Brak netu

Tablica o Multimo wprowadzonym przez GTS Energis

[cinek]
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 38
Rejestracja: 01 mar 2010, 10:17
Numer GG: 0

Re: Brak netu

Nieprzeczytany post autor: [cinek] » 26 cze 2010, 19:40

RaV pisze:U mnie tylko wczoraj od ok. 18 do ok. 20 nie było neta, a tak poza tym to bez przerw w dostępie jak na razie.


Kilkanaście dni temu wypominałeś innym.

RaV pisze:Zainwestujcie w dobry router i nie wyłączajcie go oraz nie wybierajcie prędkości na pograniczu możliwości linii to nie będziecie mieli takich problemów. Ja nie zauważyłem żeby coś dzisiaj nie działało.

Awatar użytkownika

RaV
Wiarus
Wiarus
Posty: 2183
Rejestracja: 02 gru 2005, 19:57
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: 89 - Szczytno
Kontakt:

Re: Brak netu

Nieprzeczytany post autor: RaV » 26 cze 2010, 20:08

I? Routera nie wyłączałem ani synchro nie padło, więc w moim przypadku brak połączenia musiał być spowodowany wymuszeniem zakończenia połączenia przez serwer dostępowy lub przez jego wyłączenie, wiec co ma piernik do wiatraka?
Wypasione routery ADSL z chipsetem Broadcom na pokładzie oraz softem DGTeam na sprzedaż:
Obrazek


[cinek]
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 38
Rejestracja: 01 mar 2010, 10:17
Numer GG: 0

Re: Brak netu

Nieprzeczytany post autor: [cinek] » 26 cze 2010, 20:17

RaV pisze:I? Routera nie wyłączałem ani synchro nie padło, więc w moim przypadku brak połączenia musiał być spowodowany wymuszeniem zakończenia połączenia przez serwer dostępowy lub przez jego wyłączenie, wiec co ma piernik do wiatraka?

No nie uściśliłeś tego w poprzednim poście.

Wystarczy przejrzeć kilka postów z tego wątku, że nie miałeś racji co do rzekomej winy routerów. No offence.

Czekam tylko, aż multimo zabierze w tym temacie główne stanowisko, wyjaśnienia itd. A nie jak do tej pory Globalna Awaria Internetu (Globalna Ściema).


Vibovit
Bywalec
Bywalec
Posty: 496
Rejestracja: 26 lis 2005, 3:44
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: Łódź

Re: Brak netu

Nieprzeczytany post autor: Vibovit » 26 cze 2010, 20:24

U mnie nie było jeszcze przerw w dostarczaniu usługi.
Obrazek >> :)) Obrazek
Zmiana z netii na multimo zakończona pomyślnie :P

Awatar użytkownika

papux
Bywalec
Bywalec
Posty: 420
Rejestracja: 04 maja 2009, 23:35
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: Wielkopolska\062

Re: Brak netu

Nieprzeczytany post autor: papux » 26 cze 2010, 23:22

Globalna awaria oznacza międzynarodowe padnięcie głównych węzłów dostępowych.
Dziwi mnie że to była "globalna awaria" bo ja takiej nie zauważyłem. To że padł serwer autoryzacyjny wcale nie jest awarią.
To świadczy tylko o tym że brak jakiejkolwiek awaryjnej usługi autoryzacji.
Amatorszczyzna.
Obrazek


maciejnet
Bywalec
Bywalec
Posty: 421
Rejestracja: 11 kwie 2005, 18:49
Łącze: Net24
Lokalizacja: 77

Re: Brak netu

Nieprzeczytany post autor: maciejnet » 27 cze 2010, 13:17

Ktoś już składał reklamację w związku częstymi padami serwera autoryzacyjnego ?
Obrazek
Posiadane łącze: Netia 900 mbit/s
Posiadany router: Huawei HG8245Q Router ONT Combo


mkkot
Bywalec
Bywalec
Posty: 498
Rejestracja: 26 cze 2007, 16:59
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Kontakt:

Re: Brak netu

Nieprzeczytany post autor: mkkot » 27 cze 2010, 20:21

Według umowy musiałbyś mieć 24h przerwy żeby cokolwiek wywalczyć. A zapłacą ci co najwyżej za te dni kiedy nie było, czyli klika złotych.

W ogóle to są młotki. Mają coraz więcej klientów, nawet dodatkowe osoby zatrudnili na infolinii i co? Po tym numerze większość klientów odejdzie. Ja mam tylko taki problem, że na centrali już nie ma wolnych portów, będę chciał przejść to pewnie TP obdzwoni połowę wsi żeby komuś neo podłączyć. Zorientuję się jeszcze dokładnie czy mogą mi taki numer wywinąć, jak nie to uciekam do konkurencji.


maciejnet
Bywalec
Bywalec
Posty: 421
Rejestracja: 11 kwie 2005, 18:49
Łącze: Net24
Lokalizacja: 77

Re: Brak netu

Nieprzeczytany post autor: maciejnet » 27 cze 2010, 23:40

Ja po tych akcjach również uciekam do konkurenci. Do wyboru mam TP lub Netię, zobaczymy co będą oferować w 2011.
Multimo się skompromitowało i nie mam dla nich taryfy ulgowej.
Obrazek
Posiadane łącze: Netia 900 mbit/s
Posiadany router: Huawei HG8245Q Router ONT Combo


tomi6210
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 13
Rejestracja: 01 maja 2010, 15:38
Numer GG: 0

Re: Brak netu

Nieprzeczytany post autor: tomi6210 » 28 cze 2010, 6:48

Od kilku dni jestem po przesiadce z Netii na Multimo, ta pierwsza firma twierdziła że mam przeciążony dslam i w godzinach szczytu zamiast 6 mb/s miałem niecałe 1mb/s i tak przez 6 miesięcy, teraz nie ma tego problemu działa jak należy przy 10mb/s - wolę jedną przerwę na jakiś czas, niż denerwować się każdego dnia...


nobel157
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 26
Rejestracja: 12 kwie 2010, 13:49
Numer GG: 5271313

Re: Brak netu

Nieprzeczytany post autor: nobel157 » 28 cze 2010, 16:55

Witam. Mam problem. Zaczne od tego że przesiadłem się z 6mb na 20mb. I w piątek niby tp ustawiła synchro pod 20. I tu problem i od piatku modem wogóle nie może sie zsynchronizowac. Dzwoniłęm już 2 razy do multimo w tej sprawie i czekam, niby zgłosili to do TP.

Ile się czeka na jakąkolwiek odpowiedz ze strony TP?

Wydaje miże sie nie podpieli mnie pod karte adsl2+ ponieważ modem probuje sie syncronizowac na gdmt a wszystko mam ustawione na adsl2+
Obrazek


mar_1
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 274
Rejestracja: 15 lis 2009, 21:35
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: Podhale (18)

Re: Brak netu

Nieprzeczytany post autor: mar_1 » 28 cze 2010, 23:05

nobel157 pisze:
Wydaje miże sie nie podpieli mnie pod karte adsl2+ ponieważ modem probuje sie syncronizowac na gdmt a wszystko mam ustawione na adsl2+


Skąd wiesz, że próbuje na G.dmt? Masz jakieś logi?
Mam 10Mb ale mogę ustawić zarówno G.dmt jak i ADSL2+. Łączy przy obu. Różnica jest tylko w ostatecznych prędkościach synchronizacji.
Przy ustawionym G.dmt synchronizuje mi na: nie całe 10000 dwn(zmiennie) i równe 1024 up (stale).
ADSL2+: ok. 12440/852

Czy lampka od synchronizacji w ogóle nie zaczyna świecić światłem ciągłym? Choćby przez kilkanaście sekund?
Czy próbując zmieniać różne ustawienia nie ustawiłeś przypadkiem czegoś innego niż PPPoE i LLC?
VPI/VCI też lepiej nie zostawiać na auto, tylko ustawić konkretnie na 0 i 35. U mnie to znacznie przyspiesza łączenie.

-------------------------------------------------------------------------------------
maciejnet pisze:Ja po tych akcjach również uciekam do konkurenci. Do wyboru mam TP lub Netię, zobaczymy co będą oferować w 2011.
Multimo się skompromitowało i nie mam dla nich taryfy ulgowej.


Ja też jestem na prostej drodze do zmiany operatora. Znużyły mnie już te ciągłe awarie.
Jak widać po mojej obecnej stopce - poczyniłem już nawet konkretne kroki w tym kierunku.
W Multimo - nawet przy przy opcji 10Mb - nie mam pełnego uploadu.
Na jakiekolwiek moje reklamacje dostawałem tylko jedną odpowiedź - BMT. Natomiast - wzięta na drugiej linii tel. na okres testowy - neostrada nie dość, że ma pełne 20Mb to jeszcze pełny 1Mb uploadu.
Do tego w pakiecie - Infolinia usterkowa - gratis. Po 8-u miesiącach płatnej infolinii :shock: w Multimo - trzeba to docenić.
Ceny niższe niż w Multimo. Po 3 miesiącach czekania i przepłacania za coś co i tak kuleje - mam coraz bardziej skrystalizowane plany.
Mogę co prawda jeszcze zrezygnować z tej nowej Neo, jak początkowo planowałem, ale - jak widzę - chyba nie ma po co.

(Lokalizacja tych linii ADSL - żeby nie było wątpliwości - dokładnie ta sama.)
Obrazek (att. 16dB na ADSL2+)- DGT-tłumienie D1:18,7dB, synchr. (50xxx/8568)


barteks2
Bywalec
Bywalec
Posty: 389
Rejestracja: 13 kwie 2008, 2:14
Łącze: Net24
Lokalizacja: [68]

Re: Brak netu

Nieprzeczytany post autor: barteks2 » 09 lip 2010, 20:30

Powtórka z rozrywki. Od pół godziny nie mam internetu z Multimo.
Obrazek


kantona
Bywalec
Bywalec
Posty: 341
Rejestracja: 02 mar 2007, 9:11
Łącze: Net24

Re: Brak netu

Nieprzeczytany post autor: kantona » 10 lip 2010, 12:15

W strefie 0-18 wczoraj nie było od 9-10 rano ale póki co dziś wszystko śmiga.


mkkot
Bywalec
Bywalec
Posty: 498
Rejestracja: 26 cze 2007, 16:59
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Kontakt:

Re: Brak netu

Nieprzeczytany post autor: mkkot » 10 lip 2010, 23:16

barteks2 pisze:Powtórka z rozrywki. Od pół godziny nie mam internetu z Multimo.


Znowu serwer autoryzacyjny? Może zrobimy zrzutę na nowy, co wy na to? I przy okazji damy media.o2 link do naszej akcji.


Szwejku_22
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 29
Rejestracja: 25 sty 2008, 1:02
Łącze: Neostrada
Numer GG: 8868888
Lokalizacja: 22 - Piaseczno k. Warszawy
Kontakt:

Re: Brak netu

Nieprzeczytany post autor: Szwejku_22 » 11 lip 2010, 11:52

Tu nic się nie da zrobić, od kiedy Telestrada jest właścicielem marki Multimo, jakość jest tragiczna, więc czas chyba się rozstać z tą firmą, dlaczego ?

1. Częste awarie sieci... mimo że to GTS Energis...

2. Już 2 lata trwa wymiana systemu e-BOA, śmieszne...

Kod: Zaznacz cały

W związku ze zmiana systemu informatycznego i rachunków bankowych panel e-boa pokazuje obecnie dane historyczne, które mogą nie uwzględniać bieżących wpłat na konta Multimo. Uprzejmie przepraszamy za niedogodności z tym związane. Czynimy wszystko, aby przywrócić pełna funkcjonalność panelu.

3. Na temat faktur to lepiej nic nie mówić, przysyłają jak chcą, teraz mam 5 faktur z góry (po za okres umowy terminowej).

4. Infolinia to w ogóle nieporozumienie, tak jak by jej nie było.

5. Miałem zrobić cesję, ale jak zobaczyłem że w porozumieniu cesji (Pliki do pobrania) dalej jest rok 2009 a już połowa roku jest za nami to słabo mi się zrobiło.

6. Zamiast 6 mb/s jest 5 - 5.5 mb/s

Czy tak się traktuje klientów ? Sorry ale w przypadku tej firmy chyba nic się nie da zrobić.
Obrazek

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość