Wstepne parametry do Multimo 10MB/s

Tablica o Multimo wprowadzonym przez GTS Energis

Topic author
lennar
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 30
Rejestracja: 30 mar 2010, 22:15
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Wstepne parametry do Multimo 10MB/s

Nieprzeczytany post autor: lennar » 11 kwie 2010, 19:00

Posiadam w domu neostrade 2mb/s razem z telewizja i chcialbym zalozyc na tym samym adresie nowa linie i skorzystac z Multimo 10mb/s jakie i czym zmierzyc paremetry po ktorych moglibyscie mi powiedziec czy da rade uciagnac? Dodam ze wczesniej mialem 6mb/s i chodzilo dobrze.


kuba_b
Wiarus
Wiarus
Posty: 2045
Rejestracja: 24 cze 2009, 0:37
Łącze: Neostrada Fiber
Lokalizacja: 0 42

Re: Wstepne parametry do Multimo 10MB/s

Nieprzeczytany post autor: kuba_b » 11 kwie 2010, 19:39

Masz Liveboksa? Podaj z niego parametry linii.
Obrazek


Topic author
lennar
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 30
Rejestracja: 30 mar 2010, 22:15
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Wstepne parametry do Multimo 10MB/s

Nieprzeczytany post autor: lennar » 11 kwie 2010, 19:57

Stan linii ADSL Podniesiony
Standard ADSL G992_1_A
Szybkość wysyłania 320
Szybkość pobierania 2496
Tłumienie Bliski koniec : 35.5 (dB)
Odległy koniec : 23.0 (dB)
Sygnał/Szum Bliski koniec : 28 (dB)
Odległy koniec : 26 (dB)
Liczba błędnych pakietów 0
Firmware 0xe15080a
Błędne sek. w okresie 15 min 0
Błędy CRC 0
Błędne sek. w okresie 1 dnia 0


Topic author
lennar
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 30
Rejestracja: 30 mar 2010, 22:15
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Wstepne parametry do Multimo 10MB/s

Nieprzeczytany post autor: lennar » 11 kwie 2010, 20:00

a tak wyglada Etlink

Usługa: Głosowa / Szerokopasmowa
Długość łącza [km]: 3.048
Zainstalowane karty: ADSL2+, SHDSL Dostępność portów: TAK Rodzaj DSLAM: ATM

Wynik prekwalifikacji dla usług o stałej przepływności wygenerowany 11-04-2010, 19:59
Usługa (Przepływność) [kb/s] ADSL Tłumienność rzeczywista/graniczna [dB] ADSL_2+ Tłumienność rzeczywista/graniczna [dB]
(128 / 64) ( + ) 34.7517 / 60.4 ( + ) 34.7517 / 79.8
(256 / 128) ( + ) 34.7517 / 59.3 ( + ) 34.7517 / 74.1
(512 / 128) ( + ) 34.7517 / 55.9 ( + ) 34.7517 / 68.4
(1024 / 256) ( + ) 34.7517 / 51.3 ( + ) 34.7517 / 60.4

Wynik prekwalifikacji dla usług o zmiennej przepływności wygenerowany 11-04-2010, 19:59
Usługa (Przepływność) [kb/s] ADSL Tłumienność rzeczywista/graniczna [dB] ADSL_2+ Tłumienność rzeczywista/graniczna [dB]
Neostrada do 2M ( + ) 34.7517 / 45.6 ( + ) 34.7517 / 45.6
Neostrada do 6M ( + ) 34.7517 / 38.8 ( + ) 34.7517 / 38.8
Neostrada do 10M ( - ) 34.7517 / 0 ( - ) 34.7517 / 25.1
Neostrada do 20M ( - ) 34.7517 / 0 ( - ) 34.7517 / 19.4


kuba_b
Wiarus
Wiarus
Posty: 2045
Rejestracja: 24 cze 2009, 0:37
Łącze: Neostrada Fiber
Lokalizacja: 0 42

Re: Wstepne parametry do Multimo 10MB/s

Nieprzeczytany post autor: kuba_b » 11 kwie 2010, 20:43

Powinno działać bez problemów, ewentualnie możesz mieć trochę poniżej 10 Mb/s, ale wcale tak nie musi być.
Obrazek


Topic author
lennar
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 30
Rejestracja: 30 mar 2010, 22:15
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Wstepne parametry do Multimo 10MB/s

Nieprzeczytany post autor: lennar » 11 kwie 2010, 20:46

Ale skladam juz trzecie zamowienie i ciagle dostaje odpowiedz ze niby od technikow, ze nie ma mozliwosci technicznych. Kolega @Galusz proponowal mi Multimo. ale gdy zaloze linie telefoniczna to pozniej bede mogl z niej zrezygnowac? Albo jak sie dopchac do jakiegos technika i zalatwic?


nobel157
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 26
Rejestracja: 12 kwie 2010, 13:49
Numer GG: 5271313

Re: Wstepne parametry do Multimo 10MB/s

Nieprzeczytany post autor: nobel157 » 12 kwie 2010, 13:55

Przyłączam się do wątku.

Czy wg tych danych mam szanse na 10 lub 20 mb? Na chwile obecną mam 6mb

Obrazek
Obrazek


xpawlox
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 01 gru 2008, 11:49
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0
Lokalizacja: strefa 014

Re: Wstepne parametry do Multimo 10MB/s

Nieprzeczytany post autor: xpawlox » 12 kwie 2010, 14:25

Mam pytanko, tłumienie rzeczywiste/ graniczne co pokazuje strona etlink.pl to się tyczy uploadu czy downloadu?
Obrazek


kuba_b
Wiarus
Wiarus
Posty: 2045
Rejestracja: 24 cze 2009, 0:37
Łącze: Neostrada Fiber
Lokalizacja: 0 42

Re: Wstepne parametry do Multimo 10MB/s

Nieprzeczytany post autor: kuba_b » 12 kwie 2010, 15:32

Tyczy się ściągania.

@nobel157: Pokaż jeszcze dane z modemu/routera, bo te na etlink.pl nie zawsze są poprawne...
Obrazek


nobel157
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 26
Rejestracja: 12 kwie 2010, 13:49
Numer GG: 5271313

Re: Wstepne parametry do Multimo 10MB/s

Nieprzeczytany post autor: nobel157 » 12 kwie 2010, 17:38

SNR Margin :13 db
Line Attenuation :30.0 db

Takie parametry mam dla downloadu
Obrazek


kuba_b
Wiarus
Wiarus
Posty: 2045
Rejestracja: 24 cze 2009, 0:37
Łącze: Neostrada Fiber
Lokalizacja: 0 42

Re: Wstepne parametry do Multimo 10MB/s

Nieprzeczytany post autor: kuba_b » 12 kwie 2010, 17:50

No to raczej różnią się "trochę" od tych, które na stronie etlink.pl. 10 Mb/s bez problemu, 20 Mb/s nie wyciągniesz.
Obrazek

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 2 gości