Jak skonfigurowac multimo

Tablica o Multimo wprowadzonym przez GTS Energis

Topic author
nell
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 7
Rejestracja: 10 mar 2007, 16:10

Jak skonfigurowac multimo

Nieprzeczytany post autor: nell » 10 mar 2007, 16:17

Witam

Na wstepie chcialabym zaznaczyc ze jestem calkiem zielona w te klocki. Wczesniej mialam neostrade, ktos inny mi to wszytsko wczesniej konfigurowal. Dzis telefonicznie dostalam login i pass na multimo, ale nie moge sie polaczyc na ta strone startowa. Cos mam nie tak. Na pomoc techniczna nie jestem w stanie sie dodzwonic.
Prosze o jakies wskazowki.
Pozdrawiam


growl
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 25
Rejestracja: 01 lut 2004, 20:49
Numer GG: 0
Lokalizacja: K-ów
Kontakt:

Re: Jak skonfigurowac multimo

Nieprzeczytany post autor: growl » 10 mar 2007, 16:25

tutaj masz wszystko napisane

http://www.multimo.pl/konfiguracja.html

Awatar użytkownika

YoKi
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 124
Rejestracja: 08 mar 2007, 16:54
Łącze: Net24
Lokalizacja: Łukow albo jak kto woli UKF
Kontakt:

Re: Jak skonfigurowac multimo

Nieprzeczytany post autor: YoKi » 10 mar 2007, 16:26

Witam

a dane modemu ustawiles tak??

* Encapsulacja: PPPoE
* Multiplex: LLC
* VPI: 0
* VCI: 35
Rezygnacja z MULTIMO 27 marca
neo 2048 ktora narazie chodzi jak 256 Sad... Sad


Topic author
nell
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 7
Rejestracja: 10 mar 2007, 16:10

Re: Jak skonfigurowac multimo

Nieprzeczytany post autor: nell » 10 mar 2007, 16:46

dzieki wielkie ^^
testuje sobie nowe lacze :p
pozdrawiam ^^

Awatar użytkownika

YoKi
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 124
Rejestracja: 08 mar 2007, 16:54
Łącze: Net24
Lokalizacja: Łukow albo jak kto woli UKF
Kontakt:

Re: Jak skonfigurowac multimo

Nieprzeczytany post autor: YoKi » 10 mar 2007, 16:50

Kolego to napisz wrazenia...jakie pingi jak to chodzi jaka masz predkosc i jaka strefa numeracyjna Wink
Rezygnacja z MULTIMO 27 marca
neo 2048 ktora narazie chodzi jak 256 Sad... Sad


Topic author
nell
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 7
Rejestracja: 10 mar 2007, 16:10

Re: Jak skonfigurowac multimo

Nieprzeczytany post autor: nell » 10 mar 2007, 16:54

kolezanko, jak juz :p
strefa numeracyjna 012 - Krakow
Badanie http://www.onet.pl [213.180.130.200] z uzyciem 32 bajtów danych:

Odpowiedz z 213.180.130.200: bajtó?32 czas=23ms TTL=57
Odpowiedz z 213.180.130.200: bajtów?2 czas=30ms TTL=57
Odpowiedz z 213.180.130.200: bajtów=? czas=24ms TTL=57
Odpowiedz z 213.180.130.200: bajtów=3?czas=18ms TTL=57
Odpowiedz z 213.180.130.200: bajtów=32?zas=34ms TTL=57
Odpowiedz z 213.180.130.200: bajtów=32 ?as=27ms TTL=57
Odpowiedz z 213.180.130.200: bajtów=32 c?s=24ms TTL=57
Odpowiedz z 213.180.130.200: bajtów=32 cz?=31ms TTL=57
Odpowiedz z 213.180.130.200: bajtów=32 cza?22ms TTL=57
Odpowiedz z 213.180.130.200: bajtów=32 czas?8ms TTL=57
Odpowiedz z 213.180.130.200: bajtów=32 czas=?ms TTL=57
Odpowiedz z 213.180.130.200: bajtów=32 czas=2?s TTL=57

lacze 2mb na umowie, reszta w fazie testow Smile
jakas propozycja gdzie pinga wyslac? Smile
Ostatnio zmieniony 10 mar 2007, 16:56 przez nell, łącznie zmieniany 1 raz.


bdkacz
Wiarus
Wiarus
Posty: 3191
Rejestracja: 23 sty 2005, 0:23
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0
Lokalizacja: strefa 44

Re: Jak skonfigurowac multimo

Nieprzeczytany post autor: bdkacz » 10 mar 2007, 16:55

YoKi przeciez nell to kobieta:) A Ty do Niej kolego Very Happy
Netia LLU + Netgear DGND3700v2:
ObrazekObrazekParametry linii

Awatar użytkownika

YoKi
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 124
Rejestracja: 08 mar 2007, 16:54
Łącze: Net24
Lokalizacja: Łukow albo jak kto woli UKF
Kontakt:

Re: Jak skonfigurowac multimo

Nieprzeczytany post autor: YoKi » 10 mar 2007, 16:57

Ale wtopa .....najmocniej przepraszam kolezanko Wink

a sprobuj spingowac to www.wislakrakow.com

i sciagnac jakakolwiek mp3 stad www.mp3.wp.pl i zdradzic nam transfer Smile
Rezygnacja z MULTIMO 27 marca
neo 2048 ktora narazie chodzi jak 256 Sad... Sad


Topic author
nell
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 7
Rejestracja: 10 mar 2007, 16:10

Re: Jak skonfigurowac multimo

Nieprzeczytany post autor: nell » 10 mar 2007, 17:02

Badanie www.wislakrakow.com [83.175.128.25] z uzyciem 32 bajtów danych:

Odpowiedz z 83.175.128.25: bajtó?32 czas=41ms TTL=54
Odpowiedz z 83.175.128.25: bajtów?2 czas=31ms TTL=54
Odpowiedz z 83.175.128.25: bajtów=? czas=50ms TTL=54
Odpowiedz z 83.175.128.25: bajtów=3?czas=33ms TTL=54
Odpowiedz z 83.175.128.25: bajtów=32?zas=36ms TTL=54
Odpowiedz z 83.175.128.25: bajtów=32 ?as=31ms TTL=54
Odpowiedz z 83.175.128.25: bajtów=32 c?s=38ms TTL=54
Odpowiedz z 83.175.128.25: bajtów=32 cz?=33ms TTL=54
Odpowiedz z 83.175.128.25: bajtów=32 cza?40ms TTL=54
Odpowiedz z 83.175.128.25: bajtów=32 czas?5ms TTL=54
Odpowiedz z 83.175.128.25: bajtów=32 czas=?ms TTL=54
Odpowiedz z 83.175.128.25: bajtów=32 czas=4?s TTL=54
Odpowiedz z 83.175.128.25: bajtów=32 czas=31? TTL=54

troche sie muli sciaganie z wp ale miedzy 170-220 kbs

pozdrawiam Smile

Awatar użytkownika

YoKi
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 124
Rejestracja: 08 mar 2007, 16:54
Łącze: Net24
Lokalizacja: Łukow albo jak kto woli UKF
Kontakt:

Re: Jak skonfigurowac multimo

Nieprzeczytany post autor: YoKi » 10 mar 2007, 17:03

Dzieki serdeczne Wink ej to masz naprawde 2 MB tak jak byc powinno Wink Heh super Wink dzieki jeszcze raz
Rezygnacja z MULTIMO 27 marca
neo 2048 ktora narazie chodzi jak 256 Sad... Sad


Topic author
nell
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 7
Rejestracja: 10 mar 2007, 16:10

Re: Jak skonfigurowac multimo

Nieprzeczytany post autor: nell » 10 mar 2007, 17:05

nie ma sprawy Smile
zycze szybkiego multimo Cool

pozdrawiam

Awatar użytkownika

YoKi
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 124
Rejestracja: 08 mar 2007, 16:54
Łącze: Net24
Lokalizacja: Łukow albo jak kto woli UKF
Kontakt:

Re: Jak skonfigurowac multimo

Nieprzeczytany post autor: YoKi » 10 mar 2007, 17:06

A wlasnie jesli mozesz to powiedz ile czekalas na przylaczenie??
Rezygnacja z MULTIMO 27 marca
neo 2048 ktora narazie chodzi jak 256 Sad... Sad


Topic author
nell
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 7
Rejestracja: 10 mar 2007, 16:10

Re: Jak skonfigurowac multimo

Nieprzeczytany post autor: nell » 10 mar 2007, 17:09

12 lutego sie zglosilam do multimo z checial podlaczenia, 14 lutego zrezygnowalam z tepsy, jakos tepsa mnie rozlaczyla tydzien pozniej, od wczoraj (albo przedwczoraj) zaczela znow migac dioda na modemie Smile


Olivia
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 29
Rejestracja: 30 maja 2006, 13:11
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Jak skonfigurowac multimo

Nieprzeczytany post autor: Olivia » 12 mar 2007, 19:40

Ja 20 dni czekałam.

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości