Czemu taka akurat synchronizacja?

Tablica o Multimo wprowadzonym przez GTS Energis
Awatar użytkownika

papux
Bywalec
Bywalec
Posty: 420
Rejestracja: 04 maja 2009, 23:35
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: Wielkopolska\062

Re: Czemu taka akurat synchronizacja?

Nieprzeczytany post autor: papux » 27 lip 2010, 0:11

Na ADSL2+ mam 6,7 db a na G.DMT mam 15db SNR


Bo nikt nie ustawiał ci portu pod ADSL2+ dlatego domyślna wartość wynosi 6dB.
Twój port skonfigurowany jest po G.DMT.
Obrazek


-=pUnIsHeR=-
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 251
Rejestracja: 23 mar 2007, 0:01

Re: Czemu taka akurat synchronizacja?

Nieprzeczytany post autor: -=pUnIsHeR=- » 27 lip 2010, 0:34

linksysag241 pisze:Normalne? Na ADSL2+ mam 6,7 db a na G.DMT mam 15db SNR :) Zupelnie na opak niz to opisujesz

masz prawidłowo, bo na adsl2+ margines szumu jest mniejszy niz dla G.dmt
Obrazek


kuba_b
Wiarus
Wiarus
Posty: 2045
Rejestracja: 24 cze 2009, 0:37
Łącze: Neostrada Fiber
Lokalizacja: 0 42

Re: Czemu taka akurat synchronizacja?

Nieprzeczytany post autor: kuba_b » 27 lip 2010, 0:56

No chyba nie bardzo prawidłowe, hahaha. Jak dla ADSL2+ SNR może być niższy niż w G.DMT? No wyjątkiem może być upload, ale różnica wtedy jest naprawdę niewielka - z czegoś wynika to, że upload jest wyższy jakimś cudem w G.DMT w sporej części przypadków...
Obrazek

Awatar użytkownika

papux
Bywalec
Bywalec
Posty: 420
Rejestracja: 04 maja 2009, 23:35
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: Wielkopolska\062

Re: Czemu taka akurat synchronizacja?

Nieprzeczytany post autor: papux » 27 lip 2010, 9:37

Widzę że nie ma sensu tłumaczyć bo każdy ma swoje mądrości i niech przy nich pozostanie. :) Tak będzie najrozsądniej.
Obrazek


linksysag241
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 105
Rejestracja: 10 lip 2010, 22:55
Numer GG: 0

Re: Czemu taka akurat synchronizacja?

Nieprzeczytany post autor: linksysag241 » 27 lip 2010, 18:47

papux pisze:
Na ADSL2+ mam 6,7 db a na G.DMT mam 15db SNR


Bo nikt nie ustawiał ci portu pod ADSL2+ dlatego domyślna wartość wynosi 6dB.
Twój port skonfigurowany jest po G.DMT.


W przypadku ADSL2+ SNR pływa srednio od 12 do 6 a nawet 5 db.G.DMT od 15 do 10 db. Prędkość 6Mbps i to max na tej linii. To normalne zachowanie? Ja ustawilem na sztywno G.DMT bo działa wyraznie lepiej niż ADSL2+. Ale to co zrobilem nijak sie ma do tego co wszyscy zalecają :)

Wiem ze przypadku ADSL2+ uzywane jest szersze pasmo czestotliwosci, stad wiekszy transfer przy porównywalnym parametrze SNR. Z tego samego powodu logicznym wydawalo by się że przy tej samej długości linii wieksze tłumienie będzie w przypadku uzycia szerszego pasma czestotliwości (ADSL2+) niż węzszego (G.DMT). To potwierdzaja odczyty z routera. Ty mówisz zupelnie inaczej, mozesz mi wytlumaczyc dlaczego tak jest?

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości