Tylko 6Mb/s przy super parametrach linii?

Tablica o Multimo wprowadzonym przez GTS Energis

Topic author
barteks2
Bywalec
Bywalec
Posty: 389
Rejestracja: 13 kwie 2008, 2:14
Łącze: Net24
Lokalizacja: [68]

Tylko 6Mb/s przy super parametrach linii?

Nieprzeczytany post autor: barteks2 » 04 paź 2010, 12:11

Właśnie dzwoniłem na infolinię TPSA, aby dowiedzieć się jaką mógłbym mieć prędkość internetu na moim łączu i powiedzieli, że może być max. 6mb/s. Nie ukrywam, że jestem rozczarowany, bo podobno przy moich parametrach linii mogłoby pójść nawet 20Mb/s.

Czy może TPSA na wszelki wypadek podaje mniejszą prędkość max, żeby później klienci nie skarżyli się na zrywanie połączenia, czy może są to maksymalne możliwości mojej centrali. Chociaż w to ciężko uwierzyć, ponieważ mój router synchronizuje się w trybie ADSL2+.
Obrazek


kantona
Bywalec
Bywalec
Posty: 341
Rejestracja: 02 mar 2007, 9:11
Łącze: Net24

Re: Tylko 6Mb/s przy super parametrach linii?

Nieprzeczytany post autor: kantona » 04 paź 2010, 13:31

Ja jak miałem 2mbit miałem takie parametry:
Obrazek

Wszyscy pisali mi, że spokojnie 6 pójdzie a nawet 10.
Niestety po podpisaniu umowy na 6mbit okazało się, że te max wyciągam 5 lub 5,5 i to w godzinach porannych jak sieć nie jest obciążona. Wieczorami spada jeszcze bardziej

Awatar użytkownika

RaV
Wiarus
Wiarus
Posty: 2183
Rejestracja: 02 gru 2005, 19:57
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: 89 - Szczytno
Kontakt:

Re: Tylko 6Mb/s przy super parametrach linii?

Nieprzeczytany post autor: RaV » 04 paź 2010, 13:38

No to jakie masz parametry przy 6 mbit? :o

edit: Z tego co piszesz winne są lokalne przeciążenia, a nie parametry linii, więc reklamacje musisz składać gdzie indziej. ;)
Wypasione routery ADSL z chipsetem Broadcom na pokładzie oraz softem DGTeam na sprzedaż:
Obrazek


kantona
Bywalec
Bywalec
Posty: 341
Rejestracja: 02 mar 2007, 9:11
Łącze: Net24

Re: Tylko 6Mb/s przy super parametrach linii?

Nieprzeczytany post autor: kantona » 04 paź 2010, 14:21

Takie:
Obrazek

Muszę śmigać na g.dmt - bo jak zmienię na ADSL2 PLUS (tak się łączy automatycznie) to prędkość od około 16:00 do północy spada do 1-2mbit

Co do reklamacji - już to już to przerabiałem - TP najpierw stwierdziło, że 6mbit będzie działać, teraz nagle, że może nie itd. itd. - ale już to olałem - nie chcę się denerwować a zarazem nie chcę wracać do 2mbit ;)

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości