>> Strefy dostępu Multimo <<

Tablica o Multimo wprowadzonym przez GTS Energis

Topic author
vasil7
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 139
Rejestracja: 02 lut 2007, 18:33
Numer GG: 0
Lokalizacja: wlkp

>> Strefy dostępu Multimo <<

Nieprzeczytany post autor: vasil7 » 05 lut 2007, 11:34

Właśnie rozmawialem z bardzo miłą panią Wink na infolini i mam wrażenie że bardzo dobrze poinformowaną, o tym jaki jest przybliżony czas przyłączania kolejnych stref.

No więc tak, jesli chodzi o strefę ZIELONĄ to powiedziała że to jest tylko kwestią czasu i że do końca lutego cała strefa zielona powinna być już podłączona (juz w tej chwili dostęp do multimo poszerzył sie o kilka "numerów" sterfy zielonej)

Gorzej wygląda ze strefą NIEBIESKA (gdzie i ja jestem Sad ) otóż dowiedziałem sie że koniec marca to jest tylko czas przybliżony, że z tą strefą bedzie cieżko bo TPsa nie chce ich wpóścić tam i nie mogą sie dogadać z tymi ido.... z Telekomuny Mad czyli poprostu jak narazie rzeczywista data przyłaczenia strefy niebieskiej jest niewidoma Confused

Mam wrażenie że TPsa nie chce wpóścić nowych operatorów na zachód kraju gdyż tam możliwe że ma dużą wiekszość klientów neostrady, NET 24 miałbyć u mnie od 1 lutego a przesuneli już na 1 marca Confused
Możliwe że po 15 lutego wszystko się wyjaśni! Ale czy napewno Exclamation Exclamation Question Question Confused

Pozdrawiam!


ania9020
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 7
Rejestracja: 03 lut 2007, 20:25

Nieprzeczytany post autor: ania9020 » 05 lut 2007, 21:56

Nie martw się ja mam ten sam problem, bo też jestem z wlkp, tutaj internet jest do tyłu niestety Crying or Very sad


cimi
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 79
Rejestracja: 04 lis 2006, 19:23
Numer GG: 0
Lokalizacja: ...

Nieprzeczytany post autor: cimi » 05 lut 2007, 22:10

Same here.

W sumie to całkiem prawdopodobne, że na zachodzie mają dużo klientów, chociażby patrząc na to, jak są tu ostatnio masakrycznie przeciążone centrale.


ania9020
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 7
Rejestracja: 03 lut 2007, 20:25

Nieprzeczytany post autor: ania9020 » 05 lut 2007, 22:14

Może ktoś mi powie co mam zrobić? Mam neo 128 normalnie masakra. I skąd mam teraz wiedziec czy jak zamówie sobie netie 1 mb to czy będę miała możliwości techniczne???


mantoch
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 48
Rejestracja: 07 sty 2007, 23:18
Numer GG: 0
Lokalizacja: Polska

Nieprzeczytany post autor: mantoch » 07 lut 2007, 12:13

Sprawa ma się następująco. TP podniesie Ci bezpłatnie przepustowość do 256 kb/s, więc jeśli Ci to wystarczy to nie kombinuj Wink W dużym mieście mieszkasz czy w małej miejscowości? Daleko masz do centrali? Sąsiedzi może korzystają z Neostrady 1 Mb/s lub wyższej?


ania9020
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 7
Rejestracja: 03 lut 2007, 20:25

Nieprzeczytany post autor: ania9020 » 07 lut 2007, 14:11

Nie odpowiada mi ta oferta neo, że podniosą mi tylko do 256 za które będę płaciła 59 zł tyle co teraz, a w netii mam za 64 zł 1 mb na 12 miesięcy. Mieszkam w małej miejscowości, do centrali u nas mam jakieś 20 km. A sąsiedzi mają 512 i 1 mb liveboxa. To skąd mam wiedzieć czy będą możliwości technicze :-/ wróżką nie jestem Crying or Very sad


Pleban
Weteran
Weteran
Posty: 1283
Rejestracja: 05 mar 2005, 12:58
Łącze: UPC Fiber Power
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Pleban » 07 lut 2007, 14:37

Zamów sobie wywiad techniczny.
Posiadane łącze: TwójDom
Posiadany modem: Arris TM502b


ania9020
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 7
Rejestracja: 03 lut 2007, 20:25

Nieprzeczytany post autor: ania9020 » 07 lut 2007, 14:41

To jest żart czy poważnie mówisz???


Pleban
Weteran
Weteran
Posty: 1283
Rejestracja: 05 mar 2005, 12:58
Łącze: UPC Fiber Power
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Pleban » 07 lut 2007, 14:53

Poważnie... Confused
Posiadane łącze: TwójDom
Posiadany modem: Arris TM502b


mantoch
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 48
Rejestracja: 07 sty 2007, 23:18
Numer GG: 0
Lokalizacja: Polska

Nieprzeczytany post autor: mantoch » 07 lut 2007, 14:54

Jeżeli u sąsiada bezproblemowo działa Neostrada 1 Mb/s to i u Ciebie też będzie działać. Chyba, że Ci od Netii coś ubzdurają i powiedzą, że nie możesz założyć. Zdarzały się takie przypadki Sad


bdkacz
Wiarus
Wiarus
Posty: 3191
Rejestracja: 23 sty 2005, 0:23
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0
Lokalizacja: strefa 44

Nieprzeczytany post autor: bdkacz » 07 lut 2007, 14:58

mantoch pisze:Chyba, że Ci od Netii coś ubzdurają i powiedzą, że nie możesz założyć. Zdarzały się takie przypadki Sad


To nie CI z Netii sobie coś ubzdurowują tylko TP na pytanie Netii czy są warunki odpowiada, że nie. A co do tego, że jak obok chodzi to ja bym nie ryzykował takich stwierdzeń, bo dziewczyna może mieć gdzieś kabel walnięty i jej to, że sąsiad ma nowy/lepszy kabel niewiele pomoże...
Netia LLU + Netgear DGND3700v2:
ObrazekObrazekParametry linii


ania9020
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 7
Rejestracja: 03 lut 2007, 20:25

Nieprzeczytany post autor: ania9020 » 07 lut 2007, 15:16

Dobrze, dziękuje wam za odpowiedzi Smile


czarek09
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 9
Rejestracja: 11 lut 2007, 13:45

Nieprzeczytany post autor: czarek09 » 25 lut 2007, 22:59

jest ktoś ze strefy 87?
jeśli tak to czy komuś już odłączyli neo?


giecik
Moderator
Moderator
Posty: 2134
Rejestracja: 05 sie 2004, 9:59
Lokalizacja: Pisz

Nieprzeczytany post autor: giecik » 25 lut 2007, 23:16

ania9020 pisze:zamówie sobie netie

bdkacz pisze:To nie CI z Netii

mantoch pisze:że Ci od Netii

ania9020 pisze:a w netii

To temat o Multimo więc nie rozumiem dlaczego mówicie o Netii


czarek09 pisze:jest ktoś ze strefy 87?
jeśli tak to czy komuś już odłączyli neo?

Jest
Odłączyli mi neo 15 lutego
Posiadane łącze: IT-Gemini 50 Mbit (lokalny)
Posiadany router: Asus RT-AC68U (tomato)
Obrazek


czarek09
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 9
Rejestracja: 11 lut 2007, 13:45

Nieprzeczytany post autor: czarek09 » 26 lut 2007, 1:02

ciekawe od czego to zależy...
ja zamówiłem multimo 30.01 odesłałem umowę 9.02, a zrezygnowałem z neo 13.02
jak do tej pory neo działa,
w "zgłoszone awarie i reklamacje" mam zapytanie do TP 14.02.2007 w realizacji...

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości