stanisław Bareja już nie żyje! To doskonały materiał na scenariusz komedii p.t. Matrix po polsku :-D

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4985
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Czy można wygrać z Netią?

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 23 lip 2012, 17:28

Terra-Nova pisze:Oto ciąg dalszy tej historii:
Dziś, po interwencji Miłej Pani z Netii, odwiedził mnie instalator w celu podłączenia Netia Playera. Miła Pani prosiła, żeby odłączył dotychczas używany Netia Spot (router nr1) i podłączył przywieziony przez instalatora inny egzemplarz tego urządzenia (router nr 2) (technik musiał zainstalować te urządzenia, które figurowały na zleceniu). Router nr 1 miałam przekazać kurierowi, który odbierze go w przyszłym tygodniu. Przed chwilą technik zakończył i instalację urządzeń. Zgodnie z wcześniejszą informacją od Miłej Pani, odłączył dotychczasowy router nr1 i podłączył przywieziony ze sobą router nr 2. Jednak po konsultacji z Netią, otrzymał polecenie odłączenie routera nr 2 i ponowne podłączenie routera nr 1!!!! Następnie technik podłączył Netia Player. Po kolejnej rozmowie z Netią, instalator poprosił mnie żebym usiadła i wzięła głęboki oddech a następnie przekazał mi informację, że …. otrzymam kolejne urządzenie (router Netia Spot nr 3), które otrzymam pocztą kurierską a kurier odbierze ode mnie router nr 1!!!! Ha ha ha!!!! Dawno tak się nie uśmiałam ;-) Jaka szkoda, że Stanisław Bareja już nie żyje! To doskonały materiał na scenariusz komedii p.t. Matrix po polsku :-D



Co to ma do cholery wspólnego z playerem :lol: Technik chyba tak samo ogarnięty jak te konsultantki... NIC nie musiał odłączać , widocznie tylko potrafi wykonywać polecenia jak cyrkowa małpa, ciekawe jak by mu wyszła sztuczka z wkładaniem banana w .... .... "bo mu kazali". :lol:
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
Terra-Nova
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 21 lip 2012, 23:27
Numer GG: 0

Re: Czy można wygrać z Netią?

Nieprzeczytany post autor: Terra-Nova » 23 lip 2012, 17:38

Technik był w porządku!!!!! To nie jego wina, tylko Netii! Takie polecenie mu wydano i tak zrobił! Byłam świadkiem jego rozmowy z tą rozkoszną firmą! Popłakałam sie ze smiechu!!!!

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4985
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Czy można wygrać z Netią?

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 23 lip 2012, 17:39

Może i był w porządku ale nie do końca wiedziała co robi i po co ;) a to nie w porządku .
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
Terra-Nova
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 21 lip 2012, 23:27
Numer GG: 0

Re: Czy można wygrać z Netią?

Nieprzeczytany post autor: Terra-Nova » 23 lip 2012, 17:44

Dzięki temu odkryłam jeszcze inne znaczenie powiedzonka "do trzech razy sztuka" i "zliczyć do trzech"!
Boh Trojcu Ljubit :-) My name is Trinity ;-)

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4985
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Czy można wygrać z Netią?

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 23 lip 2012, 17:48

Połknij niebieską tabletkę, uśniesz, obudzisz się we własnym łóżku i uwierzysz w co zechcesz.
Obrazek
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
Terra-Nova
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 21 lip 2012, 23:27
Numer GG: 0

Re: Czy można wygrać z Netią?

Nieprzeczytany post autor: Terra-Nova » 23 lip 2012, 17:50

Aaaaaaaaa! Ałaaaaaaa! Właśnie dostałam sms z firmy kurierskiej z numerem przesyłki!!! Zgadnij, co to???? Ciekawe, jak mi to dostarczą, bo ja jutro o 6.30 wylatuję do Transylwanii! Na miotle ;-) Będą to-to teleportować? A może powinnam zostawić klucz pod wycieraczką?

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4985
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Czy można wygrać z Netią?

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 23 lip 2012, 17:52

Zadzwoń do kuriera powiedz żeby dynks zostawił u sąsiadki ;)
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
Terra-Nova
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 21 lip 2012, 23:27
Numer GG: 0

Re: Czy można wygrać z Netią?

Nieprzeczytany post autor: Terra-Nova » 23 lip 2012, 17:56

Teraz to ja mam ich w d.... Dziś informowałam Pańcie że wyjeżdżam i będę dostępna jedynie mailowo! Uważam, że to i tak wielka uprzejmość z mojej strony, bo nie mam obowiązku zawiadamiać Netii o swoich planach wyjazdowych!
Poza tym niewiadomo, co jest w tej paczce! Może jakaś niespodzianka? Np Techcnicolor (czyli "dekoder" wg niektórych konsultantow)
Aaa, zapomniałam napisać, że Spot nr 1 chodził do tej pory na VDSL!!! I działał :-)

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4985
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Czy można wygrać z Netią?

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 23 lip 2012, 18:06

Nie możliwe żebyś na VDSLu miała tylko 18,5Mb ;) znowu "coś się komuś pomyliło" .
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


VanHelsing
Wiarus
Wiarus
Posty: 2038
Rejestracja: 19 lut 2006, 14:56
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: Czy można wygrać z Netią?

Nieprzeczytany post autor: VanHelsing » 23 lip 2012, 18:19

Albo to karta VDSL pracująca w trybie multi-mode i dlatego Netia Spot (ADSL) się połączył.
Na linii Netii niema widełek.
To by wyjaśniało czemu tak usilnie chcieli wcisnąć Technicolora.
Netia - już więcej s[wulg.]ć się nie da


Topic author
Terra-Nova
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 21 lip 2012, 23:27
Numer GG: 0

Re: Czy można wygrać z Netią?

Nieprzeczytany post autor: Terra-Nova » 23 lip 2012, 21:37

a ja dostałam kolejnego smsa, z informacją o wysłaniu kolejnego urządzenia !!!! Nie wiem, czy w najbliższym czasie mogę spodziewać się „inwazji” routerów? - Netia Spot i Technicolor, do wyboru do „techni-koloru”! Jeśli Netia utrzyma tempo wysyłki na poziomie 2 routerów dziennie, to do końca tygodnia może się ich uzbierać całkiem sporo! Może kolejne dekodery też będą wysyłane? Nie dysponuję powierzchnią magazynową!

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4985
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Czy można wygrać z Netią?

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 23 lip 2012, 21:50

Terra-Nova pisze:a ja dostałam kolejnego smsa, z informacją o wysłaniu kolejnego urządzenia !!!! Nie wiem, czy w najbliższym czasie mogę spodziewać się „inwazji” routerów? - Netia Spot i Technicolor, do wyboru do „techni-koloru”! Jeśli Netia utrzyma tempo wysyłki na poziomie 2 routerów dziennie, to do końca tygodnia może się ich uzbierać całkiem sporo! Może kolejne dekodery też będą wysyłane? Nie dysponuję powierzchnią magazynową!


Dowcipnisio kurier wysyła dwa smsy, zobacz numery paczek w smsach czy te same :lol:.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
Terra-Nova
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 21 lip 2012, 23:27
Numer GG: 0

Re: Czy można wygrać z Netią?

Nieprzeczytany post autor: Terra-Nova » 23 lip 2012, 21:52

Juz sprawdzałam! Są różne!

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4985
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Czy można wygrać z Netią?

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 23 lip 2012, 21:55

Jeden kurier ma dostarczyć i odebrać , drugi....... może dowiezie relanium ?? ;)
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość