Brak netu

Tablica o Multimo wprowadzonym przez GTS Energis

kantona
Bywalec
Bywalec
Posty: 341
Rejestracja: 02 mar 2007, 9:11
Łącze: Net24

Re: Brak netu

Nieprzeczytany post autor: kantona » 08 sie 2010, 21:35

Zmiana operatora u mnie odpada bo jestem uwiązany umową z multimo jeszcze na ponad rok :( A zerwać się jej nie da od tak.


mkkot
Bywalec
Bywalec
Posty: 498
Rejestracja: 26 cze 2007, 16:59
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Kontakt:

Re: Brak netu

Nieprzeczytany post autor: mkkot » 09 sie 2010, 21:04

Poprosiłem kolegę z netią 6Mb o test: ściągaj plik z nocy gtsu i pinguj onet. Tak to wyszło:

Kod: Zaznacz cały

phini@sephiroth ->[~] $  ping onet.pl
PING onet.pl (213.180.146.27) 56(84) bytes of data.
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=1 ttl=55 time=29.9 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=2 ttl=55 time=29.3 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=3 ttl=55 time=29.8 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=4 ttl=55 time=29.5 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=5 ttl=55 time=29.4 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=6 ttl=55 time=29.9 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=7 ttl=55 time=29.5 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=8 ttl=55 time=29.9 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=9 ttl=55 time=29.9 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=10 ttl=55 time=52.3 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=11 ttl=55 time=67.7 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=12 ttl=55 time=80.6 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=13 ttl=55 time=91.2 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=14 ttl=55 time=100 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=15 ttl=55 time=98.5 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=16 ttl=55 time=111 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=17 ttl=55 time=109 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=18 ttl=55 time=118 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=19 ttl=55 time=63.4 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=20 ttl=55 time=73.5 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=21 ttl=55 time=87.2 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=22 ttl=55 time=95.6 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=23 ttl=55 time=100 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=24 ttl=55 time=92.5 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=25 ttl=55 time=112 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=26 ttl=55 time=110 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=27 ttl=55 time=98.0 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=28 ttl=55 time=96.8 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=29 ttl=55 time=106 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=30 ttl=55 time=64.7 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=31 ttl=55 time=76.8 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=32 ttl=55 time=51.5 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=33 ttl=55 time=37.9 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=34 ttl=55 time=31.1 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=35 ttl=55 time=41.7 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=36 ttl=55 time=33.5 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=37 ttl=55 time=46.4 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=38 ttl=55 time=38.3 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=39 ttl=55 time=29.8 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=40 ttl=55 time=46.7 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=41 ttl=55 time=64.4 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=42 ttl=55 time=77.7 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=43 ttl=55 time=88.9 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=44 ttl=55 time=97.7 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=45 ttl=55 time=101 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=46 ttl=55 time=107 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=47 ttl=55 time=107 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=48 ttl=55 time=95.5 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=49 ttl=55 time=120 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=50 ttl=55 time=59.1 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=51 ttl=55 time=74.2 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=52 ttl=55 time=83.2 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=53 ttl=55 time=32.5 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=54 ttl=55 time=40.3 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=55 ttl=55 time=39.4 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=56 ttl=55 time=44.8 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=57 ttl=55 time=31.3 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=58 ttl=55 time=52.4 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=59 ttl=55 time=35.1 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=60 ttl=55 time=38.1 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=61 ttl=55 time=40.5 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=62 ttl=55 time=38.2 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=63 ttl=55 time=42.9 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=64 ttl=55 time=30.1 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=65 ttl=55 time=31.5 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=66 ttl=55 time=37.2 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=67 ttl=55 time=41.8 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=68 ttl=55 time=45.5 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=69 ttl=55 time=33.5 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=70 ttl=55 time=31.8 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=71 ttl=55 time=37.3 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=72 ttl=55 time=41.1 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=73 ttl=55 time=43.6 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=74 ttl=55 time=43.0 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=75 ttl=55 time=34.2 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=76 ttl=55 time=37.0 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=77 ttl=55 time=38.7 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=78 ttl=55 time=41.4 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=79 ttl=55 time=39.5 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=80 ttl=55 time=44.4 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=81 ttl=55 time=33.2 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=82 ttl=55 time=48.0 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=83 ttl=55 time=32.7 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=84 ttl=55 time=36.1 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=85 ttl=55 time=42.1 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=86 ttl=55 time=42.4 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=87 ttl=55 time=44.6 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=88 ttl=55 time=32.9 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=89 ttl=55 time=36.8 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=90 ttl=55 time=51.1 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=91 ttl=55 time=42.7 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=92 ttl=55 time=30.2 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=93 ttl=55 time=31.3 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=94 ttl=55 time=37.6 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=95 ttl=55 time=39.1 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=96 ttl=55 time=32.1 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=97 ttl=55 time=31.5 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=98 ttl=55 time=36.9 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=99 ttl=55 time=43.7 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=100 ttl=55 time=29.7 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=101 ttl=55 time=51.8 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=102 ttl=55 time=29.6 ms
64 bytes from s4.m1r2.onet.pl (213.180.146.27): icmp_seq=103 ttl=55 time=30.2 ms
^C
--- onet.pl ping statistics ---
103 packets transmitted, 103 received, 0% packet loss, time 106333ms
rtt min/avg/max/mdev = 29.390/55.020/120.643/27.631 ms


Zastanawiam się czego to dowodzi... przypuszczam że multimo ma przeciążone łącza i próbują nadrabiać QoS-em.


mkkot
Bywalec
Bywalec
Posty: 498
Rejestracja: 26 cze 2007, 16:59
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Kontakt:

Re: Brak netu

Nieprzeczytany post autor: mkkot » 11 sie 2010, 13:53

Zgłosiłem do multimo problem z pingami przy ściąganiu pliku. Rozmowa odbyła się normalnie, bez żadnych wykrętów, czyli tak jakby nie wiedzieli o problemie. Poczekamy jaka będzie odpowiedź.

Awatar użytkownika

g83
Bywalec
Bywalec
Posty: 416
Rejestracja: 03 sty 2007, 21:28
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: Krk

Re: Brak netu

Nieprzeczytany post autor: g83 » 11 sie 2010, 15:50

mkkot pisze:Zgłosiłem do multimo problem z pingami przy ściąganiu pliku. Rozmowa odbyła się normalnie, bez żadnych wykrętów, czyli tak jakby nie wiedzieli o problemie. Poczekamy jaka będzie odpowiedź.


to chyba normalne, że przy 100% wysyceniu łącza, ping rośnie :o

Awatar użytkownika

RaV
Wiarus
Wiarus
Posty: 2183
Rejestracja: 02 gru 2005, 19:57
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: 89 - Szczytno
Kontakt:

Re: Brak netu

Nieprzeczytany post autor: RaV » 11 sie 2010, 16:37

Czy u was też teraz tak strasznie wolno chodzi allegro?

Kod: Zaznacz cały

|                       Host              -   %  | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |

|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|

|                             192.168.0.4 -    0 |  115 |  115 |    0 |    0 |    0 |    0 |

|       bras-waw-dbp-r01.net.ipartners.pl -    0 |  115 |  115 |   15 |   18 |   32 |   15 |

|                            157.25.4.121 -   11 |  115 |  103 |   15 |   17 |   32 |   16 |

|   taro-dbp1-so-0-0-0-0.net.ipartners.pl -    0 |  115 |  115 |   15 |   18 |   62 |   16 |

|                           157.25.248.62 -    0 |  115 |  115 |   15 |   15 |   32 |   16 |

|                           Netia.plix.pl -    0 |  115 |  115 |   15 |   24 |   47 |   15 |

|     WarsB010RT06-WarsC001RT06.inetia.pl -    0 |  115 |  115 |   31 |   31 |   32 |   32 |

|                          83.238.251.101 -    0 |  115 |  115 |   31 |   31 |   32 |   31 |

|     PoznH002RT09-PoznH002RT11.inetia.pl -    0 |  115 |  115 |   31 |   32 |   47 |   31 |

|           83-238-49-134.ip.netia.com.pl -    0 |  115 |  115 |   31 |   33 |  125 |   31 |

|                           91.194.188.18 -    0 |  114 |  114 |   31 |   32 |  140 |   32 |

|                          http://www.allegro.pl -    0 |  114 |  114 |   31 |   31 |   32 |   31 |

Pakiety lecą przez netię - pewnie z niskim priorytetem i może dlatego tak wolno działa?
Wypasione routery ADSL z chipsetem Broadcom na pokładzie oraz softem DGTeam na sprzedaż:
Obrazek

Awatar użytkownika

g83
Bywalec
Bywalec
Posty: 416
Rejestracja: 03 sty 2007, 21:28
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: Krk

Re: Brak netu

Nieprzeczytany post autor: g83 » 11 sie 2010, 19:37

RaV pisze:Czy u was też teraz tak strasznie wolno chodzi allegro?


może trochę wolniej niż zwykle, ale jakiejś wielkiej różnicy nie widzę (i obstawiałbym raczej zamulenie serwerów Allegro)


kantona
Bywalec
Bywalec
Posty: 341
Rejestracja: 02 mar 2007, 9:11
Łącze: Net24

Re: Brak netu

Nieprzeczytany post autor: kantona » 12 sie 2010, 14:03

W sprawie tych pakierów i skoków pingów pisałem do multimo kilka razy, wysyłając screeny testów itd - twierdzili, że nie widzą problemu, nie dałem sobie spokoju tylko wysyłałem testy nadal i oto jaką odpowiedź otrzymałem: "problem został przekazany do Nadzoru Sieci Multimo" - co to znaczy? Sprawa ruszyła? Czy to znaczy coś w stylu "odwal się - nie widzimy problemu"


mkkot
Bywalec
Bywalec
Posty: 498
Rejestracja: 26 cze 2007, 16:59
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Kontakt:

Re: Brak netu

Nieprzeczytany post autor: mkkot » 12 sie 2010, 19:35

W nawiązaniu do rozmowy telefonicznej z dnia 11.08.2010 chciałbym
poinformować, iż Nadzór Sieci po przeanalizowaniu zgłoszonego przez
Pana problemu nie stwierdził nieprawidłowości w funkcjonowaniu usługi
internetowej. Podczas pobierania pliku z maksymalną predkością łącza
występuje tzw. wysycenie łącza. W związku z tym czas błądzenia
pakietów musi wzrosnąć, mogą też pojawić się straty.


kantona
Bywalec
Bywalec
Posty: 341
Rejestracja: 02 mar 2007, 9:11
Łącze: Net24

Re: Brak netu

Nieprzeczytany post autor: kantona » 12 sie 2010, 21:24

Oby tylko mi tak nie odpisali bo ja nie korzystam kompletnie z łącza kiedy odpalam sobie grę - celowo aby mieć najniższy ping a grać się nie da :(


lucasmadi
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 92
Rejestracja: 26 lut 2007, 7:32
Łącze: Multimo
Numer GG: 5489349
Lokalizacja: Wieliczka [012]

Re: Brak netu

Nieprzeczytany post autor: lucasmadi » 14 sie 2010, 19:08

I znowu serwer autoryzacyjny padł.. ja to mam pecha do niego.. tylko dziwne.. czy jest możliwe że jestem połączony i nagle wywala mnie i już się nie mogę połączyć? :>

Awatar użytkownika

g83
Bywalec
Bywalec
Posty: 416
Rejestracja: 03 sty 2007, 21:28
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: Krk

Re: Brak netu

Nieprzeczytany post autor: g83 » 14 sie 2010, 19:32

lucasmadi pisze:I znowu serwer autoryzacyjny padł.. ja to mam pecha do niego.. tylko dziwne.. czy jest możliwe że jestem połączony i nagle wywala mnie i już się nie mogę połączyć? :>

Multimo może wymusić rozłączenie sesji, tyle, że u mnie połączenie działa bez problemów od 20 godz. (rano prądu nie miałem), więc raczej musiałeś stracić synchro/rozłączyć połączenie/modem się zawiesił itp...


lucasmadi
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 92
Rejestracja: 26 lut 2007, 7:32
Łącze: Multimo
Numer GG: 5489349
Lokalizacja: Wieliczka [012]

Re: Brak netu

Nieprzeczytany post autor: lucasmadi » 14 sie 2010, 20:56

Router sie nie zawiesil, nie rozlaczylem sie tez.. moze po prostu coś po stronie multimo. Dziwne, pierwszy raz w ten sposób straciłem połączenie.


lucasmadi
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 92
Rejestracja: 26 lut 2007, 7:32
Łącze: Multimo
Numer GG: 5489349
Lokalizacja: Wieliczka [012]

Re: Brak netu

Nieprzeczytany post autor: lucasmadi » 14 sie 2010, 23:59

I znowu to samo.. rozłączyło internet podczas przeglądania www. Coraz gorzej z tym multimo..


kantona
Bywalec
Bywalec
Posty: 341
Rejestracja: 02 mar 2007, 9:11
Łącze: Net24

Re: Brak netu

Nieprzeczytany post autor: kantona » 15 sie 2010, 13:25

Ja już nie wiem co mam robić - od miesiąca nie mogę grać online bo albo mnie wywala z każdego serwera w każdej grze albo co chwilę wywala ping na 1000 i tracę pakiety - przez co gra skacze a nie chodzi płynnie :(

Czy problem z pakietami itd jest podstawą do zerwania umowy? Bo Multimo twierdzi, że nie widzą problemu - mimo iż wysyłam im testy mailem, robię screenshoty itd.


Szwejku_22
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 29
Rejestracja: 25 sty 2008, 1:02
Łącze: Neostrada
Numer GG: 8868888
Lokalizacja: 22 - Piaseczno k. Warszawy
Kontakt:

Re: Brak netu

Nieprzeczytany post autor: Szwejku_22 » 15 sie 2010, 13:28

Strefa 22 (Warszawa/Piaseczno) brak połączenia z Multimo...
Obrazek

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości