Multimo: okolice Częstochowy

Tablica o Multimo wprowadzonym przez GTS Energis

Topic author
shn
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 30 sie 2010, 22:06
Numer GG: 0

Multimo: okolice Częstochowy

Nieprzeczytany post autor: shn » 30 sie 2010, 22:15

Witam, to mój pierwszy post na tym forum więc proszę nie bić. Za niedługo kończy mi się umowa z netia. Nie jestem zadowolony z tej usługi, więc biorę się za szukanie nowej. Zaciekawiła mnie oferta multimo, zastanawiam się tylko jakie pingowanie mają osoby z Częstochowy i okolic, niestety nie znam nikogo korzystającego z tej sieci stąd, co nawet jest plusem bo centrale nie będą tak przeciążone jak w wypadku neostrady i neti. Więc proszę o opinie, i ping na przykład do onetu, od osób korzystające z tej usługi, z tego miasta lub okolic.
Z góry dziękuje,
Pozdrawiam shn

Awatar użytkownika

buggg
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 170
Rejestracja: 03 lut 2007, 12:31
Kontakt:

Re: Multimo: okolice Częstochowy

Nieprzeczytany post autor: buggg » 31 sie 2010, 11:25

Jeśli twoja lokalna centrala jest przeciążona to nawet zmiana operatora Ci nic nie pomoże. Jeśli natomiast masz na myśli szkielet samego operatora to Multimo jest dobrym wyborem (szkielet GTS Energis).


wheathump
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 15 lut 2010, 10:18
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: Zawiercie

Re: Multimo: okolice Częstochowy

Nieprzeczytany post autor: wheathump » 31 sie 2010, 14:01

Witam,
poniżej ping z Multimo wp/onet,Fast Path Mode,Zawiercie[trochę daleko od Częstochowy(~50km), ale to zawsze coś :)]
Co tydzień ping obniża się do 22ms-wp,25ms-onet, poruszano już ten temat kiedyś na forum 8)
Teraz jeszcze wiele może się zmienić, w końcu czekamy na zapowiadaną 'wojnę cenową', ciekawą ofertę ma również Orange Freedom.

Obrazek

Awatar użytkownika

buggg
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 170
Rejestracja: 03 lut 2007, 12:31
Kontakt:

Re: Multimo: okolice Częstochowy

Nieprzeczytany post autor: buggg » 31 sie 2010, 14:47

Pingujcie do gazeta.pl. Multimo ma styk tylko w Warszawie, natomiast onet jest w Krakowie gdzie neostrada czy netia ma styk multimo nie. Tak że posiadacze Multimo pingują gazeta.pl, które jest w Warszawie.

Kod: Zaznacz cały

Badanie gazeta.pl [80.252.0.145] z 32 bajtami danych:
Odpowiedź z 80.252.0.145: bajtów=32 czas=18ms TTL=120
Odpowiedź z 80.252.0.145: bajtów=32 czas=19ms TTL=120
Odpowiedź z 80.252.0.145: bajtów=32 czas=18ms TTL=120
Odpowiedź z 80.252.0.145: bajtów=32 czas=18ms TTL=120
Odpowiedź z 80.252.0.145: bajtów=32 czas=19ms TTL=120
Odpowiedź z 80.252.0.145: bajtów=32 czas=19ms TTL=120
Odpowiedź z 80.252.0.145: bajtów=32 czas=19ms TTL=120
Odpowiedź z 80.252.0.145: bajtów=32 czas=18ms TTL=120

Statystyka badania ping dla 80.252.0.145:
    Pakiety: Wysłane = 8, Odebrane = 8, Utracone = 0
             (0% straty),
Szacunkowy czas błądzenia pakietów w millisekundach:
    Minimum = 18 ms, Maksimum = 19 ms, Czas średni = 18 ms


Odejmij jeszcze ~1-2ms na to że takie mam opóźnienie po Wi-Fi więc wychodzi średnio 16-17ms do gazeta.pl. Miszkaniec okolicy Rzeszowa.


Topic author
shn
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 30 sie 2010, 22:06
Numer GG: 0

Re: Multimo: okolice Częstochowy

Nieprzeczytany post autor: shn » 31 sie 2010, 15:16

buggg pisze:Pingujcie do gazeta.pl. Multimo ma styk tylko w Warszawie, natomiast onet jest w Krakowie gdzie neostrada czy netia ma styk multimo nie. Tak że posiadacze Multimo pingują gazeta.pl, które jest w Warszawie.

Kod: Zaznacz cały

Badanie gazeta.pl [80.252.0.145] z 32 bajtami danych:
Odpowiedź z 80.252.0.145: bajtów=32 czas=18ms TTL=120
Odpowiedź z 80.252.0.145: bajtów=32 czas=19ms TTL=120
Odpowiedź z 80.252.0.145: bajtów=32 czas=18ms TTL=120
Odpowiedź z 80.252.0.145: bajtów=32 czas=18ms TTL=120
Odpowiedź z 80.252.0.145: bajtów=32 czas=19ms TTL=120
Odpowiedź z 80.252.0.145: bajtów=32 czas=19ms TTL=120
Odpowiedź z 80.252.0.145: bajtów=32 czas=19ms TTL=120
Odpowiedź z 80.252.0.145: bajtów=32 czas=18ms TTL=120

Statystyka badania ping dla 80.252.0.145:
    Pakiety: Wysłane = 8, Odebrane = 8, Utracone = 0
             (0% straty),
Szacunkowy czas błądzenia pakietów w millisekundach:
    Minimum = 18 ms, Maksimum = 19 ms, Czas średni = 18 ms


Odejmij jeszcze ~1-2ms na to że takie mam opóźnienie po Wi-Fi więc wychodzi średnio 16-17ms do gazeta.pl. Miszkaniec okolicy Rzeszowa.

Jestem mało kumaty w temacie łącz, ale przez to mam rozumieć ze multimo ma dobra infrastrukturę w Warszawie ? znaczy Centrale, bo zależy mi na grach online a większość serwerów jest stawianych własnie w Warszawie. A i jeszcze jak z graniem jest na tym łączu, gubi dużo pakietów ?( wiadomo że na pasmach tp nie będzie pięknie ale jest różnica między np neo, a netia)

Awatar użytkownika

g83
Bywalec
Bywalec
Posty: 416
Rejestracja: 03 sty 2007, 21:28
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: Krk

Re: Multimo: okolice Częstochowy

Nieprzeczytany post autor: g83 » 31 sie 2010, 18:19

shn pisze:
buggg pisze:Jestem mało kumaty w temacie łącz, ale przez to mam rozumieć ze multimo ma dobra infrastrukturę w Warszawie ? znaczy Centrale, bo zależy mi na grach online a większość serwerów jest stawianych własnie w Warszawie. A i jeszcze jak z graniem jest na tym łączu, gubi dużo pakietów ?( wiadomo że na pasmach tp nie będzie pięknie ale jest różnica między np neo, a netia)


Multimo a właściwie GTS ma swoją infrastrukturę w "całej" (tzn wszystkie ważniejsze miasta) Polsce.
Wszystkie pakiety w Multimo lecą najpierw do Warszawy a dopiero potem do danej lokalizacji (w neo np. masz wyjście do Częstochowy i od razu do Krakowa do onet.pl).
Strat pakietów nie zauważyłem.

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości