Brak netu

Tablica o Multimo wprowadzonym przez GTS Energis
Awatar użytkownika

Topic author
wojewoda1000
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 35
Rejestracja: 06 sty 2007, 12:36
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0
Lokalizacja: Konin
Kontakt:

Brak netu

Nieprzeczytany post autor: wojewoda1000 » 04 lut 2010, 17:41

Witam. Mam problem a mianowicie zamówiłem sobie w multimo 10Mb/s. Na starym modemie ZXDSL 852 USB wyciąga mi maksymalnie ok. 6 Mb/s więc kupiłem sobie TP-LINK TD-W8901G tylko że na tym routerze nie mogę ustanowić połączenia mimo iż parametry routera są dobrze ustawione a objawia się to tym że uzyskuje na ok 1 sekundę numer IP i zaraz potem przerywa połączenie. Co to może być ? Pomóżcie !
ObrazekObrazek


Vibovit
Bywalec
Bywalec
Posty: 496
Rejestracja: 26 lis 2005, 3:44
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: Łódź

Re: Brak netu

Nieprzeczytany post autor: Vibovit » 04 lut 2010, 19:53

Podaj parametry łącza:

Tutaj na ZXDSL masz intrukcje jak to zrobić to 4 okienko:

http://zboj.lamignat.prv.pl/
Obrazek >> :)) Obrazek
Zmiana z netii na multimo zakończona pomyślnie :P

Awatar użytkownika

papux
Bywalec
Bywalec
Posty: 420
Rejestracja: 04 maja 2009, 23:35
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: Wielkopolska\062

Re: Brak netu

Nieprzeczytany post autor: papux » 05 lut 2010, 9:45

Czy tryb pracy łącza ustawiony jest na ADSL2+??
Jaką synchronizacje łapie modem??
Obrazek

Awatar użytkownika

Topic author
wojewoda1000
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 35
Rejestracja: 06 sty 2007, 12:36
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0
Lokalizacja: Konin
Kontakt:

Re: Brak netu

Nieprzeczytany post autor: wojewoda1000 » 05 lut 2010, 21:56

Tryb ustawia się G.dmt
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika

papux
Bywalec
Bywalec
Posty: 420
Rejestracja: 04 maja 2009, 23:35
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: Wielkopolska\062

Re: Brak netu

Nieprzeczytany post autor: papux » 05 lut 2010, 22:43

Tryb ustawia się G.dmt


To nie rozumiem jak chcesz osiągnąć prędkość 10mb skoro G.DMT pracuje do 8mb
Połącz się na ADSL2+ wtedy złapiesz synchronizacje 10mb.
Jeśli nie wiesz jak to zrobić poszukaj na forum.
Obrazek

Awatar użytkownika

Topic author
wojewoda1000
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 35
Rejestracja: 06 sty 2007, 12:36
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0
Lokalizacja: Konin
Kontakt:

Re: Brak netu

Nieprzeczytany post autor: wojewoda1000 » 06 lut 2010, 8:15

Advanced Setup -> ADSL -> ADSL Mode


U mnie w tej zakładce są różne tryby ale ADSL2+ nie ma
ObrazekObrazek


x4n
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 10
Rejestracja: 04 lut 2010, 13:44
Łącze: Net24
Numer GG: 0

Re: Brak netu

Nieprzeczytany post autor: x4n » 06 lut 2010, 13:21

Pewnie kupileś zły router. ;]
Obrazek

Awatar użytkownika

RaV
Wiarus
Wiarus
Posty: 2183
Rejestracja: 02 gru 2005, 19:57
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: 89 - Szczytno
Kontakt:

Re: Brak netu

Nieprzeczytany post autor: RaV » 08 lut 2010, 17:08

wojewoda1000 pisze:
Advanced Setup -> ADSL -> ADSL Mode


U mnie w tej zakładce są różne tryby ale ADSL2+ nie ma

No to wymień te, które tam masz, może jakoś to rozszyfrujemy. ;)
Wypasione routery ADSL z chipsetem Broadcom na pokładzie oraz softem DGTeam na sprzedaż:
Obrazek


barteks2
Bywalec
Bywalec
Posty: 389
Rejestracja: 13 kwie 2008, 2:14
Łącze: Net24
Lokalizacja: [68]

Re: Brak netu

Nieprzeczytany post autor: barteks2 » 07 cze 2010, 12:17

Przy restartowaniu routera pojawił mi się błąd "Authentification Failure" i nie działa internet. Pamiętam, że miałem już kiedyś taki błąd kilka miesięcy temu i wtedy była to wina Multimo. Czy ktoś teraz ma taki sam problem?
Obrazek

Awatar użytkownika

g83
Bywalec
Bywalec
Posty: 416
Rejestracja: 03 sty 2007, 21:28
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: Krk

Re: Brak netu

Nieprzeczytany post autor: g83 » 07 cze 2010, 13:29

barteks2 pisze:Przy restartowaniu routera pojawił mi się błąd "Authentification Failure" i nie działa internet. Pamiętam, że miałem już kiedyś taki błąd kilka miesięcy temu i wtedy była to wina Multimo. Czy ktoś teraz ma taki sam problem?


Też koło 12 najpierw nie działało WWW (modem dostał jakieś kosmiczne adresy DNS) a potem padło całe połączenie - po 15 minutach zaczęło działać.

Awatar użytkownika

papux
Bywalec
Bywalec
Posty: 420
Rejestracja: 04 maja 2009, 23:35
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: Wielkopolska\062

Re: Brak netu

Nieprzeczytany post autor: papux » 07 cze 2010, 13:34

Padły DNS dlatego system przekierował na inne "kosmiczne" do postawienia serwerów. Trwa to około 3 do 5min. Każde urządzenie ma prawo siezawiesić nawet te w wielkich korporacjach.
Obrazek

Awatar użytkownika

g83
Bywalec
Bywalec
Posty: 416
Rejestracja: 03 sty 2007, 21:28
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: Krk

Re: Brak netu

Nieprzeczytany post autor: g83 » 07 cze 2010, 15:27

papux pisze:Padły DNS dlatego system przekierował na inne "kosmiczne" do postawienia serwerów. Trwa to około 3 do 5min. Każde urządzenie ma prawo siezawiesić nawet te w wielkich korporacjach.


Dlatego stosuje się 2 adresy DNS w dwóch różnych klasach adresowych, żeby takie rzeczy wykluczyć ... ale widocznie w Multimo wszystko jest możliwe :D


barteks2
Bywalec
Bywalec
Posty: 389
Rejestracja: 13 kwie 2008, 2:14
Łącze: Net24
Lokalizacja: [68]

Re: Brak netu

Nieprzeczytany post autor: barteks2 » 07 cze 2010, 16:42

No i znowu nie mam internetu w Multimo. Tym razem komunikat "PPP down". Synchronizacja jest.
Obrazek

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 3 gości