Multimo vs TKTelekom(netka;TDI)

Tablica o Multimo wprowadzonym przez GTS Energis

Topic author
nilfheim
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 14 lut 2010, 21:10
Numer GG: 0

Multimo vs TKTelekom(netka;TDI)

Nieprzeczytany post autor: nilfheim » 14 lut 2010, 21:47

Witam

Obecnie płacę 55 zł za 1.5 Mb lokalnemu dostawcy radio_www (dostawcą internetu to on będzie gdy przestanie mi ścinać transfer do 20 KB).
Dlatego szukam czegoś lepszego w podobnej cenie na liniach TP.

Potrzebuję informacji o przedstawionych w tytule firmach, w szczególności interesuje mnie:
1) stabilność transferów, jakość internetu
2) obsługa klienta - czy w multimo nadal trzeba płacić straszne pieniądze za połączenie z konsultantem ?
3) sprawność w aktywacji usługi - pewnie nie będzie tutaj różnic, te kilka tygodni trzeba sobie poczekać

Najtaniej wypada TK TDI (52 zł za 2Mb przez 12 miesięcy), ale czy to będzie najlepszy wybór?
Czy ktoś miał wyjątkowo nieprzyjemne przejścia z którymś z tych providerów? Multimo kiedyś miało świetną opinię. Jak to wygląda teraz?

Mieszkam 20 km od na północ od Krakowa (gm. Skała). Zależy mi na wypowiedziach osób z tego rejonu.


Vibovit
Bywalec
Bywalec
Posty: 496
Rejestracja: 26 lis 2005, 3:44
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: Łódź

Re: Multimo vs TKTelekom(netka;TDI)

Nieprzeczytany post autor: Vibovit » 14 lut 2010, 22:37

nilfheim pisze:Witam

Obecnie płacę 55 zł za 1.5 Mb lokalnemu dostawcy radio_www (dostawcą internetu to on będzie gdy przestanie mi ścinać transfer do 20 KB).
Dlatego szukam czegoś lepszego w podobnej cenie na liniach TP.

Potrzebuję informacji o przedstawionych w tytule firmach, w szczególności interesuje mnie:
1) stabilność transferów, jakość internetu
2) obsługa klienta - czy w multimo nadal trzeba płacić straszne pieniądze za połączenie z konsultantem ?
3) sprawność w aktywacji usługi - pewnie nie będzie tutaj różnic, te kilka tygodni trzeba sobie poczekać

Najtaniej wypada TK TDI (52 zł za 2Mb przez 12 miesięcy), ale czy to będzie najlepszy wybór?
Czy ktoś miał wyjątkowo nieprzyjemne przejścia z którymś z tych providerów? Multimo kiedyś miało świetną opinię. Jak to wygląda teraz?

Mieszkam 20 km od na północ od Krakowa (gm. Skała). Zależy mi na wypowiedziach osób z tego rejonu.


1.) Transfery są stabilne, nie odczuwam spadków, ale w Netii też nie odczuwałem. Internet pracuje dość różnie, ale nie można narzekać, DNS'y np. są dobre moim zdaniem. Czasami występują przeciążenia za granicę, ale jak widać w Netii też mają problemy z siecią. Pingi za granice mam lepsze, niż w Neo. Nie ma ograniczeń co do p2p itd. No i nie rozłącza internetu co 24h tak jak to ma miejsce u innych operatorów.

2.) Tak co do telefonu to jest opłata za minutę połączenia wg. taryfy jak za połączenie lokalne, najlepiej korzystać z numeru 0-22 i przez operatora voip wtedy wyjdzie taniej.

3.) Aktywacja usługi to z reguły kwestia tygodnia, max dwóch, jeżeli nie miałeś wcześniej internetu po liniach TP.

Co do Netki to ludzie piszą, że ich zasięg nie jest taki świetny, więc nawet, jeżeli mówią, że da rade to nie znaczy, że po dwóch tygodniach się okaże, że nie mogą Cię podłączyć. Generalnie to mały wybór jest obecnie w kwestii dobrego operatora BSA, multimo ma największy zasięg i jest chyba najlepszym wyborem, natomiast Netka nie jest dużo tańsza od multimo. Mało osób tutaj ma internet z Netki.
Obrazek >> :)) Obrazek
Zmiana z netii na multimo zakończona pomyślnie :P


wheathump
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 15 lut 2010, 10:18
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: Zawiercie

Re: Multimo vs TKTelekom(netka;TDI)

Nieprzeczytany post autor: wheathump » 15 lut 2010, 10:25

Witam!
Korzystając z założonego tematu, mam pytanie do użytkowników Multimo w opcji 1mbps, jak wygląda sprawa z transferem? Nadal jest ok. 135KB/s?
Pozdrawiam, wheathump :)


barteks2
Bywalec
Bywalec
Posty: 389
Rejestracja: 13 kwie 2008, 2:14
Łącze: Net24
Lokalizacja: [68]

Re: Multimo vs TKTelekom(netka;TDI)

Nieprzeczytany post autor: barteks2 » 16 lut 2010, 0:59

cinek_ pisze:Obrazek

Obrazek

Ciekawe, włączyłem ściąganie tego samego pliku na 2-megowym łączu i okazuje się, że przybliżony czas ściągania wcale nie jest 2x krótszy :roll:
Obrazek


mkkot
Bywalec
Bywalec
Posty: 498
Rejestracja: 26 cze 2007, 16:59
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Kontakt:

Re: Multimo vs TKTelekom(netka;TDI)

Nieprzeczytany post autor: mkkot » 06 mar 2010, 0:16

wheathump pisze:Witam!
Korzystając z założonego tematu, mam pytanie do użytkowników Multimo w opcji 1mbps, jak wygląda sprawa z transferem? Nadal jest ok. 135KB/s?
Pozdrawiam, wheathump :)


Nawet 135,7 ;]
Na modulacji G.lite.


Topic author
nilfheim
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 14 lut 2010, 21:10
Numer GG: 0

Re: Multimo vs TKTelekom(netka;TDI)

Nieprzeczytany post autor: nilfheim » 15 mar 2010, 14:32

Witam ponownie

Dzięki Vibovit za Twoje uwagi. Po niecałym miesiącu moje łącze w Multimo jest gotowe do aktywacji. Jak się okazało internet mogłem mieć tydzień wcześniej gdyby nie fakt, że mail od Multimo wpadł do spamu w mojej skrzynce pocztowej.

Niestety muszę trochę ponarzekać na BOA. Pierwszy kontakt był bardzo sprawny. W dzień, w którym wysłałem mail z zamówieniem miałem już gotową umowę do podpisania. Niestety dalej już nie było tak różowo. Moje prośby o sprawdzenie aktualnego stanu zamówienia pozostały bez odpowiedzi. Ostatnio chciałem się również dowiedzieć ile mam czasu na aktywację gotowej usługi (jeszcze nie pobrałem loginu i hasła, bo nadal korzystam ze starego internetu bezprzewodowego). Ponownie zero odzewu w tej sprawie. Na infolinie nie ma sensu dzwonić, szkoda czasu i pieniędzy. Ręce opadają.

Może ktoś z forumowiczów potrafi odpowiedzieć na moje pytanie odnośnie aktywacji łącza przez użytkownika. Przypuszczam, że po pewnym czasie usługa jest automatycznie aktywowana.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika

RaV
Wiarus
Wiarus
Posty: 2183
Rejestracja: 02 gru 2005, 19:57
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: 89 - Szczytno
Kontakt:

Re: Multimo vs TKTelekom(netka;TDI)

Nieprzeczytany post autor: RaV » 15 mar 2010, 15:51

Wypasione routery ADSL z chipsetem Broadcom na pokładzie oraz softem DGTeam na sprzedaż:
Obrazek


Vibovit
Bywalec
Bywalec
Posty: 496
Rejestracja: 26 lis 2005, 3:44
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: Łódź

Re: Multimo vs TKTelekom(netka;TDI)

Nieprzeczytany post autor: Vibovit » 15 mar 2010, 16:33

nilfheim pisze:Witam ponownie

Dzięki Vibovit za Twoje uwagi. Po niecałym miesiącu moje łącze w Multimo jest gotowe do aktywacji. Jak się okazało internet mogłem mieć tydzień wcześniej gdyby nie fakt, że mail od Multimo wpadł do spamu w mojej skrzynce pocztowej.

Niestety muszę trochę ponarzekać na BOA. Pierwszy kontakt był bardzo sprawny. W dzień, w którym wysłałem mail z zamówieniem miałem już gotową umowę do podpisania. Niestety dalej już nie było tak różowo. Moje prośby o sprawdzenie aktualnego stanu zamówienia pozostały bez odpowiedzi. Ostatnio chciałem się również dowiedzieć ile mam czasu na aktywację gotowej usługi (jeszcze nie pobrałem loginu i hasła, bo nadal korzystam ze starego internetu bezprzewodowego). Ponownie zero odzewu w tej sprawie. Na infolinie nie ma sensu dzwonić, szkoda czasu i pieniędzy. Ręce opadają.

Może ktoś z forumowiczów potrafi odpowiedzieć na moje pytanie odnośnie aktywacji łącza przez użytkownika. Przypuszczam, że po pewnym czasie usługa jest automatycznie aktywowana.

Pozdrawiam


Wydaje mi się, że jest 30 dni, jak ostatnio aktywowałem net to tak było :P Usługa nie może być aktywowana automatycznie o ile wiem :P
Obrazek >> :)) Obrazek
Zmiana z netii na multimo zakończona pomyślnie :P


Topic author
nilfheim
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 14 lut 2010, 21:10
Numer GG: 0

Re: Multimo vs TKTelekom(netka;TDI)

Nieprzeczytany post autor: nilfheim » 15 mar 2010, 18:42

RaV pisze:Wchodziłeś w ogóle na stronę http://www.multimo.pl/ oraz: http://www.multimo.pl/strefa-klienta/ko ... cja-uslugi :?:

Oczywiście. Modem jest zsynchronizowany. Pozostało mi pobranie loginu i hasła ze strony register.multimo.pl aby zrealizować aktywację.

Vibovit pisze:Wydaje mi się, że jest 30 dni, jak ostatnio aktywowałem net to tak było :P Usługa nie może być aktywowana automatycznie o ile wiem :P

O taką informację mi chodziło. Dzięki jeszcze raz!


mkkot
Bywalec
Bywalec
Posty: 498
Rejestracja: 26 cze 2007, 16:59
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Kontakt:

Re: Multimo vs TKTelekom(netka;TDI)

Nieprzeczytany post autor: mkkot » 16 mar 2010, 10:27

Vibovit pisze:Wydaje mi się, że jest 30 dni, jak ostatnio aktywowałem net to tak było :P Usługa nie może być aktywowana automatycznie o ile wiem :P
O taką informację mi chodziło. Dzięki jeszcze raz!

Jak aktywowałem 2,5 roku temu to właśnie tak było.


Szwejku_22
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 29
Rejestracja: 25 sty 2008, 1:02
Łącze: Neostrada
Numer GG: 8868888
Lokalizacja: 22 - Piaseczno k. Warszawy
Kontakt:

Re: Multimo vs TKTelekom(netka;TDI)

Nieprzeczytany post autor: Szwejku_22 » 12 wrz 2010, 23:31

I jak ??? Zadowolony z usług Multimo ?
Obrazek


kantona
Bywalec
Bywalec
Posty: 341
Rejestracja: 02 mar 2007, 9:11
Łącze: Net24

Re: Multimo vs TKTelekom(netka;TDI)

Nieprzeczytany post autor: kantona » 13 wrz 2010, 7:27

Ostatni raz autor tematu odwiedził forum "15 marca 2010, 19:42"
Tak więc "już dawno zapomniał o tym forum" ;)

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość