Czemu taka akurat synchronizacja?

Tablica o Multimo wprowadzonym przez GTS Energis
Awatar użytkownika

Topic author
buggg
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 170
Rejestracja: 03 lut 2007, 12:31
Kontakt:

Czemu taka akurat synchronizacja?

Nieprzeczytany post autor: buggg » 24 lip 2010, 10:28

Witam, czemu mam akurat taką synchronizację jak poniżej? Parametry linii obskoczą spokojnie 20mbit a synchronizacja nie jest z "szablonu", tego "szablonu": http://www.tp.pl/prt/pl/klienci_ind/obs ... p/par_neo/

DSL Status: Connected
DSL Modulation Mode: ADSL2+
DSL Path Mode: Fast
Downstream Rate: 2492 kbps
Upstream Rate: 316 kbps
Downstream Margin: 31 db
Upstream Margin: 34 db
Downstream Line Attenuation: 12 db
Upstream Line Attenuation: 2.5 db
Downstream Transmit Power: 11 db
Upstream Transmit Power: 19 db

Awatar użytkownika

RaV
Wiarus
Wiarus
Posty: 2183
Rejestracja: 02 gru 2005, 19:57
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: 89 - Szczytno
Kontakt:

Re: Czemu taka akurat synchronizacja?

Nieprzeczytany post autor: RaV » 24 lip 2010, 10:45

To zasługa ADSL2+. Spróbuj przełączyć modulację na G.DMT to wtedy wartości synchronizacji powinny być "szablonowe".
Wypasione routery ADSL z chipsetem Broadcom na pokładzie oraz softem DGTeam na sprzedaż:
Obrazek


VanHelsing
Wiarus
Wiarus
Posty: 2038
Rejestracja: 19 lut 2006, 14:56
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: Czemu taka akurat synchronizacja?

Nieprzeczytany post autor: VanHelsing » 24 lip 2010, 11:31

To musi zależeć od konfiguracji portu.
U mnie kiedyś na USR9105 i 1Mb w gdm.t było równo, a teraz na 2Mb buja się w okolicach 317/2493.
Na Asusie 604g w Adsl2+ jest to samo.
Netia - już więcej s[wulg.]ć się nie da


-=pUnIsHeR=-
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 251
Rejestracja: 23 mar 2007, 0:01

Re: Czemu taka akurat synchronizacja?

Nieprzeczytany post autor: -=pUnIsHeR=- » 24 lip 2010, 14:41

jesli niedawno zlozyles wniosek o predkosc wyzsza niz 2mbity (podales synchro dla 2mbitow) to na pewno nie przelaczyli cie jeszcze na loginie. zadzwon i popros o przelaczenie. parametry linii masz bardzo dobre.
Obrazek

Awatar użytkownika

papux
Bywalec
Bywalec
Posty: 420
Rejestracja: 04 maja 2009, 23:35
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: Wielkopolska\062

Re: Czemu taka akurat synchronizacja?

Nieprzeczytany post autor: papux » 24 lip 2010, 16:46

Synchronizacje szablonowe stosuje się w trybach stałych czyli G.DMT
Synchronizacje dynamiczne działają w trybie ADSL2+.
Ot cała filozofia.
Obrazek

Awatar użytkownika

Topic author
buggg
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 170
Rejestracja: 03 lut 2007, 12:31
Kontakt:

Re: Czemu taka akurat synchronizacja?

Nieprzeczytany post autor: buggg » 24 lip 2010, 20:15

A więc dla potomności napisze jeszcze.
1. Rozpocząłem: 1mbit / G.dmt / Fast /szablonowa synchronizacja
2. Nastąpiła globalna zmiana na Przeplot: 1mbit / ADSL2+ / Przeplot / nie pamiętam synchro
3. Poprosiłem o zmianę na Fast, otrzymałem: 1mbit / G.dmt / Fast / szablonowa synchronizacja
4. Wziąłem 2mbit otrzymałem: 2mbit / ADSL2+ / Przeplot / nieszablonowa synchronizacja
5 Poprosiłem o zmianę na Fast, otrzymałem: 2mbit / ADSL2+ / Fast / nieszablonowa synchronizacja

I na koniec muszę dodać że nie mogę migrować pomiędzy ADSL2+ a G.dmt bo to jest ustawione na sztywno i nie będzie synchronizacji. Ale to się nic nie dzieje, gdyż jest Fast. Zastanawiał mnie sam fakt obniżonego delikatnie synchro i dzięki Wam wiem że to tryb ADSL2+ sobie taką wybrał.


VanHelsing
Wiarus
Wiarus
Posty: 2038
Rejestracja: 19 lut 2006, 14:56
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: Czemu taka akurat synchronizacja?

Nieprzeczytany post autor: VanHelsing » 24 lip 2010, 23:33

E tam:
Obrazek
Netia - już więcej s[wulg.]ć się nie da


kuba_b
Wiarus
Wiarus
Posty: 2045
Rejestracja: 24 cze 2009, 0:37
Łącze: Neostrada Fiber
Lokalizacja: 0 42

Re: Czemu taka akurat synchronizacja?

Nieprzeczytany post autor: kuba_b » 25 lip 2010, 0:01

Dziwne, ze masz taki niski SNR down :P Raptem 11.8. A tak w ogóle to raczej nie masz Fast, bo inne parametry na to nie wskazują :P
Obrazek


VanHelsing
Wiarus
Wiarus
Posty: 2038
Rejestracja: 19 lut 2006, 14:56
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: Czemu taka akurat synchronizacja?

Nieprzeczytany post autor: VanHelsing » 25 lip 2010, 1:35

Na ADSL2+ mam margines ponad 32dB, coś musieli zj****, jak ten mój port ustawiali 8)
A fasta oczywiście nie mam.
Netia - już więcej s[wulg.]ć się nie da

Awatar użytkownika

papux
Bywalec
Bywalec
Posty: 420
Rejestracja: 04 maja 2009, 23:35
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: Wielkopolska\062

Re: Czemu taka akurat synchronizacja?

Nieprzeczytany post autor: papux » 25 lip 2010, 11:06

Na ADSL2+ mam margines ponad 32dB

To normalne.
Modem pracuje wtedy na większym paśmie częstotliwości.
Obrazek


VanHelsing
Wiarus
Wiarus
Posty: 2038
Rejestracja: 19 lut 2006, 14:56
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: Czemu taka akurat synchronizacja?

Nieprzeczytany post autor: VanHelsing » 25 lip 2010, 12:02

Czy ja wiem czy normalne.
Na 1Mb margines w obu przypadkach był koło 31dB, a teraz na 2Mb jest 20dB różnicy.
Tak jakby dla każdego standardu był inny poziom mocy.
Netia - już więcej s[wulg.]ć się nie da


-=pUnIsHeR=-
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 251
Rejestracja: 23 mar 2007, 0:01

Re: Czemu taka akurat synchronizacja?

Nieprzeczytany post autor: -=pUnIsHeR=- » 25 lip 2010, 13:46

buggg: zadzwon i zapytaj od kiedy aneks na 20mbit wchodzi w zycie. oni nie robia tego od razu po podpisaniu papierka.
Obrazek

Awatar użytkownika

Topic author
buggg
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 170
Rejestracja: 03 lut 2007, 12:31
Kontakt:

Re: Czemu taka akurat synchronizacja?

Nieprzeczytany post autor: buggg » 25 lip 2010, 17:21

@-=pUnIsHeR=-
Aj, nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi. Ja parametry mojej linii porównałem że są tak dobre że pójdzie 20mbit (nie że będe miał 20mbit) a mam przycięte synchro już na 2mbit. Czyli ja mam i będę miał 2mbit, tylko to synchro mnie trapiło ale juz wiadomo dlaczego takie a nie inne 8)


-=pUnIsHeR=-
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 251
Rejestracja: 23 mar 2007, 0:01

Re: Czemu taka akurat synchronizacja?

Nieprzeczytany post autor: -=pUnIsHeR=- » 25 lip 2010, 18:54

już ci pisałem, że pójdzie ci lekko 20mbit :) śmiało możesz zamawiać.
Obrazek


linksysag241
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 105
Rejestracja: 10 lip 2010, 22:55
Numer GG: 0

Re: Czemu taka akurat synchronizacja?

Nieprzeczytany post autor: linksysag241 » 25 lip 2010, 22:52

papux pisze:
Na ADSL2+ mam margines ponad 32dB

To normalne.
Modem pracuje wtedy na większym paśmie częstotliwości.


Normalne? Na ADSL2+ mam 6,7 db a na G.DMT mam 15db SNR :) Zupelnie na opak niz to opisujesz

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość