Ruch do GTS-u przez Niemcy? Co jest!?

Tablica o Multimo wprowadzonym przez GTS Energis

Topic author
mkkot
Bywalec
Bywalec
Posty: 498
Rejestracja: 26 cze 2007, 16:59
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Kontakt:

Ruch do GTS-u przez Niemcy? Co jest!?

Nieprzeczytany post autor: mkkot » 03 paź 2010, 11:38

Niech mi to ktoś wyjaśni z łaski swojej. DNS-ów nie tykałem, mam na sztywno takie coś:
nameserver 157.25.5.18
nameserver 217.8.168.244

Kod: Zaznacz cały

blueice mk {~} $ ping gts.pl
PING gts.pl (81.95.98.241) 56(84) bytes of data.
64 bytes from gds39g.active24.cz (81.95.98.241): icmp_seq=1 ttl=56 time=39.6 ms
64 bytes from gds39g.active24.cz (81.95.98.241): icmp_seq=2 ttl=56 time=38.4 ms
64 bytes from gds39g.active24.cz (81.95.98.241): icmp_seq=3 ttl=56 time=37.2 ms
64 bytes from gds39g.active24.cz (81.95.98.241): icmp_seq=4 ttl=56 time=38.3 ms

--- gts.pl ping statistics ---
4 packets transmitted, 4 received, 0% packet loss, time 3000ms
rtt min/avg/max/mdev = 37.226/38.423/39.654/0.871 ms


Kod: Zaznacz cały

blueice mk {~} $ traceroute gts.pl
traceroute to gts.pl (81.95.98.241), 30 hops max, 38 byte packets
 1  192.168.0.1 (192.168.0.1)  0.558 ms  0.597 ms  0.503 ms
 2  bras-waw-dbp-r02.net.ipartners.pl (157.25.255.211)  96.421 ms  97.421 ms  97.331 ms
 3  * 157.25.4.185 (157.25.4.185)  108.819 ms  107.159 ms
 4  taro-dbp2-so-0-0-0-0.net.ipartners.pl (157.25.4.246)  98.982 ms taro-dbp1-so-0-0-0-0.net.ipartners.pl (157.25.4.237)  98.037 ms taro-dbp2-so-0-0-0-0.net.ipartners.pl (157.25.4.246)  98.498 ms
 5  plwaw2-so-1-0-0-0.net.ipartners.pl (157.25.248.38)  107.107 ms plwaw2-so-2-0-0-0.net.ipartners.pl (157.25.248.46)  136.397 ms plwaw2-so-1-0-0-0.net.ipartners.pl (157.25.248.38)  194.869 ms
 6  217.6.48.137 (217.6.48.137)  136.481 ms  107.513 ms  117.278 ms
 7  b-ec1-i.B.DE.NET.DTAG.DE (62.154.47.18)  107.017 ms  116.957 ms  116.984 ms
 8  193.159.224.78 (193.159.224.78)  117.094 ms  116.994 ms  117.000 ms
 9  ae0-0.ber-alb-score-2-re0.interoute.net (84.233.146.130)  118.076 ms  117.881 ms  127.842 ms
10  ae1-0.prg-001-score-2-re0.interoute.net (84.233.138.233)  126.599 ms  117.094 ms  116.881 ms
11  84.233.160.130 (84.233.160.130)  116.792 ms  116.954 ms  116.797 ms
12  gds39g.active24.cz (81.95.98.241)  122.641 ms  117.228 ms  120.213 ms

Awatar użytkownika

RaV
Wiarus
Wiarus
Posty: 2183
Rejestracja: 02 gru 2005, 19:57
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: 89 - Szczytno
Kontakt:

Re: Ruch do GTS-u przez Niemcy? Co jest!?

Nieprzeczytany post autor: RaV » 03 paź 2010, 12:07

Przenieśli stronę na czeski serwer, ale noc.gts.pl jest dalej na polskim serwerze.

GTS działa nie tylko w Polsce, więc nie ma się czemu dziwić.
Wypasione routery ADSL z chipsetem Broadcom na pokładzie oraz softem DGTeam na sprzedaż:
Obrazek


Topic author
mkkot
Bywalec
Bywalec
Posty: 498
Rejestracja: 26 cze 2007, 16:59
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Kontakt:

Re: Ruch do GTS-u przez Niemcy? Co jest!?

Nieprzeczytany post autor: mkkot » 03 paź 2010, 13:21

Tak, żartujesz, nie? GTS wykupił sobie hosting na stronę firmową :D

Nie no, to może i byłoby logiczne, ale nie znalazłem info, jakoby active 24 należało do GTS. active24.pl stoi w ATMAN-ie. Nie wydaje ci się to zdeczka nieprofesjonalne, żeby główną stronę telekomu stawiać na jakimś hostingu?

Awatar użytkownika

RaV
Wiarus
Wiarus
Posty: 2183
Rejestracja: 02 gru 2005, 19:57
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: 89 - Szczytno
Kontakt:

Re: Ruch do GTS-u przez Niemcy? Co jest!?

Nieprzeczytany post autor: RaV » 03 paź 2010, 13:28

Pewnie tną koszta. Widocznie taniej wyjdzie przekazać stronę pod opiekę firmy zewnętrznej, niż co miesiąc opłacać pracownika i płacić za utrzymanie serwera. Poza tym, kto wchodziłby w takie szczegóły gdzie stoi strona? Istotne jest tylko to, że działa i jest reprezentatywna.
Wypasione routery ADSL z chipsetem Broadcom na pokładzie oraz softem DGTeam na sprzedaż:
Obrazek


Topic author
mkkot
Bywalec
Bywalec
Posty: 498
Rejestracja: 26 cze 2007, 16:59
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Kontakt:

Re: Ruch do GTS-u przez Niemcy? Co jest!?

Nieprzeczytany post autor: mkkot » 11 paź 2010, 15:20

Noc nie działa :>

Awatar użytkownika

RaV
Wiarus
Wiarus
Posty: 2183
Rejestracja: 02 gru 2005, 19:57
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: 89 - Szczytno
Kontakt:

Re: Ruch do GTS-u przez Niemcy? Co jest!?

Nieprzeczytany post autor: RaV » 11 paź 2010, 16:00

Faktycznie! :o Pewnie GTS zbanował klientów Multimo. ;)
Wypasione routery ADSL z chipsetem Broadcom na pokładzie oraz softem DGTeam na sprzedaż:
Obrazek

Awatar użytkownika

g83
Bywalec
Bywalec
Posty: 416
Rejestracja: 03 sty 2007, 21:28
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: Krk

Re: Ruch do GTS-u przez Niemcy? Co jest!?

Nieprzeczytany post autor: g83 » 11 paź 2010, 17:19

mkkot pisze:Noc nie działa :>

Ping i traceroute można sprawdzić jeszcze tu:
http://www.gts.pl/pl/o-firmie/siec.shtml


Topic author
mkkot
Bywalec
Bywalec
Posty: 498
Rejestracja: 26 cze 2007, 16:59
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Kontakt:

Re: Ruch do GTS-u przez Niemcy? Co jest!?

Nieprzeczytany post autor: mkkot » 12 paź 2010, 12:15

Już działa. Swoją drogą dzisiaj pełno connection refused (60) przy korzystaniu z proxy ipartners.


madwolf
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 238
Rejestracja: 03 sty 2008, 18:35
Łącze: Net24
Numer GG: 0

Re: Ruch do GTS-u przez Niemcy? Co jest!?

Nieprzeczytany post autor: madwolf » 25 paź 2010, 0:21

A ja znalazłem powiązanie między active24.pl, a GTS Energis. Zarówno siedziba active24 jak i GTS Poland to Al. Niepodległości 69 w Warszawie :-) Więc albo active24 należy do GTS tylko jedni do drugich oficjalnie się nie przyznają, albo po prostu mieszczą się w tym samym budynku i po koleżeńsku nawiązali współpracę :P

W domenach ipartners.pl, multimo.pl i gts.pl jako kontakt techniczy/rejestrator jest firma Active24.

Awatar użytkownika

g83
Bywalec
Bywalec
Posty: 416
Rejestracja: 03 sty 2007, 21:28
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: Krk

Re: Ruch do GTS-u przez Niemcy? Co jest!?

Nieprzeczytany post autor: g83 » 25 paź 2010, 1:06

Bo to jest biurowiec każdy może mieć tam siedzibę :P
http://www.btc-invest.pl/index.php?opti ... &Itemid=58

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości