Awaria-Problemy z połączeniem

Tablica o Multimo wprowadzonym przez GTS Energis

Topic author
cebmar
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 15
Rejestracja: 08 mar 2007, 19:13

Awaria-Problemy z połączeniem

Nieprzeczytany post autor: cebmar » 13 paź 2009, 20:57

Witam, czy u was ostatnią też tak często zdarzają się awarię Multimo, w przeciągu dwóch tygodni już 3 razy nie miałem internetu, ostatnio od niedzieli - do teraz(wtorek-13-10-2009r. godz.20.50)


daneq
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 280
Rejestracja: 18 paź 2006, 14:28
Łącze: Net24
Lokalizacja: 014

Re: Awaria-Problemy z połączeniem

Nieprzeczytany post autor: daneq » 13 paź 2009, 21:00

mi dziś zerwało połączenie pppoe około 16.30
zgłosiłem problem na infolinii, zaczęło działać około 18.

to pierwsza od dość dawna awaria netu u mnie
strefa 0-14
od 2007r.
obecnie 20 MB
Obrazek


Topic author
cebmar
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 15
Rejestracja: 08 mar 2007, 19:13

Re: Awaria-Problemy z połączeniem

Nieprzeczytany post autor: cebmar » 14 paź 2009, 7:50

A jak udało ci się dodzwonić na infolinię, mi się to nigdy nie udało po ok. 20 minutach się poddaje.


daneq
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 280
Rejestracja: 18 paź 2006, 14:28
Łącze: Net24
Lokalizacja: 014

Re: Awaria-Problemy z połączeniem

Nieprzeczytany post autor: daneq » 14 paź 2009, 12:00

Niecałe 10 minut oczekiwania.
W telefonie włączyłem głośnomówiący i czekałem na zgłoszenie konsultanta.
strefa 0-14
od 2007r.
obecnie 20 MB
Obrazek


Shokaku
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 32
Rejestracja: 21 lut 2008, 10:00
Numer GG: 0

Re: Awaria-Problemy z połączeniem

Nieprzeczytany post autor: Shokaku » 14 paź 2009, 15:14

U mnie także pojawiły się problemy z utratą synchronizacji gdzieś tak od tygodnia, wczoraj od około 15 do 17 nie było internetu (a modem z tego co widziałem bym zsynchronizowany).

Cenie Multimo za stabiilność, do tej pory (od 2 lat około) nie miałem żadnych problemów z utratą synchro. co mnie teraz wręcz przeraża.


Vibovit
Bywalec
Bywalec
Posty: 496
Rejestracja: 26 lis 2005, 3:44
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: Łódź

Re: Awaria-Problemy z połączeniem

Nieprzeczytany post autor: Vibovit » 14 paź 2009, 22:12

Jak do tej pory (1,5 roku), odpukać, nie miałem żadnej awarii.
Obrazek >> :)) Obrazek
Zmiana z netii na multimo zakończona pomyślnie :P

Awatar użytkownika

papux
Bywalec
Bywalec
Posty: 420
Rejestracja: 04 maja 2009, 23:35
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: Wielkopolska\062

Re: Awaria-Problemy z połączeniem

Nieprzeczytany post autor: papux » 14 paź 2009, 23:43

Modernizacja infrastruktury. Przyśpieszają do 20Mbit.
Stąd przerwy.
Obrazek


ktm
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 66
Rejestracja: 07 maja 2009, 18:19
Łącze: Net24
Numer GG: 0

Re: Awaria-Problemy z połączeniem

Nieprzeczytany post autor: ktm » 15 paź 2009, 19:04

Przedwczoraj też nie miałem netu od 16tej, przez kilka godzin. Miałem synchro ale nie pobierało IP a router w logach pokazywał mi błędny login/password :shock: Po kilku próbach dodzwonienia się na obydwa numery 0801 gdzie słychać było tylko sygnał zajętości (choć mnie to wyglądało na odłożoną słuchawkę bo nie było ani jednego ciągłego sygnału) zadzwoniłem na 022, czekałem 7 minut z zegarkiem w ręku w nadziei, że ktoś odbierze ten pi*****y telefon i poddałem się.


Juzef
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 82
Rejestracja: 19 lis 2007, 20:41
Numer GG: 0

Re: Awaria-Problemy z połączeniem

Nieprzeczytany post autor: Juzef » 28 paź 2009, 13:56

Ciekawe... przez ostatnie dwa tygodnie miałem więcej zaników netu niż przez poprzednie 9 miesięcy. W tym w poniedziałek 3 godziny i wczoraj dwie.

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość