Globalna awaria czy zwykła ściema?

Tablica o Multimo wprowadzonym przez GTS Energis
Awatar użytkownika

Topic author
RaV
Wiarus
Wiarus
Posty: 2183
Rejestracja: 02 gru 2005, 19:57
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: 89 - Szczytno
Kontakt:

Globalna awaria czy zwykła ściema?

Nieprzeczytany post autor: RaV » 18 maja 2010, 19:10

Dzwoniąc teraz na infolinię multimo z automatu jesteśmy informowani o jakiejś globalnej awarii. U mnie net działa bez zarzutu, więc zastanawiam się WTF? Na wszelki wypadek radzę wam nie rozłączać się, bo powodem awarii może być serwer autoryzacyjny.
Wypasione routery ADSL z chipsetem Broadcom na pokładzie oraz softem DGTeam na sprzedaż:
Obrazek


Shokaku
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 32
Rejestracja: 21 lut 2008, 10:00
Numer GG: 0

Re: Globalna awaria czy zwykła ściema?

Nieprzeczytany post autor: Shokaku » 18 maja 2010, 23:35

Chyba nie ściema. Nie mam neta od ok. 19-20, synchro jest więc zdawało by się że wszystko jest ok.. ale neta nie ma, w modem status pisze PVC Status Down. Może powodzi mają na to wpływ? Jestem z podkarpacia, może coś zalało im tutaj ? ;-0

Awatar użytkownika

g83
Bywalec
Bywalec
Posty: 416
Rejestracja: 03 sty 2007, 21:28
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: Krk

Re: Globalna awaria czy zwykła ściema?

Nieprzeczytany post autor: g83 » 19 maja 2010, 0:18

U mnie (ok. Krakowa) neta nie było może 15 min. - koło 16. Od tamtej pory wszystko działa i działało OK.


[cinek]
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 38
Rejestracja: 01 mar 2010, 10:17
Numer GG: 0

Re: Globalna awaria czy zwykła ściema?

Nieprzeczytany post autor: [cinek] » 19 maja 2010, 0:31

Awaria rzeczywiście globalna. Od godziny 16 a może i wczesniej serwer logowania nie odpowiadal. Mam multimo od prawie dwoch lat i to juz 3 raz o ile nie wiecej kiedy serwer autoryzacji zawodzi. W poprzednich wypadkach naprawała trwała godzinę do dwóch a tym razem około 8h sick! Jakosc uslugi pogarsza sie...


mkkot
Bywalec
Bywalec
Posty: 498
Rejestracja: 26 cze 2007, 16:59
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Kontakt:

Re: Globalna awaria czy zwykła ściema?

Nieprzeczytany post autor: mkkot » 19 maja 2010, 13:08

U mnie to samo, problemy z autoryzacją. Wczoraj nie miałem neta. Globalna awaria, zakładając że ograniczymy się do usługi multimo. Neo i netia działały dobrze, mimo powodzi.


Kit44
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 152
Rejestracja: 14 lut 2007, 14:04
Łącze: Modem
Numer GG: 0

Re: Globalna awaria czy zwykła ściema?

Nieprzeczytany post autor: Kit44 » 19 maja 2010, 19:47

Mnie nie rozłączyło i net był cały czas (kraków), a nawet mi margines poszedł pare db w góre :)
Obrazek
D-6Mb/s // U-3Mb/s


Shokaku
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 32
Rejestracja: 21 lut 2008, 10:00
Numer GG: 0

Re: Globalna awaria czy zwykła ściema?

Nieprzeczytany post autor: Shokaku » 16 sie 2010, 10:53

Dzisiaj znów net padł, a raczej serwery logowania - objawy takie jak zawsze. Kierunkowy 017 Podkarpackie.

Awatar użytkownika

buggg
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 170
Rejestracja: 03 lut 2007, 12:31
Kontakt:

Re: Globalna awaria czy zwykła ściema?

Nieprzeczytany post autor: buggg » 16 sie 2010, 11:45

Ano urwało czapkę dziś na 17, ale jak się nie rozłączało routera to nic nie groziło. Zera już nie ma przed 17 ;)


barteks2
Bywalec
Bywalec
Posty: 389
Rejestracja: 13 kwie 2008, 2:14
Łącze: Net24
Lokalizacja: [68]

Re: Globalna awaria czy zwykła ściema?

Nieprzeczytany post autor: barteks2 » 22 wrz 2010, 22:49

Chyba jakaś awaria w strefie 68. Na łączu 2Mb/s mam właśnie transfer 20Kb/s zamiast 260Kb/s.
Obrazek


[cinek]
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 38
Rejestracja: 01 mar 2010, 10:17
Numer GG: 0

Re: Globalna awaria czy zwykła ściema?

Nieprzeczytany post autor: [cinek] » 22 wrz 2010, 23:18

barteks2 pisze:Chyba jakaś awaria w strefie 68. Na łączu 2Mb/s mam właśnie transfer 20Kb/s zamiast 260Kb/s.

No a temat o globalnej awarii :P Pewnie masz lokalne przeciążenia. Idzie zima łącza się kurczą.


barteks2
Bywalec
Bywalec
Posty: 389
Rejestracja: 13 kwie 2008, 2:14
Łącze: Net24
Lokalizacja: [68]

Re: Globalna awaria czy zwykła ściema?

Nieprzeczytany post autor: barteks2 » 24 wrz 2010, 20:16

Zima? Dzisiaj miałem +24 stopnie za oknem :lol:
Obrazek

Awatar użytkownika

dziarkos13
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 24 wrz 2010, 21:59
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Globalna awaria czy zwykła ściema?

Nieprzeczytany post autor: dziarkos13 » 24 wrz 2010, 22:09

Proszę proszę. Złe opinie o multimo ciekawe dlaczego? Czyżby dlatego że to jest forum neo i konkurencje trzeba jakoś zniszczyć większość tu użytkowników to pracownicy TP. Odradzają multimo dlaczego, bo ma lepsze warunki, ale dobra niech wam będzie. Tak więc powodzenia nie wierzcie w ich skargi na multimo. To jest bardzo dobry internet, a że neo trzyma z natią to piszą, że multimo to ruchel. Dlaczego?! Otóż dlatego, że na stronie multimo jest napisane, że netia po okresie promocji zawyża ceny za internet, a neostrada ma od początku wysokie i oni proponują dobry internet. Od jutro dzwonie do multimo z prośbą o założeniu mi internetu, bo 110 zł za 1 mb w neostradzie to przesada jak ich mało. I wszystkim radze nie dajcie się otumanić.

Awatar użytkownika

Topic author
RaV
Wiarus
Wiarus
Posty: 2183
Rejestracja: 02 gru 2005, 19:57
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: 89 - Szczytno
Kontakt:

Re: Globalna awaria czy zwykła ściema?

Nieprzeczytany post autor: RaV » 24 wrz 2010, 22:18

LoL a Ty to, co? Z choinki się urwałeś? o_O Jak jest jakaś awaria to mamy chwalić za to naszego ISP? 110 zł za 1 mbit? Pokaż taki cennik. ;)
Wypasione routery ADSL z chipsetem Broadcom na pokładzie oraz softem DGTeam na sprzedaż:
Obrazek

Awatar użytkownika

papux
Bywalec
Bywalec
Posty: 420
Rejestracja: 04 maja 2009, 23:35
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: Wielkopolska\062

Re: Globalna awaria czy zwykła ściema?

Nieprzeczytany post autor: papux » 26 wrz 2010, 23:07

dziarkos13 chyba jest jeszcze zaślepiony euforią działającego internetu :P
Obrazek


piotr'ek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 38
Rejestracja: 19 cze 2010, 21:46
Łącze: Net24
Numer GG: 0

Re: Globalna awaria czy zwykła ściema?

Nieprzeczytany post autor: piotr'ek » 27 wrz 2010, 11:06

RaV pisze:110 zł za 1 mbit? Pokaż taki cennik. ;)


No ja też jestem ciekaw tego cennika, bo póki co (przez pół roku) to 34 zł za 2 Mbit płacę, a przez kolejne pół roku po 68 zł.

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość